E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMüslim: ABD, Türkiye ile aramızı buldu ---

Müslim: ABD, Türkiye ile aramızı buldu

Müslim: ABD, Türkiye ile aramızı buldu
10 Ekim 2019 - 12:36 borsagundem.com

Suriye’deki Kürtlerin temsilcilerinden PYD sözcüsü Salih Müslim, operasyon öncesi Suriye’deki ABD askerlerinin sadece sınır bölgesinden çekildiğini, diğer yerlerde faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi

Suriye'deki Kürt gruplar, sınır hattından çekilme kararı nedeniyle ABD'ye tepkili.

Operasyon öncesi 8 Ekim'de BBC Türkçe'ye konuşan PYD sözcüsü Salih Müslim Amerikan yönetimini sözlerini tutmadığı gerekçesiyle eleştirdi ancak sınır hattı dışındaki alanlarda ABD ile iş birliğinin sürdüğünü söyledi.

Müslim, ABD’nin Türkiye ile DSG arasındaki ‘dolaylı görüşmeleri’ de doğrulayarak, son anlaşmaya DSG’nin onay verdiğini belirtti:

"Suriye’de ABD güçleri hâlâ var. IŞİD hücrelerine karşı savaş sürüyor. Deyrezzor’da, Rakka’da vs. SDG ile beraber çalışıyorlar. Ama sınırdaki güçlerini çektiler. Amerikan askerlerinin diğer yerlerden çekilmesi gibi bir şey yok. Amerika’yı, Suriye’ye girmesi için biz davet etmedik. Biz savaşıyorduk kendi kendimize. Onlar da hem DAEŞ’le (IŞİD) savaşacak hem de Suriye rejimiyle ilişkili olmayacak bir güç arıyorlardı. Hem bizim çıkarımıza hem de onların çıkarınaydı. Bir ortaklık oluştu, bu dört sene devam etti, birbirimize güvendik, tarihi zaferler gerçekleşti. (Uluslararası koalisyonun) Verdikleri sözler vardı. “Üç şey gerçekleşinceye kadar biz buradan çekilmeyeceğiz” dediler. Birincisi, IŞİD bitecek, ikincisi burada istikrar sağlanacak, üçüncüsü siyasi çözüm olacak. Bunlardan hiçbiri olmadı. IŞİD bitmiş değil, hücreler şeklinde devam ediyor. Fırat’ın batısında da IŞİD’in kontrolünde yerler var. İkincisi istikrar da sağlanmış değil, üçüncüsü çözüm yok. Verdiğin sözü tutmuyorsun, çekiliyorsun. Sayın Trump “Para, silah verdik” diyor. Burada kaç Amerikan askeri öldü? Hiç. Biz 11 bin şehit verdik. 11 bin şehit mi yoksa senin verdiğin silahlar, paralar mı? Silahları verdin ama zaten bunları IŞİD’e karşı savaşta kullanıyoruz. Amerikalılar kaç şehit verdi? Bunu Irak ve Afganistan’la karşılaştırsın."

"Türkiye için tehdit oluşturmadık"

Müslim, ABD'nin arabulucuk yaptığını söyledi:

"Son anlaşma Amerikalılarla Türkler arasında oldu. Bizim DSG bu anlaşmayı onayladı. Sanki anlaşma bizimkilerle Türkiye arasında oluyor, Amerika da bunun garantisi gibi oldu. Daha önce bu, Menbiç’te de oldu. Görüşmeler, anlaşmalar vs. Amerikalılar her iki tarafla da görüşüyorlardı. Ama bunlar politik anlaşmalardan ziyade askeri anlaşmalardır. Sınır güvenlik mekanizması, Tel Abyad ile Resulayn arasındaki anlaşmadır. Bu birkaç haftadır uygulanıyor ve bizimkiler anlaşmaya dair ne gerekiyorsa yaptılar. Bizimkiler tamamen kabul ettiler.Kuzey Suriye Özerk Yönetimi henüz Şam’a bir çağrı yapmadı ancak yapabilir. ‘Sınırı beraber koruyalım’ diyebiliriz. Egemenlik için beraber bir şey yapmak istiyorsanız gelin beraber yapalım, ama eğer ‘Gelin teslim olun, ondan sonrasını biz yaparız’ derlerse kabul etmeyiz. Biz her zaman diyaloğa açık kaldık. Rejimle de, Ruslarla da, herkesle de… Halkımızı korumak için elimizden ne geliyorsa yaparız. Türkiye için hiçbir zaman bir tehdit oluşturmadık. Bütün gücümüzle direneceğiz." (Independent Türkçe)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mıysız10 Ekim 2019 23:33

    bu adam bir zamanlar ankara da kırmızı halılarla karşılamıyormuydu

  • mehmet 10 Ekim 2019 23:20

    11 bin kişi şehitmiş..Allah için ölen şehittir..gerisi boş laf

  • Cem Kohen10 Ekim 2019 23:11

    Sınır güvenliği İsrail in emrinde olmalı guvenmeliyiz.

  • Tc10 Ekim 2019 20:38

    amerika sizi cok mu seviyor, satranc tahtasindaki piyon neyse sizide oyle goruyor, size verilmek istenen topraklarda aslen israilin ruyasi oldugunudami okumadiniz, kim size niye yardim etsin bi dusunun ya , hele bu ulke amerika ise iki kez dusunun

  • KILIÇ10 Ekim 2019 19:47

    TÜRKİYEYE KAFA TUTANIN KAFASI KOPMALI.

  • ali kaymak10 Ekim 2019 18:51

    bizcede iyi buldu az kalsın ülkemizi de bölünecekti.bugünlerin tadını çıkartın kötü günler sizleri beklemektedir.

  • Şimşek10 Ekim 2019 14:13

    Harbiden yeter artık ya. 11.000 şehit değil telef onlar.  Utanmadan diğer yerler diyor. Menbiç, Deyrizzor ve Rakka da Kürtler mi yaşıyordu?  Arapları kaçırtıp toprağına yerleşen Yahudi uşakları. Müslüman düşmanına gönüllü kalkan olup Müslümana kurşun sıkan maymun süreleri. Utanmasıda yok. Zeka yok. Nasıl mahlukat bunlar.

  • Keklik10 Ekim 2019 13:57

    Bunu ankarada binali devlet resmi töreni ile karsilamisti 2015te. Yine kandirilmislar

  • Zafer13 Ekim 2019 02:49

    Bunlara yani müslüm veya barzani veya Hepsi modern yasamdan deyil ilkel ne kap tiysam kardir hesabi yapan halkina yasam Tanimayan bencil kokusmus cetelerdir..

  • ÇETİN 10 Ekim 2019 13:20

    sittir lan deyyus

  • Fffff10 Ekim 2019 12:58

    Abdnin hiç askeri ölmedi bizden 11 bin öldü derken nasıl kullanıldıklarını ne güzel de itiraf ediyor... Trump da bizim için savaştılar para ve silah aldılar demişti... Silahlar teröristlere dağıtıltı bunu herkes biliyor da Paralar ne oldu? Senin gibi kalantorların çocukları Paris'de İngiltere'de, ABD'de okuyabilsin, Maldivler'de yada dünyanın en güzel yerlerinde tatil yapabilsin diye harcandı.. Siz de vicdan yok, 11 bin kişinin kanını emip birde yüzsüz yüzsüz konuşuyorsunuz. Röportajın arasında ABD olmayınca Rusya ve Esed'e selektör çakıp yardım umuyorsun... Adamlar sizi İsrail'i büyütmek için kullandığını açıklıyor, sizi hangi amaçla kullandıklarını açıkça söylüyor, insan azıcık utanır diyeceğim ama nerede siz de o şeref