E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMusul operasyonuyla ilgili flaş açıklama---

Musul operasyonuyla ilgili flaş açıklama

Musul operasyonuyla ilgili flaş açıklama
13 Ekim 2016 - 15:38 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ''PKK'nın Musul operasyonuna Sincan üzerinden katılacağına dair haberler bizi ciddi manada endişelendirmektedir'' dedi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de basın toplantısı düzenledi.

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Cerablus'ta hayat hızla normale dönüyor. Fırat Kalkanı harekatı ile amacımız Türkiye sınırındaki terörist unsurları uzaklaştırmak. Cerablus- Azez arası terör unsurlarından temizlendi. Fırat Kalkanı harekatı sistematik bir şekilde devam edecek. OHAL 3 ay daha uzatıldı. OHAL ile ilgili yurtdışında haksız iddiaların ortaya atıldığını görüyoruz OHAL bir zaruret olarak ortaya çıkmıştır. Türkiye aleyhine karalama kampanyaları yürütüyorlar. FETÖ sadece Türkiye için değil bulunduğu bütün ülkeler için bir ulusal güvenlik tehdididir. FETÖ'nün bu legal görünümlü illegal yapısını, karanlık ilişkilerini umarım o ülkeler de en kısa zamanda görür ve gerekli adımları bu çerçevede atarlar.

Irak'taki gelişmeleri değerlendirmek istiyorum. Başika Kampı'nda bir takım hareketlilik olduğunu görüyoruz. Irak'taki zayıf devlet yapısı iç sorunlar ABD işgali neticesinde ve öncesinde Irak topraklarından Türkiye'ye güvenlik tehdidi devam etmiştir. Bunu bertaraf etmek amacıyla Meclis'ten tezkere geçirildi. Irak'tan bir takım eleştirilerin yapıldığını görüyoruz. Özellikle Cumhurbaşkanımızı hedef alan asılsız ithamları kabul etmemiz mümkün değildir. Bu tür açıklamalar Türkiye-Irak ilişkilerine katkı sunmaz. Türkiye'nin Irak'ın topraklarında herhangi bir gözü yoktur, Türkiye'nin Irak'ta herhangi bir gizli gündemi de yoktur. Bunun aksini düşünenler ya kötü niyetle hareket etmektedirler ya da büyük bir yanılgı içerisindedirler. Dini mezhebi bütün ayrımları reddediyoruz. İster Arap ister Kürt ister Türkmen Irak halkı bir bütün olarak komşumuzdur kardeşimizdir. Irak'ta bir tane ortak düşmanımız var o da DEAŞ'tır. Irak'a yönelik 3 önceliğimiz var Irak'ın toprak bütünlüğü PKK tehdidi ve DEAŞ tehdidi. Bu 3 konuda sorunlarımızı diyalog yoluyla çözme taraftarıyız. Musul operasyonu bizi de ilgilendirmektedir. PKK'nın Musul operasyonuna Sincan üzerinden katılacağına dair haberler bizi ciddi manada endişelendirmektedir. Bununla ilgili kaygılarımızı ilgilli taraflarla paylaştık paylaşmaya devam ediyoruz.

GÜLEN İÇİN İADE TALEBİ

Darbenin arkasında FETÖ olduğuna dair kuşku yok. Bu konu Türkiye'nin konusudur. Hukuki delilleri dikkate alarak Türkiye'nin hassasiyelerini dikkate alan yaklaşımın sergilenmesi esastır. PKK'nın PYD'yle olan bağını herkes biliyor. Terör örgütlerine silah verilmemeli.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMASI

Bu konu yeni anayasa çerçevesinde gündeme gelen bir konu. Bahçeli'nin bu konuyu gündeme getirmesi siyasete de bir hareket getirmiştir. Meclis'te tartışılmalı ve milletin takdirine sunulmalı. Umarın ortaya hayırlı bir netice çıkar.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)