E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporMustafa Cengiz'den sözleşme tepkisi---

Mustafa Cengiz'den sözleşme tepkisi

Mustafa Cengiz'den sözleşme tepkisi
12 Temmuz 2018 - 07:33 borsagundem.com

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: Hedefim futbolculara sadece galibiyet primi vermek. Fransa Milli Takımı, Dünya Kupası’nda şampiyonluğa gidiyor, galibiyet primi 17 bin Euro. Biz, maç başı 25 bin Euro veriyoruz.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Divan Kurulu'nda güncel konulara değinen bir konuşma yaptı.

ONYEKURU İLE ANLAŞMA

Üç maç üst üste mağlubiyet alıp görevi devretmezsem, hedefim futbolculara sadece galibiyet için prim vermek. Fransa, dünya şampiyonluğuna gidiyor, galibiyet primi 17 bin Euro. Biz, 25 bin maç başı veriyoruz. Zamanında böyle anlaşılmış! Yeni transfer edilenlerin maç başı veya puan başı ekstra ödemelerini en aza indirebilmek için gayret gösteriyoruz. Onyekuru ile de sadece galibiyet primi olacak şekilde anlaştık. İnşallah arkadaşları 'Sen ne yaptın!' demez.

21 MİLYONDAN 43 MİLYONA

5.5 ayda 40 milyon Euro'ya yakın düşürdük borcu. Mağazacılıkta satışlarımız 21 milyondan 43 milyona çıktı. Geçen sezon Ocak-Mayıs ayı arasında 6.8 milyon TL zarar ederken,biz 5.5 ay içinde 3.4 milyon TL kâr elde ettik. Ayağında ayakkabı olmayan, cebinde otobüs parası bulunmayan taraftarlarımız forma almaya koştular.

AMATÖR BRANŞLAR

Kapatacağız diye bir şey yok, amatör şubelerde gerçekten çok büyük sıkıntımız var. Gelirgiderfarkında 188 milyon dolar açığımız var. UEFA'da bizi eleştirdiler. 'Futboldan elde edilen geliri, futbola vermelisiniz' dediler. Hayır, biz sporcu yetiştirme geleneğimizi bırakamayız. Bir tekfutbolda 10 yılda bir futbolcu yetiştiriyoruz... Arda Turan ve Emre Çolak gibi, ama o da bize yar olmuyor.

KOMBİNE 40 BİNDE DURACAK SPONSORLUK

Basketbolu sponsorluklarla kurtarabiliriz. Galatasaray, dünyanın en önemli ve saygın markalarından biridir. Elimizden geleni yapıyoruz ama sponsorluğu kendi camiamızdan çıkarmalıyız. Sponsorluk konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Onları saklandıkları köşeden çıkartmaya çalışıyoruz.

KOMBİNE

Antrenmanına 30 bin seyirci gelen bir takımız, dünyada böyle bir takım yok. Biz şu an dünyanın belki en pahalı kombinesini dünyanın en değerli taraftarına satıyoruz. Kombine satışlarını da belirli bir seviyeye (40 bin) gelince durduracağız, bilet satışından geçen sezon 32 milyon TL gelir elde ettik.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali12 Temmuz 2018 08:57

    Eğitimsiz toplumun sonucu. Laiklik geri gelmeli.

  • eyup12 Temmuz 2018 08:52

    çalışmadan uretmeden avrupada 300 bin euroyo oynayan fotbolcuya 2 milyon 3 milyon Euro verirsen adamar doluşur kulübüne böyle parayı ancaak arab devletlerinde yada çinde kazanırsın üstelik birde prim gel keyfim gel bizde de taraftar aç gezer ve forma alırsa birde böbörlenirse ben böyle taraftarım şöyle taraftarım bir yada iki yıl içinde iflas gelir

  • GEVEZE12 Temmuz 2018 07:59

    AMMA AĞLADIN YA.. ORAYA DERT YANMAN İÇİN DEĞİL, İŞ YAPMAN İÇİM SEÇİLDİN. İLK GÜNDEN BERİ VIDI VIDI.. TERİM OLMASA KOSKOCA BİR HİÇSİN..

  • kırmızı12 Temmuz 2018 12:52

    ne o kırmızı basan zat.. zülfüyare mi dokunduk? yazdığım yanlışsa nedenmiş anlat da aydınlanalım..

  • baturayersin12 Temmuz 2018 07:59

    her şey hazır eline geldi giderken kulübü satmayın yeter

  • Ömer12 Temmuz 2018 07:43

    Bizim millet gibi kerizi dünyada bulunmaz. Maç başına 25 bin euro yuhhh.