E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMusk'ın doğum günü şerefine uzaya Dogecoin yollandı---

Musk'ın doğum günü şerefine uzaya Dogecoin yollandı

Musk'ın doğum günü şerefine uzaya Dogecoin yollandı
30 Haziran 2021 - 18:34 borsagundem.com

Elon Musk'ın 50'inci doğum günü şerefine bir YouTuber tarafından uzaya Dogecoin yollandı

Bir YouTuber, kripto parayı "uzaya" götürmek için tasarlanmış gösterisinde bir Dogecoin'i Dünya'nın stratosferine doğru gönderdi.

Reid Williamson, Elon Musk'ın 50'inci doğum günü şerefine replika madeni parayı uzaya fırlatmak için bir hava balonu kullandı.

Hava balonunun ulaştığı irtifa tam olarak bilinmiyor fakat taşıt patlamadan önce genellikle yaklaşık 40 km yüksekliğe çıkabiliyor. Dış uzaysa Dünya yüzeyinden yaklaşık 100 km irtifada başlıyor.

Williamson olayı belgeleyen videoda, "Bütün bunları başarmak için birkaç malzeme toplamamız ve biraz araştırma yapmamız gerekti. eBay'den ikinci el bir GPS takip cihazı, iki hava balonu, bir paraşüt ve tabii ki Amazon'dan fiziksel bir Dogecoin replikası sipariş ettim" ifadelerini kullandı.

Dogecoin, Teksas eyaletindeki Austin'in dışında kalan bölgedeki bir tarladan fırlatıldı ve yaklaşık 50 kilometre uzağa düştü. Video 28 Haziran Pazartesi günü Musk'ın doğum gününe denk gelecek şekilde paylaşıldı.

Williamson "Umarım bu video en uslu çocuğu 1 dolara (yaklaşık 9 TL) çıkarmaya yarar" diye yazdı. "Elon, Doge'u Ay'a götürmek için fırlatma konusunda herhangi bir ipucuna ihtiyacın olursa mesaj kutum her zaman açık."

SpaceX ve Tesla CEO'su bu yıl 1 Nisan'da paylaştığı bir tweette şirketinin "Gerçek Ay'a gerçek bir Dogecoin koyacağını" söylemişti.

1 Nisan'da paylaşılmasına rağmen tweet Tesla'nın bitcoin'i bir ödeme şekli olarak kabul etmeye başlamasından sadece bir hafta sonra geldi.

Teknoloji milyarderinin, Tesla'sını Falcon Heavy roketinin ilk test uçuşunda uzaya fırlatmasında olduğu gibi uzaya sıradışı yükler gönderme konusunda bir geçmişi var.

SpaceX, yeni nesil Starship roketini kullanarak astronotları yeniden Ay'a götürmek için bu yılın başlarında NASA'yla milyarlarca dolarlık bir sözleşme imzalamıştı. Muhtemelen Ay'a ilk önce test yükleri gönderilecek ve bu fırlatmaların gelecek yıl kadar erken bir tarihte gerçekleşmesi bekleniyor.

Ayrıca Musk daha önce Ay'ın yüzeyine Dogecoin bayrağı diken bir Shiba Inu köpeğinin görüldüğü montajlanmış bir fotoğraf paylaşmıştı. Şubattaki gönderisinde Musk, "Gerçekten. Gerçek Ay'a" ifadelerini kullanmıştı.

Ünlü borsa uygulamasına milyon dolarlık ceza

Borsa İstanbul'da gün sonu satışları

Elvan: En önemli ve en öncelikli sorun yüksek enflasyon

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)