E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMusevi: ABD'nin alıkoyması gemi trafiğine aykırı---

Musevi: ABD'nin alıkoyması gemi trafiğine aykırı

Musevi: ABD'nin alıkoyması gemi trafiğine aykırı
19 Ağustos 2019 - 10:55 borsagundem.com

İran Dışişleri Sözcüsü Musevi "ABD'nin gemimizi yeniden alıkoyacağına yönelik ettiği tehdidi, serbest gemi trafiğine aykırıdır" dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, 'ABD'nin Adrian Derya isimli petrol gemimizi yeniden alıkoyacağına yönelik ettiği tehdidi, serbest gemi trafiğine aykırıdır' dedi.

IRNA'nın internet sitesinde yer alan habere göre, İngiltere ve Cebelitarık hükümetinin İran petrol tankeri Grace 1'i alıkoymasının yasa dışı olduğunu dile getiren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas 
Musevi, 'Bunun bir deniz korsanlığı olarak hiçbir uluslararası yasada böyle bir işleme izin verilmediğini açıkladık. Hukuki ve diplomatik yollardan başlattığımız girişim, sonuç verdi ve gemi normal hareketine devam etmektedir' diye vurguladı.

ABD'nin Adrian Derya olarak isim değişikliğine uğrayan bu petrol tankerinin alıkonulmasının devamına yönelik talebinin yasalara aykırı olduğunun altını çizen Musevi, 'Cebelitarık'ın yanlış kararına rağmen, 
ABD'nin talebinin Cebelitarık ve Brezilya tarafından reddedilmesi, bu ülkenin artık saygın olmadığını ve günümüz dünyasında zorbalığın geçersiz olduğunu herkese kanıtladı' diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)