E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMusk'tan bu hafta ikinci kez Tesla hissesi satışı---

Musk'tan bu hafta ikinci kez Tesla hissesi satışı

Musk'tan bu hafta ikinci kez Tesla hissesi satışı
17 Aralık 2021 - 08:09 borsagundem.com

Elon Musk, Tesla Inc.’deki payının yüzde 10’unu satma taahhüdünü yerine getirmek için yapması gereken satışların dörtte üçünden daha fazlasını gerçekleştirdi.


Tesla CEO’su, düzenleyici kuruluşa Perşembe günü gönderilen açıklamaya göre, bu hafta ikinci kez gerçekleştirdiği satışta, 884 milyon dolar karşılığı 934 bin 91 adet daha Tesla hissesi sattı. Satışlardan elde edilen gelir, 2,2 milyon adet opsiyonun kullanımından doğan vergilerin ödenmesinde kullanılıyor.

Dünyanın en zengin kişisi konumundaki Musk, 6 Kasım’da Twitter takipçilerine Tesla’daki payını satıp satmamayı sorduğu ve çoğunluğun “evet” yanıtı verdiği anketten bu yana hisse satışı gerçekleştiriyor. Musk aynı zamanda, yıl sonuna doğru muhtemelen büyük kısmını kullanacağını duyurduğu ve bunun için de bir işlem planı hazırladığı opsiyonları da kullanıyor.

Musk son satışlarla birlikte toplam 13,6 milyar dolar karşılığı 12,9 milyon adet Tesla hissesini elden çıkarırken, türevlerin 17 milyonunu kullandı. Musk’ın Tesla’daki yüzde 10’luk payı, kullanılabilir opsiyonlar hesaba katılmadan, 17 milyon hisseye denk geliyor.

Tesla hisse senetleri 4 Kasım’da zirve yapmasının ardından yüzde 25 düştü.

Musk, Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre, 243 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin kişisi konumunda.

Elon Musk dünyanın en zengin ismini açıkladı!

 

Elon Musk'tan yeni bir 'kripto para' hamlesi!

 

Elon Musk, Tesla'dan hisse satışına devam etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)