E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMutasyona uğrayan yeni koronavirüsün adı belli oldu---

Mutasyona uğrayan yeni koronavirüsün adı belli oldu

Mutasyona uğrayan yeni koronavirüsün adı belli oldu
21 Aralık 2020 - 14:45 borsagundem.com

Avrupa Hastalık Kontrol Merkezi tarafından yayımlanan raporda mutasyona uğrayan koronavirüse şimdilik "SARS-CoV-2 VUI 202012/01" ismi verildiği bildirildi.

Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Ancak kesin incelemeler ile tam olarak netlik kazanabileceğini söyledi. Balık, İngiltere'den bildirilen mutasyonla ilgili dün gece aracı Avrupa Hastalık Kontrol Merkezince rapor yayımlandığını vurgulayarak, "Bu mutanta şimdilik SARS-CoV-2 VUI 202012/01 (Variant Under Investigation, yıl 2020, ay 12, değişken 01) ismi verildi" ifadeleri " .İsimde yer alan 2020, DNA ya da RNA dizilimindeki değişimin incelendiği yılı;12 ayı, 01 ise değişimin kodunu temsil ediyor.

ŞU ANA KADAR 4 ÜLKEDE GÖRÜLDÜ

Koronavirüsün mutasyona uğrayarak daha hızlı yayılan ipucu ayrıntılı inceleme yapılmasının önemine göre raporda, ilgili virüs araştırılmaya başlandı Balık, şu bilgileri verdi: "Mutasyona uğrayarak daha hızlı yayılan bir ipucu olan virüse incelemeye inceleme yapılıyor. Bu kapsamda, 'Virüs, hangi ülkelere yayılıyor?', "Piyasadaki PCR testleri ile tespitten kaçıyor mu? ',' Kürlenmiş ya da plazma tedavilerinden etkilenmiyor mu? ',' Halihazırdaki aşıları etkisiz bırakacak mı? ',' Daha ağır hastalık yapacak mı? ',' Hastalığı geçirmişlerde ikinci ikinci kez geçirilme oranını artıracak mı ? ' "Virüsün araştırılıyor." Virüsün başka bir yerde görüldüğünün raporunda, "Şu ana kadar Hollanda, işaretlendiğına işaretlendi.

BULAŞMA GÜCÜ ARTTI

Balık, "Bu mutasyonun son günlerdeki salgının büyümesine etki ettiği düşünülmektedir" bilgisinin de raporda yazğına değindi. "Çoklu spike protein mutasyonu" çoklu spike protein mutasyonu "çoklu spike protein mutasyonu", virüsün insan hücresine girmesini sağtaki dikensi kullanımında mutasyon halinde. Daha önce mutasyonlar sırasında tek seferde olmuştu. anki bilgiler bu yeni mutantın eski virüsten fazla farkının dışında, sadece bulaşma gücü artırdığını gösteriyor. "

UÇUŞLARLA GEÇİCİ DURDURMA KARARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haber üzerine dün gece İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan Türkiye'ye uçuşlarda geçici durdurma kararı verildi.Sosyal medya hesabından açıklama yapan Koca, "Koronavirüsün mutasyonuyla birlikte hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren İngiltere, Hollanda, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma bilgi açıklamasında bulunmuştu.

TÜM YOLCULARA TEST YAPILACAK

"İngiltere de mutasyon riskli olarak izleme tedbirler yolunda yolda olan tüm yolculara test yapılacak ve karantina kuralları uygulanacaktır." İngiltere de mutasyon riskli olarak izleme tedbirler yolunda olan tüm yolculara test yapılacak ve karantina kuralları uygulanacaktır. Tedbirler tam koordinasyonla yürütmektedir. "Paylaşımda bulunmuştu.

Korona virüsün yeni mutasyonu hakkında bilinmesi gerekenler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)