E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMÜSİAD: Faizler çok yüksek---

MÜSİAD: Faizler çok yüksek

MÜSİAD: Faizler çok yüksek
08 Ekim 2017 - 16:54 borsagundem.com

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan, Türkiye'de faizlerin çok yüksek olduğunu, bu seviyelerde yatırım yapılmasının mümkün olmadığını söyledi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD 97. Genel İdare Kurulu toplantısı için geldiği Aksaray'da, ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu.

Bu yıl ilk çeyrekte yüzde 5, ikinci çeyrekte yüzde 5,2'lik büyüme gerçekleştiğini hatırlatan Kaan, üçüncü çeyrekte yüzde 7'ye, yıl sonunda ise yüzde 6'ya yakın büyüme beklediklerini ifade etti.

Üretimdeki artışın, enflasyonun düşmesini ve istihdamın artmasını sağlayacağını söyleyen Kaan, "Orta vadeli programda işsizlik yüzde 10,5 seviyesinde görünüyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da işsizliğin çok olduğunu, batıya gittikçe aslında işçi ihtiyacının olduğunu belirtmek istiyorum. Cazibe programları gerçekleşirse işsizlik rakamlarının çift haneden tek haneye döneceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaan, Türkiye'de yatırımların önünün açılabilmesi adına sanayici ve imalatçının daha rahat hareket edebilmesi için finans konusunda rahat bir borçlanma imkanının olması gerektiğini aktardı. MÜSİAD olarak 16-17 Kasım'da İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde "Global Katılım Finans Zirvesi"ni düzenleyeceklerine işaret eden Kaan, şunları kaydetti:

"Zirveye bu konuda uzman akademisyenler ve ticari hayata yön veren iş dünyasından 10 bine yakın kişi katılacak. Türkiye'de faizler çok yüksek, yüzde 20'lere yakın. Bu oranla iş adamlarının yatırım yapması mümkün değil. Bu zirveyi onun için düzenleyeceğiz. Buna 'insani finans' adını verdik. Faizsiz finans sistemini tartışmaya açacağız. Türkiye'de katılım bankacılığı yüzde 5 seviyesinde. Bunun daha da arttırılması gerektiğini düşünüyoruz. İş adamına, iş dünyasına yüzde 20'ye yakın oranda para satmakla Türkiye'nin kalkınmasının önünde bir duvar örmek aynı değerdedir. Biz insani finansla ilgili yapacağımız kongrede özellikle tarımsal finansmandan, girişim sermayesi fonundan başlayarak kooperatif bankacılığına kadar birçok projeyi masaya yatıracağız."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Düşünmeyen adam09 Ekim 2017 00:22

    Müsiad , hani faiz haramdı!

  • Duran Tuğrul08 Ekim 2017 23:48

    Kamu bankaları faizlerin düşmesine öncülük etmeli bu bir vatani görevdir..

  • Qwert08 Ekim 2017 22:05

    Günaydın...

  • borscı08 Ekim 2017 21:36

    Faizler yüksek ise dolarlarınızi bozdurun devlt bakalarına faizsiz yatırında göreyim eleştiriyi dolar biraz düşünce merkez müdahale etsin diyen kişi cumhurbaşkanı başdanışmanı vay memleketim garip ülkem faize bak dolardan götür allahtan korkun

  • Kim bu ya 08 Ekim 2017 21:32

    Ekonomiden anlamayan insana neden konusturuyorlar? Sadece zengin diye EYY cahil turkiyede faiz diye birşey YOOOK. sizin faiz dediğiniz enflasyon yıllık tefe tüfe ortalaması %13.5 bankaların mevduat sahibine verdiği %13 ha şunu da söyliyeyim o %13 ün birde vergisi var. Yüksek faiz diye yalakalik yapmayın eğer adamsaniz enflasyonla mücadele edin ve devletin kredi çekenden ve mevduattan vergi almasını engelleyinnnn.DURUST OLUN ADALETLİ OLUN .

  • Bika08 Ekim 2017 20:26

    2002 ve öncesi milli görüşçüler faizsiz düzen kuracağız diyorlardı,15 yıldır iktidarda olup kimden bu şikayet.

  • İsmail08 Ekim 2017 19:56

    siz paranızı nasıl degeldiriyorsun yoksa bedava bankadamı tuyon bey efendi baskalarını parası ile yatırm olurmu hiç yapa kendi paranla görelim tabiki kar edersen cebe zarar edersen devlete kend paran kimbilir nerde

  • ender 08 Ekim 2017 19:23

    evet yüksek,,,indirin o zaman.

  • HALE AK08 Ekim 2017 19:19

    HÜKUMET FAİZLER YÜKSEK DİYOR.DÜŞÜR O HALDE % 1.59 LUK KAMU BANKA FAİZİNİ DE ÖRNEK OL

  • BENGIN08 Ekim 2017 19:06

    bu kadar bağırmak kimseye fayda vermiyor mb ve 3 kamu bankası kimseyi duymuyor. mb göster cesaretini %4 orana düşür faizi. 3 kamu bankası da öncülük etsin. bütün imkanlar hükümetin elinde bankalara bağırmakla bu faiz inmiyor. bu sesleri elinin altındaki mb duyuramıyorsan bağırmaya gerek yok. %4 faizde bakalım bankalarda mevduat kalacak mı kredi vermek için bunu hesaplayan var mı?

  • yılmaz08 Ekim 2017 18:01

    ona bağır buna çağır paranın gözü kulağı oldu sağır..

  • mtu08 Ekim 2017 17:03

    para almak zorunda değilsiniz birleşin özsermaye ile birşeyler yapın. banka kredisiyle ticaret mi olur