E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMusul'dan göç edenlerin sayısı 80 bine yaklaştı---

Musul'dan göç edenlerin sayısı 80 bine yaklaştı

Musul'dan göç edenlerin sayısı 80 bine yaklaştı
18 Kasım 2016 - 04:28 borsagundem.com

Musul'u DEAŞ'taş kurtarma operasyonunun başlamasından itibaren geçen bir ayda Musul'dan göç edenlerin sayısı 79 bin 192'ye ulaştı

Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başlamasından bu yana bir ayda bölgeden 79 bini aşkın kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını bildirildi.

Irak Kızılayı tarafından hazırlanan raporda, operasyonun başlamasından itibaren bir aylık sürede 79 bin 192 kişinin Musul'dan göç ederek Erbil, Duhok ve Ninova'daki kamplara sığındığı belirtildi.

Raporda, son 24 saat içinde Musul'un doğusu ve kuzeyinden bin 500 kişinin göç ettiği bilgisi paylaşıldı.

Irak Kızılayı üyelerinden İyad Ferid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan yaklaşık bin 500 kişinin Musul'un doğusundaki Es-Sahil El-Eyser bölgelerinden Hazır Çadır Kampı'na nakledildiğini söyledi.

Ferid, göç edenlerin sayısının artması ihtimaline karşı kampa büyük miktarda yardım malzemesinin sevk edildiğini dile getirdi.

Birleşmiş Milletlerden (BM) daha önce yapılan açıklamada, operasyon nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan kişilerin sayısının 59 bine ulaştığını duyurulmuştu.

Irak ordusu, polis güçleri ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerinin katıldığı ve uluslararası koalisyonun havadan destek verdiği Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu 17 Ekim'de başlamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)