E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Müzik yayın yasağı' saatinde güncelleme---

'Müzik yayın yasağı' saatinde güncelleme

'Müzik yayın yasağı' saatinde güncelleme
10 Mayıs 2022 - 19:19 borsagundem.com

İçişleri Bakanlığı, saat 24:00'te sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saatinin 01.00'e kadar uzatıldığını duyurdu

Türkiye'de korona virüs salgınının etkisini hissettirdiği dönemde müzik yayın saati saat 24:00'te sona erecek şekilde düzenlenmişti. Yaklaşan yaz mevsimi ve beraberindeki turizm hareketliliğine bağlı olarak uzatılmasına dair talepler Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca birlikte değerlendirildi.

MÜZİK YAYIN SAATİ GECE 01.00'A KADAR UZATILDI

İçişleri Bakanlığı, 81 il yönetimine bu konuda bir genelge gönderdi. Genelgede, "Pandemi sürecinde saat 24.00'te sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saatinin yaklaşan yaz mevsimi ve beraberindeki turizm hareketliliğine bağlı olarak uzatılmasına dair talepler Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca birlikte değerlendirildi ve müzik yayın saati gece 01.00'e kadar uzatıldı." denildi.

DESİBEL SINIRINA UYMA ŞARTI

Mevzuat hükümlerine göre mevcut durumda; halkın huzur ve sükunu ile kamu istirahatı açısından sakınca bulunmaması, belirlenen saatlere ve sınır değerlere uyulması kaydıyla yetkili idarelerden canlı müzik izni alınarak eğlence yerlerinde müzik yayını (gerçek enstrüman ve/veya seslerle veya banttan ya da elektronik olarak yükseltilmiş ses kaynağı kullanılarak yapılan müzik) yapılabileceği; çok hassas kullanım alanlarındaki (konutlar, sağlık kuruluşları ve yatılı eğitim kurumları/yurtları) eğlence yerlerinin açık veya yarı açık bölümlerinde günün hiçbir vaktinde müzik yayını yapılmasının mümkün olmadığı; az hassas kullanım alanlarındaki (idari ve ticaret binaları, çocuk bahçeleri, oyun alanları ve spor tesisleri gibi) eğlence yerlerinin açık veya yarı açık bölümlerinde 24.00-07.00 saatleri arasında müzik yayını yapılamayacağı; hassas olmayan alanlardaki eğlence yerlerinin açık veya kapalı bölümleri ile çok hassas ya da az hassas kullanım alanlarındaki eğlence yerlerinin kapalı bölümlerinde ise canlı müzik izni alınmak ve desibel sınırlarına uyulmak kaydıyla belirlenen saat sınırları içerisinde müzik yayını yapılabileceği hatırlatıldı.

KOLLUK BİRİMLERİNCE DENETİM YAPILACAK

Alınan yeni karara göre; Kolluk birimlerince yapılacak olan denetimlerde işletmenin canlı müzik izni olup olmadığı, belirlenen saat aralığı dışında müzik yayını yapılıp yapılmadığı gibi hususlara özellikle bakılacak. Kolluk birimlerinin denetimlerinde halkın huzur ve sükununu bozacak ve çevreyi rahatsız edecek şekilde ilgili mevzuatta belirlenmiş çevresel gürültü seviye değerlerinin üzerinde müzik yayını yapan işletmeler ve/veya kişiler hakkında yetkili idarelere gerekli bildirimde bulunulacak.

Bakan Ersoy'dan müzik sınırlamasıyla ilgili açıklama

 

Ankara Barosu, müzik yasağının iptali için dava açtı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • araştırınca11 Mayıs 2022 09:59

    Türkiye siyasetinde en ideal sinizm örneği  

  • Naim10 Mayıs 2022 23:08

    Ben böyle cahil birilerini görmedim

  • Mucise Reis ;)10 Mayıs 2022 21:32

    tursitler gelmede düzenleme olmazdı :D tursit geldi cami gez, müze gez eee kılıç kalkan ekibi halk oyunları eee evet git uyu :D yaa turistlerin kucuk kasabalarında bile  Cuma günleri herkes bizdeki kahvahane gibi olurya onalrda bar disko tarzı mekanlar var. Yabancılarda haftalık çek alırlar maaşlar haftlık. cuma gunleride hepsi oynar eğlenır . Hafta içi saat 6 - 7 - 8  gibi hepsi bizdeki kadıkoy misali sokaklarda belirgin yerlerde masalarda toplanır şarkılar turkuler  yemek yerler sosyalleşirler. Yabancılarda böyle kultur var. şimdi gel gel gel diyorsun müzik yasak diyorsun :D kusra kalmayın ama kimsede gelmez. Gelende çeker gider. Acilen düzenleme yapılması çok mantıklı oldu. Turzm bakanlığının araştırmaması bu bilgileri dahi bilmemesi bu işleri iyileştirip anketler ile ne istendiğini görmemesi, sadece bilmem kımın talimatı ile şunu ettım bunu ettım demesi çok acı ve üzücü.