E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporMustafa Cengiz'den büyük hamle---

Mustafa Cengiz'den büyük hamle

Mustafa Cengiz'den büyük hamle
07 Mart 2018 - 12:28 borsagundem.com

Başkan Mustafa Cengiz ve yönetimi, futbolcu kontratları konusunda tam 5 maddelik radikal bir hamle yapmaya hazırlanıyor...

Başkan Mustafa Cengiz ve yönetimi, Galatasaray’ı milyonlarca Euro maliyetten kurtarmak için harekete geçti. Yenilikler arasında her futbolcunun kendi vergisini ve ev kirasını ödemesi de yer alıyor.

Hürriyet'in haberine göre; Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, futbolcu kontratları konusunda tam 5 maddelik radikal bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Göreve gelmeden önce kulübün ‘kur farkı zararını’ önlemek adına yerli futbolculara TL üzerinden sözleşme yapacağını duyuran başkan Cengiz, bu yeniliğe önemli ilaveler yaptı.

Nagatomo’nun sözleşmesi ile başlayarak, yalnızca galibiyete prim ödeneceğini deklare eden Cengiz, futbolcu mukaveleleri ile alakalı olarak tam 5 ilave yeniliğe daha imza atacak.

YENİLİKLER SEZON SONU BAŞLAYACAK

- Bundan böyle Galatasaray’a gelen her oyuncu vergisini kendisi ödeyecek. Başkan Mustafa Cengiz, artık aynı Avrupa’daki gibi oyuncuların kendi stopaj vergisini kendisinin karşılaması gerektiğini sezon sonu deklare edecek.
- Galatasaray Kulübü, oyuncularının ev kiralarını karşılamayacak. Sarı kırmızılı kulübe büyük bir maddi külfet getiren ev kirası giderleri bu sayede tarih olacak.
- G.Saraylı oyuncuların kontratında artık koşulsuz bonus maddeleri olmayacak. Bu konuda en çok tepki çeken ise Belhanda gibi birçok oyuncunun kontratına konulan primler. Artık böyle bonuslar verilmeyecek.

G.SARAY’DA ÖDEMELER KONUSUNDA DA YENİLİKLER VAR

- Yerlilerin maaşlarına TEFE-TÜFE oranları doğrultusunda artış yapılacak. Yabancıların sözleşmesindeki kur sabitlenip sigortalanacak.

- Galatasaray Kulübü, yapılacak sözleşme devrimi ile birlikte transfer edeceği isimlere garanti ve net bir para ödeyecek. Sarı kırmızılı takımın başarılı olması ve maddi olarak kazanması halinde oyuncular prim alabilecek. Artık sözleşmeleri TL üzerinden olacak ve yerli futbolcuların kontratına her yıl TEFE-TÜFE oranları doğrultusunda artış yapılacak. Yabancı futbolcularında sözleşmelerindeki kur sabitlenip sigortalanacak.

YAKIT VE UÇAK BİLETİ

Oyuncuların araç, ulaşım, yakıt masraflarını G.Saray karşılamayacak. Sarı kırmızılı futbolcular istediği aracı kendileri tahsis edecek. Kulüp bu konuda maddi sorumluluk kabul etmeyecek. Ayrıca geçmişte çokça örneği görülen uçak bileti gibi masrafları da sarı kırmızılı kulüp ödemeyecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selim09 Mart 2018 12:38

    Başkan kaç ay görevde. Mayısta seçime gidecek birinin mayıs sonrası için vaatte bulunması ne kadar etiktir. Varsayallım vergiyi futbolcu ödeyecek. O zaman futbolcuya daha fazla maaş verecen demektir. Bu resmen taraftarı kandırmaktır. Buna kanan insanlar var ya ! diyecek laf bulamıyorum.

  • gs08 Mart 2018 09:38

    Bir sey yapmis gozukmek icin yapilmis hareketler, gemi yarisindan itibaren suyun icinde Baskan diyorki yemek takimini nasil kurtarariz. Iyi guzel ancak mevcut durum icin bunlar hicbirsey.

  • Sivil analist08 Mart 2018 09:12

    Bu haber bana 2000 öncesi gazete başlıklarını hatırlattı. Başbakandan Türkiye ekonomisini düze çıkaracak süper plan, bakan açıkladı 2 yıla kalmaz Türkiye dünyada ilk 10na girer, Hükümet ekonomiyi uçuracakplanı açıkladı vs.vs. 2 ay sonra Bir seçim olmuş 3 ay sınra ne bakan ne başbakan nede hükümet kalmış piyasada ama başlıklar hep aynıydı. Bir Galatasaraylı olarak inşallah olur diyorum. Ama Türkiye de kulüplerin giderleri gelirlerinin bilmem kaç katıyken nasıl olcak bu düze çıkmak? uçak biletiyle çözülecekse hayırlı olsun. Galatasaray 1 yılda %800 bedelli yapıp milleti yatırımcısını mağdur etti. Sakın 2000 öncesi siyasi ortamına öevirmeyin vaatlerinizi yoksa size be imf yardım eder ne dünya bankası. Devletin yardımlarını da kesmesi lazım kulüplere. Ben kiramı zar zor öderken bir de milyonluk eşeklerin kirasını maaşını vs. ödemek istemiyorum.

  • bu dünyadan biri08 Mart 2018 12:35

    2000 sonrasında ilk 10 a girdik mi? Siyasetçilerin söylediklerini madem takip ediyorsun, aç bakalım 2000 yılından sonra siyasetçilerin söylediklerine bir bak.

  • Erol08 Mart 2018 07:07

    Fenerliyim ama helal olsun başkana. Bi biz de bi çin de bi de ortadoğu da var bu bol kese olayı. Gelen gelir beğenmeyen gelmez, ülke olarak zaten futbolda dibe vurduk.

  • Kaptan bülent08 Mart 2018 01:15

    Helal olsun başkan. Gelmeyen gelmesin. Eskiden üç yabancı varken çok daha ciğerli futbol olurdu. Bize 11 yabancı soytarı değil 11 aslan yürek gerekir.

  • can07 Mart 2018 22:09

    kalıtelı tek bır futbolcu gelmez...ıngılteremı burası..bu şartlarda bıle iyi futbolcuyu yalvar yakar zor getırebılıyoruz...bızım başkan bu futbol işinden pek anlamıyor....

  • Atilla07 Mart 2018 16:25

    Siz bu sartlarda anca PTT 1ligde oyuncu bulursunuz....

  • Aslan07 Mart 2018 16:46

    Kulüpleri senin gibi oyuncu bulamayız diyen yöneticiler bu hale getirdi. Sanki buldukları oyuncular şampiyonlar ligi şampiyonu oldular.

  • demirkan 07 Mart 2018 12:53

    ŞİMDİYE KADAR NİYE YAPMADINIZ?.