E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMüslüman kardeşlere büyük şok!---

Müslüman kardeşlere büyük şok!

Müslüman kardeşlere büyük şok!
17 Ağustos 2013 - 14:40 borsagundem.com

Müslüman Kardeşler'in liderinin oğlu öldürüldü

Mısır'daki Müslüman Kardeşler'in lideri Muhammed el-Bedii'nin oğlu Ammar'ın dünkü gösterilerde öldürüldüğü duyuruldu.
Müslüman Kardeşler'in Facebook sayfası aracılığıyla yapılan açıklamada 38 yaşındaki Ammar Badie'nin Ramses Meydanı'ndaki gösteriler sırasında öldürüldüğü bildirildi.
'DARBENİN GİDİŞİ'Nİ BAŞLATIYORLAR
Mısır'da Müslüman Kardeşler destekçileri 'Darbenin Gidişi' adı altında bir hafta sürecek gösterilere başlayacak. Güvenlik güçleri ise alarmda.
Kahire'de içi Mursi destekçileriyle dolu El Fetih Camii'nin etrafı güvenlik güçleri tarafından sarıldı. Bir gösterici, caminin içinde tam 1.000 kişinin olduğunu söyledi. Camide mahsur kalan Türk gazeteci, içeridekilerin sayısının yaklaşık 400 olabileceğini söyledi. Metin Turan, “Hakkınızı helal edin” dedi.
TÜRK GAZETECİ EL FETİH CAMİSİ’NDE MAHSUR KALDI
Haber ajansları ise olay yerinden geçilen görüntülerde güvenlik güçlerinin caminin içindeki göstericileri teslim olmaları için ikna etmeye çalıştıklarını bildirdi. AFP'ye telefonla bilgi veren caminin içinden bir gösterici, güvenlik güçlerinden tutuklanmamalarını veya dışarıda toplanan sivil kalabalık tarafından saldırıya uğramamalarını istediğini söyledi.
Mısır'ın resmi haber ajansı MENA'ya konuşan güvenlik yetkilileri ise caminin içindeki silahlı unsurların güvenlik güçlerine ateş açtığını öne sürdü.
'GAZAP CUMASI'NIN BİLANÇOSU
İçişleri Bakanlığı dünkü gösterilerde Müslüman Kardeşler 'unsuru' olan 1.004 kişinin tutuklandığını açıkladı. Yabancı ajanslar, dünkü gösterilerde ölenlerin sayısını 80 ile 100 arasında verirken Anadolu Ajansı bu sayıyı 213 olarak verdi.
Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP),  seçilmi? Cumhurba?kany Muhammed Mursi’nin yetkilerini devretme karşılığında Abdulfettah el Sisi ve İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim’in görevi bırakmasını da içeren uzlaşı planını reddettiği bildirildi.
Mısır'da ordu 3 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi iktidarını devirerek yönetimi ele aldı. Müslüman Kardeşler destekçilerinin Mursi'ye destek için yaptıkları oturma eylemine 14 Ağustos'ta kanlı bir müdahale düzenlendi. Olaylarda yaklaşık 600 kişi yaşamını yitirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mrt17 Ağustos 2013 15:24

    Müslümanın kardeş olduğu nerede görülmüş, birbirlerini boğazlamak için can atıyor gibiler...