E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMustafa Ercan kaçakçılara ‘tarihi darbe’ vurdu, birileri hukuka engel oldu!---

Mustafa Ercan kaçakçılara ‘tarihi darbe’ vurdu, birileri hukuka engel oldu!

Mustafa Ercan kaçakçılara ‘tarihi darbe’ vurdu, birileri hukuka engel oldu!
24 Şubat 2021 - 12:15 borsagundem.com

Üstün başarılarının ardından Yargıtay Üyeliği’ne seçilen Mersin eski Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan’ın ortaya çıkardığı ve yargıya intikal eden tarihi akaryakıt kaçakçılığında, hukukun işleyişinin engellendiği konuşuluyor.

BORSAGUNDEM.COM

Mustafa Ercan; Türkiye onu, kuzeyde ve güneyde, ülkenin iki önemli kentinde, Cumhuriyet Başsavcısı olarak damgasını vurduğu güçlü, cesur icraatlarıyla tanıyor. İki görev yerinde de devletin ve vatandaşın menfaatlerini el üstünde tutan, güven ve şefkatin teminatı olan, her türlü hileyi, fitneyi boşa çıkaran, ‘onurlu adalet adamı’ olarak imzasını atan Mustafa Ercan’ın büyük başarıları yüksek bir makamla taçlandırıldı.

Sakarya’nın ardından Başsavcı olarak görev aldığı Mersin’de, FETÖ’den PKK’ya terör örgütlerine, her türlü kaçakçılığı organize eden tüm baronlara darbe vuran, 15 Temmuz sonrası yapılanmalara göz açtırmayan, darbeci yuvalarını şafak operasyonlarıyla dağıtan, Türkiye’ye tuzak kurmak isteyen maşaları, ülkeyi parçalama hayali kuran işbirlikçileri bertaraf eden, hain adreslerin uykularını kaçıran Mustafa Ercan, bilindiği gibi Cumhuriyet’in 3 önemli ve başarılı savcısından biri olarak Yargıtay Üyeliğine seçildi.

Cumhuriyet’in en önemli ve başarılı 3 Başsavcısı, Yargıtay Üyesi seçildi

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI

Gözünü budaktan sakınmayan adalet adamı Mustafa Ercan’ın Mersin’de Brezilya bağlantılı kokain trafiğini çökertmesi, Akdeniz ilçesinde Cumhuriyet tarihinin en büyük akaryakıt kaçakçılığını yakalatması asla unutulmaz.

Unutulmaz ama üstü örtülebilir!!!

Terör örgütlerinin, karanlık odakların hedefi haline gelen Ercan’ın Mersin’de bir yıl önce ortaya çıkardığı tarihi akaryakıt kaçakçılığı gündeme oturdu, Türkiye, bu darbeyi  konuştu.

Başsavcı Mustafa Ercan'ı hedef aldılar

Başsavcı Mustafa Ercan’ın yönetiminde, 6 Mart 2020 Cuma günü, titiz bir takip sonucu Mersin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Akdeniz ilçesindeki bir akaryakıt depolama ve dolum tesisine yapılan baskında, 5 milyon 240 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Soruşturma, baskınlar, iki kente daha uzandı. Resmi makamlar, Cumhuriyet tarihinin tek seferde en büyük kaçak akaryakıt operasyonu olduğunu açıkladı.

KÖŞE YAZARINDAN ÇOK ÇARPICI İDDİA

İşte böyle tarihi bir kaçakçılığa suçüstü yapıldı ama gelişmeler, bunun da ötesinde. Ayrıca çok dikkat çekici ve düşündürücü.

Sabah Gazetesi ‘Güney’ yazarı Ersin Ramoğlu, kentin ve bölgenin nabzını tutan, adaletten siyasete, finanstan sanat dünyasına önemli isimleri iyi tanıyan bir gazeteci. Aynı zamanda Mustafa Ercan’ı, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı döneminde en iyi izleyen, yaptığı işlerin hakkını veren bir köşe yazarı.

Tam 5.2 milyon litre! Konya ve Mersin'de dev operasyon

Bugünkü yazısı ise çok çarpıcı!

Üç ayrı konuda görüş yazan Ersin Ramoğlu’nun köşesinde yer verdiği kritik gelişme, Mersin’de ortaya çıkarılan Cumhuriyet tarihinin en büyük kaçak akaryakıt baskınıyla ilgili. Herkes “suç ortada, sıra cezada” diye beklerken, Ramoğlu herkesi ters köşeye yatırdı! İddiası önemli: Birileri bu baskından rahatsız oldu, hukukun işleyişi engellendi.

BUNDAN KİMLER RAHATSIZ OLDU

Ersin Ramoğlu, şaşkınlık yaratan olayı şu satırlarla kaleme aldı.

“Mersin'de yapılan kaçakçılığa değinelim. Yargıtay Üyesi Mustafa Ercan, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı iken 35 milyon lira tutarındaki kaçak akaryakıta el koydu. Devleti büyük bir kayıptan kurtardı. Mesele yargıya intikal etti. Ama birileri hukukun işleyişine engel oldu. Ülkemize büyük zarar veren akaryakıt kaçakçılığının arkasında kimler var? Bundan kimler rahatsız oldu?

Akaryakıt kaçakçılığının arkasında, üst düzey bir asker, bürokratlar ve bazı yargı mensupları olduğu yönünde iddialar var. Konu geçiştirilecek gibi değil. Vurgunun boyutu büyük çünkü! Kaçak akaryakıt işinde FETÖ'nün ayak izleri de var.”

15 Temmuz sonrası yapılanmaya ilk operasyon

ŞİMDİ GÖZLER BURADA...

Manzara ortada, devleti zarara uğratanlara vurulan şamarda, adalete yönelik engelleme gözden kaçacak gibi değil. Hele işin içinde FETÖ varsa...

Güçlü Türkiye sevdalıları, asker, bürokrat, yargı mensuplarının karıştığı da iddia edilen tarihi akaryakıt kaçakçılığındaki yeni gelişmeleri yakından izleyecektir. Yargıtay Üyesi Mustafa Ercan da…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.