E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMutasyona uğrayan korona virüs 20 yaş altına bulaşıyor---

Mutasyona uğrayan korona virüs 20 yaş altına bulaşıyor

Mutasyona uğrayan korona virüs 20 yaş altına bulaşıyor
01 Ocak 2021 - 08:33 borsagundem.com

2019'un sonunda ortaya çıkan korona virüsü mutasyona uğramış hali uluslararası kamuoyunda panik yaratmaya devam ediyor...

Bir yılı aşkın bir süredir 83 milyondan fazla insana bulaşan korona virüsü, son haftalarda mutasyona uğramış yeni bir salgın paniği yarattı. Mutasyona uğramış korona virüsü ile ilgili birçok çalışma yapılırken, bu tür virüsün ilk tespit edildiği ülke olan İngiltere’de yapılan bir araştırma bu virüsün etkisini ve yaratabileceği tahribatı gözler önüne serdi.

Imperial College London başta olmak üzere ülkedeki bazı sağlık kuruluşlarının dahil olduğu araştırmaya göre, normal Kovid-19’a göre daha çabuk yayılan bu virüsün özellikle 20 yaşın altındakileri daha çok etkilediği tespit edildi.

Bilim insanları virüsün yeniden çoğalma oranının da yükseldiğini açıklarken, mutasyona uğramış korona virüsü bulaşan bir kişinin bu hastalığı 0.7 kişiye bulaştırdığı da ve bu oranın da arttığını açıkladı.

Araştırmayı yürüten Imperial College London’da görevli profesör Neil Ferguson, “Bu virüsün kontrol altına alınması çok daha güç ve aşılama sürecinin bir an önce başlaması gerekiyor” ifadesini kullandı.

Ferguson, bu verileri İngiltere hükümetiyle de paylaştıklarını açıklarken, “Mutasyona uğramış korona virüsünün daha çok gençleri etkilediğinin ortaya çıkması ise araştırmanın sokağa çıkma yasağının olduğu fakat okulların açık olduğu bir dönemde yapılmış olması” dedi.

Mutasyona uğramış korona virüsü ile ilgili daha önce yapılan araştırmalarda virüsün yüzde 70 oranında daha bulaşıcı olduğu öne sürülmüştü.

Korona virüs mutasyonlu haliyle çıkış yeri Çin'e döndü

 

Korona virüsün mutasyonuna ABD'de de rastlandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU01 Ocak 2021 14:43

    Bence böyle bir hastalık yoktur.Bu hastalığı büyük güçler labutuar da bir savaş unsuru olarak üretildi ve pisayaları sunuldu.bunun asıl tahribatı yıllarca milyonlarca insanı ölümüne neden olacaktır.