E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMÜSİAD havai fişek fabrikası ile ilgili iddiaları yanıtladı---

MÜSİAD havai fişek fabrikası ile ilgili iddiaları yanıtladı

MÜSİAD havai fişek fabrikası ile ilgili iddiaları yanıtladı
04 Temmuz 2020 - 23:10 borsagundem.com

MÜSİAD tarafından havai fişek fabrikasındaki patlamanın ardından basında yer alan iddialarla ilgili açıklama yapıldı.

MÜSİAD, Sakarya'nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından bazı basın yayın organlarında yer alan iddialara ilişkin, "Bizler, uzun ve elim bir günün sonunda, insanlarımız için işçi kardeşlerimiz için neler yapabileceğimizi konuşurken fabrika sahibinin kendisinin de orada olmadığı bir ortamda sanki akşam yemeğinde keyif yaparmışız gibi başlatılan bu iftira kampanyasını kınıyor ve bunları yapanları bir kez daha tarihin ve ülkemiz insanının vicdanına teslim ediyoruz." değerlendirmesini yaptı. 

MÜSİAD Sakarya'nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı.  

MÜSİAD'ın sadece bir sermaye örgütü olmadığı vurgulanan açıklamada, "Yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam sağlayan; üyeleri ve üyelerinin çalışanları ile büyük bir yuvadır. Bizler, tek amacı para kazanmak olmayan, kazancın paylaştıkça arttığını, acının da paylaştıkça azaldığını bilen bu şuurla insani değerleri 30 yıldır kendine düstur edinmiş bir yapıyız." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada patlamanın ardından MÜSİAD'ın hızlı bir şekilde yapılacaklar konusunda harekete geçtiği aktarılarak, şunlar kaydedildi: 

"Bizler, o elim patlama sonunda hemen o gün, yöneticilerimiz ve yakın çevredeki illerden gelen diğer üyelerimizle bir araya gelmiş ve işçi kardeşlerimiz için yapacağımız tüm faaliyetlerin ve yardımların planlamasını yaparken; anlamadan, gerçeği bilmeden ve insani etikle bağdaşmayan bir karalama ve iftira hareketinin hedefi olduk.

Bizler, uzun ve elim bir günün sonunda, insanlarımız için işçi kardeşlerimiz için neler yapabileceğimizi konuşurken, fabrika sahibinin kendisinin de orada olmadığı bir ortamda sanki akşam yemeğinde keyif yaparmışız gibi başlatılan bu iftira kampanyasını kınıyor ve bunları yapanları bir kez daha tarihin ve ülkemiz insanının vicdanına teslim ediyoruz.

Böylesi saldırılar ile ilk kez karşılaşmıyoruz ve art niyet baki kaldığı sürece belli ki bu son da olmayacak. Ancak bizler, inancımızın gereği olarak bu haksız iftiraları bile hoşgörü ile karşılıyor; yine de meselesi memleketi olan tüm iyi niyetli kardeşlerimizle beraber yürümeye devam edeceğimizi buradan kamuoyuna bildiriyoruz. Çünkü MÜSİAD'ın büyüklüğüne yakışan budur."

Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama: 4 can kaybı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • esmer kızıl05 Temmuz 2020 14:24

    fabrika sahibi akp li ve müsiadlı mıymış ?

  • Barış 05 Temmuz 2020 12:49

    ulen milletin aklıyla alay etmeyin. işçi kardeşlerimiz için ne yapacağınız hakkında konuşmak için yemek mi düzenlenir hem de fabrika sahibi ortada yok. Bu söyleminde samimi olsan zaten adam gibi yetkili kurulunu fabrika sahibini vs. toplarsın düzgün masabaşı toplantı yaparsın.yemekli toplantı da moda oldu amk. Bi de dansöz çıkarsaymışınız eksik olmuş.

  • Tanju05 Temmuz 2020 12:00

    Bir fabrikada 6 kere patlama yaşanıyorsa iş güvenliği tedbirleri sıfırdır nokta.

  • Veli05 Temmuz 2020 11:59

    Hala bu ülkede kurumsal verginin neredeyse % 20'sini tek başına Koç ve sabancılar veriyor birde kıçlarına bakmadan bunları beğenmezler...

  • Hasan05 Temmuz 2020 11:57

    Bu yandaş müsiatçılar vergi listrlerinde neden hep en alttalar, Allah Allah sonra malı götürün yallah yallah...

  • Vatandaş 05 Temmuz 2020 11:55

    Bırakın müslümanız ayaklarını, hepiniz vampir gibi işçinin hakkını yersiniz...

  • Kaçan Grup05 Temmuz 2020 08:53

    yiyoruz, içiyoruz ama işçiler için, yanlış anlaşılmasın

  • İtri05 Temmuz 2020 01:05

    Müslüman olsanız 6 kere fabrikası patlayan adamı üye almazdiniz

  • Gökhan05 Temmuz 2020 00:16

    Bu fabrika Sakarya Müsiad Şube Başkanı'na mı aitdi??? Başka soru yok...