E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMüsilajın nedeni belli oldu---

Müsilajın nedeni belli oldu

Müsilajın nedeni belli oldu
19 Aralık 2021 - 14:25 borsagundem.com

Meclis Müsilaj Araştırma Komisyonu'nun yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, kirliliğin yüzde 72'si İstanbul'dan kaynaklandı. Müsilaja ise deniz yapısı, küresel ısınma ve atıklar neden oldu.

Meclis Müsilaj Araştırma Komisyonu, çalışmalarını tamamladı. Komisyon Başkanı Mustafa Demir, önümüzdeki günlerde duyurulması beklenen raporun içeriğine ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Rapora göre müsilajın oluşmasındaki ana sebepler küresel ısınma, denizin yapısı ve kirlilik. Denizin üst yüzeyi 6 ayda kendini yenileyebilir ancak bu süre denizin alt yüzeyinde 6 yıla ulaşıyor. Bu nedenle acil tedbir alınması gerekiyor.

Şehir atık suları ve sanayi atıklarının kirlilikteki etkisi hayli yüksek. Araştırmada kentsel atığın 4 milyon metreküpten fazla, endüstriyel atığın ise 479 bin metreküp olduğu belirlendi.

Raporda atıkların denize ulaşmadan, ileri biyolojik arıtma tesislerinde işlenmesi gerektiği vurgulandı. Ancak tesislerde işlenen atığın yalnızca yüzde 4,5 seviyesinde olduğu belirtildi.

Meclis Araştırma Komisyonunun raporunda öneriler de getirildi. İlk etapta 16 arıtma tesisi kurulması gerektiği ifade edildi ve Marmara Denizi Eylem Planı'nın tüm maddeleriyle hayata geçirilmesi istendi. Tüm önerilerin uygulanması halinde müsilaj tehdidinin 2 yıl içinde ortadan kalkacağı kaydedildi.

İstanbul'da kar seferberliği: Tuz dağları havadan görüntülendi

Obezite hastaları için geliştirilen ilaçta denemeler başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)