E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMustafa Edib, Lübnan'ın yeni başbakanı oluyor---

Mustafa Edib, Lübnan'ın yeni başbakanı oluyor

Mustafa Edib, Lübnan'ın yeni başbakanı oluyor
31 Ağustos 2020 - 13:22 borsagundem.com

Lübnan'da, ülkenin yeni başbakanı olarak Lübnan’ın Berlin Büyükelçisi Mustafa Edib isminde mutabık kalındı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, yeni hükümeti kurmakla görevlendireceği başbakanın adını tamamen netleştirmek üzere bugün parlamento istişarelerine başladı.

Parlamento istişareleri bu sabah 09.00’da başladı ve parlamento blokları, erken saatlerde Avn ile görüşmek ve başbakan adayını belirlemek için Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yöneldi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA’ya göre Avn, görüşmelerine yeni hükümeti kurması için Lübnan’ın Berlin Büyükelçisi Mustafa Edib’in ismini veren eski başbakanlar Saad Hariri, Necib Mikati ve Temmam Selam ile başladı.

Hariri, Avn ile görüşmesinin ardından uzman bakanlardan oluşacak yeni hükümetin hızlı bir şekilde oluşması gerektiğini dile getirerek, hedeflerinin 4 Ağustos’ta yaşanan yıkıcı patlamadan sonra Beyrut’un yeniden inşasını içermesi gerektiğini vurguladı.

Hizbullah parlamento bloğu ise Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan çıkarken Edib’in adaylığını bildirdi.

Siyasi güçler, bir başbakan üzerinde anlaşmaya varma çabalarını geçtiğimiz hafta hızlandırdı ve 48 yaşındaki Edib, hükümeti kurma konusunda en şanslı kişi olarak görüldü.

Cumhurbaşkanı Avn’ın bu toplantılardan sonra başbakan adayının ismini duyurması bekleniyor.

Hassan Diyab hükümeti, 190 kişinin ölümüne, 6 bin 500’den fazla kişinin yaralanmasına ve başkentteki birçok mahalleye ağır hasar veren Beyrut Limanı patlamasından dört gün sonra istifa etti.

Bu gelişmeler, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un bugün Lübnan’a yapması beklenen ziyaretten önce geldi.

Elysee Sarayı’na göre Macron’un iki günlük ziyareti, uluslararası toplumun Lübnan’ı desteklemeye kararlı olmasını sağlarken, yeniden yapılanma ve reformu üstlenebilecek özel misyona sahip bir hükümet kurulması için koşullar karşılanana kadar baskı uygulamayı da hedefliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)