E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakMüteahhitler, boykotu sonlandırıyor---

Müteahhitler, boykotu sonlandırıyor

Müteahhitler, boykotu sonlandırıyor
24 Eylül 2021 - 10:10 borsagundem.com

Müteahhitler, 9 Eylül'de başladıkları iş durdurma protestosunu bugün saat 17.00’de sonlandıracaklarını açıkladı.

Müteahhitler, çimento fiyatlarında artış nedeniyle başlattıkları iş durdurma eylemini bugün saat 17.00 itibarıyla sonlandıracaklarını açıkladı.

Kamu nezdinde girişimlerde bulunan ancak çözüm arayışlarının sonuçsuz kaldığını ileri süren İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), 9 Eylül'de 15 günlük iş bırakma eylemi başlatmıştı.

İMKON'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kamuoyunun ve sizlerin bildiği üzere; Türkiye inşaat sektörünün çatı kuruluşu İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) öncülüğünde 09-24 Eylül 2021 tarihleri arasında Anadolu’daki birliklerimizin ve üyelerimizin yoğun katılımlarıyla “fahiş çimento fiyatlarını” boykot kararına istinaden iş durdurma eylemine başlamıştık.

Türkiye ekonomisinin stratejik sektörleri arasında başı çeken inşaat sektörünü en çok etkileyen girdi mallarının başında gelen, çimentoya yapılan fahiş zamlara karşı boykot ve iş durdurma kararımız ve eylemimizle yetkililere, muhataplarımıza ve kamuoyuna farkındalık açısından gerekli mesajı vererek, boykot ve iş bırakma çağrısı önemli derecede başarıya ulaşmıştır.

Boykot ve iş durdurmada asıl hedefimiz; fahiş zamlarla birlikte durağanlaşan inşaat sektörünün; 250 alt tedarikçisinin geleceği, konuta erişim planı yapan milyonlarca tüketicinin mağduriyeti, kentsel dönüşüm projelerinin durması, ekonomide dengelerin bozulması ve yüz binlerce işçinin işsiz kalma riskine karşına dikkat çekmektir.

Boykot ve iş durdurma eylemimiz, Türkiye kamuoyunun dikkatini çekmiş, fahiş fiyat artışları sayın Cumhurbaşkanının günlük siyasi açıklamalarında yer bulmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın fahiş fiyat artışlarıyla ilgili başlattığı takip sürecini ve önleyici tüm tedbirleri destekliyoruz.

Ayrıca; 07 Eylül 2021 tarihinde 31588 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğinde” söz konusu listeye eklenen çimento ve klinker mallarında öncelikli iç pazar ihtiyacının ülkemizde enflasyon ile doğru orantılı olacak şekilde fiyat istikrarının tam anlamıyla bir an önce sağlanmasını temenni ediyoruz.

Ülkemiz ekonomisinin büyümesi kavga ve kaos ile değil; sürdürülebilir üretim şartlarına, dengeli ekonomi ile ve sağlıklı fiyat istikrarıyla mümkün olacaktır.

İnşaat sektörü, Türkiye ekonomisinin lokomotifi ve Anadolu’nun her noktasında istihdam ve katma değer yaratan stratejik bir sektördür. Bu bilinçle, yüksek çalışma performansımız ve üretimimizle Türkiye ekonomisinde katma değer ve yüksek istihdam yaratmaya devam edeceğiz.

Türkiye ekonomisini sarsan, rekabet şartlarını ortadan kaldıran ve birçok sektörü darboğaza sokan, iflaslara ve işsizliğe sebep olan, alım gücünü bitiren “fahiş fiyat” artışlarıyla ilgili sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye kamuoyuna açıkladığı mücadeleyi seferberlik olarak görüyoruz.

Sivil toplum örgütü olmanın gereği olarak fahiş fiyat artışlarına asla boyun bükmeyeceğimizi, izin vermeyeceğimizi, üyelerimizin hak ve menfaatlerini yasal zeminde ve demokratik şartlarda her zaman arayacağımızı buradan bir kez daha kamuoyu ile paylaşarak, 9 Eylülde başladığımız boykot ve iş durdurma eylemimizi 24 Eylül 2021 saat 17.00’da sonlandırıyoruz.

Bundan sonraki sorumluluk tamamen hükümetin ve ilgili kurumlarındır. Makul maliyetlerle inşaatların bir an önce üretime geçmeleri gerekir, aksi durumda konut fiyatları ve kira artışlarının önüne geçilemeyecektir."

Borsalar ve emlak piyasası spekülasyon bağımlılığından nasıl kurtulur?

Bozkurt'ta yıkılan Ölçer Apartmanı'nın müteahhidi tutuklandı

İnşaat maliyetleri yeniden rekor kırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aynur27 Eylül 2021 16:16

    kira artislarin engel yolu devlet ev satin almK kendi kiraya ver devlet bu yapacal gucu var vey tokin ev kira verip dusuk fiyattan

  • Sahipsiz vatandaş24 Eylül 2021 13:48

    Çimentocular daire fiyatında indirim yapın çimentolar bizden dediler niye yemedi mi çünkü alışmışsınız 10 a mal et 1000 e sat  şimdi boykotu bırakıyorlarmış kan emiciler

  • DAR GELİRLİ VATANDAŞ24 Eylül 2021 12:00

    merak ediyorum iddia ettikleri   fahiş çimento fiyatlarında indirim olsaydı, fahiş daire fiyatlarına yansıtacaklarmıydı  acaba? Bence bu eylem tamamen algıya yönelik mağdur edebiyatı  eylemi idi, sattıkları milyonluk dairelerde çimentonun maliyeti nedir acaba? açıklayabilirlermi? daha dolar artmadan ve çimento fiyatları zamlanmadan yaptıkları binlerce daire bir sene öncesinde sözgelimi 100 liradan alıcı bulmazken bu sene 200 lira fiyat biçilirken bunun sebebi çimentocular mı? daire yerinde dururken ve düşük maliyetle yaptığınız daireler ne oldu da 2 ye katladı acaba? Tabi beşli müteahhidin geliri dolara endeksli olunca bunlar da fiyatları dolara endekslediler haliyle. Vatandaş dolarla maaş alıyor ya...

  • Mucize Reis : )24 Eylül 2021 11:14

    5 yıldır para ülkemizde zengini zengin etti. Yani, çoğunluk işsiz ve asgari ücretli olan bir ülke düşünün... Türkiye... Ülkemizde ev lacak ekonımık gücü olan zengin yüzde 10 memur desen 5 milyon insan olsun.. gerisi gunluk kazanan, günlük yiyen insanlar, birikimlerini çoğu krizde harcadı, kalmadı... İnsanlar çocuklarını okutamıyor, yastık altı altın olan bu rezil duruma düşermi ? parklarda universiteliler var, para yok diye okul kontejyanlaı boş kalıyor : ((( En çok sorunların gençlere, çocuklar yansımasına üzlüyorum... Şimdi ABD de evler  haftada alıcı bulur. avrupada 2 - 4 haftada. Türkiye de  6 ay 12 ay da.. Yani Türkiyede zenine ev yaparsan, alıcı buluyorsun. Yüzde 60 geleceğini göremiyor. Kredi çeksen faizler uçmuş, Bu düzensizlikle fakir çoğalıyor. MÜteahtlerde zeninlerın, yaa ev alacama, dukkana x mamul alırım, aldığım üzerine koyar kar ederım ( 5kg zeytın yağ her ay arttım yuzde 5 zamlanıyor) evi kım alsın ?