E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMutlu'da ortaklıktan çıkarma hakkı kullanılacak---

Mutlu'da ortaklıktan çıkarma hakkı kullanılacak

Mutlu'da ortaklıktan çıkarma hakkı kullanılacak
12 Kasım 2014 - 10:36 borsagundem.com

Mutlu Akü payları ile ilgili olarak, hakim ortak tarafından ortaklıktan çıkarma hakkının kullanılmasına karar verildi

Mutlu Akü'nün hakim ortağı Metair Akü Holding, SPK'nın 12 Kasım 2014 tarihinde yürürlüğe giren tebliği kapsamında, Mutlu Akü'de diğer ortakları ortaklıktan çıkarma hakkını kullanmak istediğini KAP'ta yayınlanan yazısında açıkladı. Mutlu Akü hisseleri yapılan duyurunun ardından 8,54 TL seviyesine kadar yükselirken, son işlemlerde hisse fiyatı yüzde 5,24 primle 8,43 TL'de bulunuyor.

Mutlu Akü'den KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

''11 Temmuz 2014, 14 Temmuz 2014 ve 15 Temmuz 2014 tarihli özel durum açıklamalarımız ışığında, hakim ortağımız Metair Akü Holding Anonim Şirketi'nin ("Metair Akü") Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-27.1 No'lu Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği'nin ("Tebliğ") 4. ve geçici 1. Maddesi tahtında diğer pay sahiplerini tamamını ortaklıktan çıkarma hakkını kullanmak isteği ile ilgili olarak Şirketimiz 16 Temmuz 2014 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na Tebliğ kapsamında ihraç belgesinin onaylanması için başvurduğu ve yine Tebliğ uyarınca 17 Temmuz 2014 tarihinde borsa kotundan çıkarılmak için Borsa İstanbul Anonim Şirketi'ne başvurduğu 17 Temmuz 2014 tarihli özel durum açıklamamızda kamuya duyurulmuştu. Daha sonra 8 Eylül 2014 ve 12 Kasım 2014 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılan başvurumuzla ilgili herhangi bir gelişme bulunmadığı bildirilmişti.

12 Kasım 2014 tarihinde Hakim Ortağımız Metair Akü, 

(i)  12 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-27.2 No'lu Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği'nin 2. Geçici Maddesi uyarınca Metair Akü'nün mevcut ortaklıktan çıkarma başvurusu doğrultusunda ortaklıktan çıkarma hakkını kullanmak isteyip istemediğinin değerlendirilmesi için 1 aylık süre tanındığını ve

(ii)  Hakim Ortağımız Metair Akü tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Şirketimizin hakim ortağı olarak, Şirketimiz'de ortaklıktan çıkartma hakkını kullanmak isteğine karar vermiş olup bu hususları Şirketimize bildirmiştir.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)