E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMüritlere fetvayı vermiş: İçki için oruç bozun---

Müritlere fetvayı vermiş: İçki için oruç bozun

Müritlere fetvayı vermiş: İçki için oruç bozun
18 Kasım 2016 - 04:42 borsagundem.com

HSYK Başkanvekili Yılmaz, 203 hakim ve savcının daha görevden uzaklaştırıldığını, görevden almada, itirafçıların ifadelerinin etkili olduğunu söyledi

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle 203 hâkim ve savcının daha meslekten ihraç edildiğini açıkladı.

Yılmaz, FETÖ’den ihraç edilen hâkimlerden 3 bin 285’inin itirazının da reddedildiğini bildirdi. Yargıdan FETÖ nedeniyle ihraç edilen hâkim ve savcıların sayısı 3 bin 659’a yükseldi. Meslekten çıkarma kararlarının HSYK’ya samimi şekilde itirafta bulunan hâkim ve savcıların beyanları sonucu alındığı vurgulandı. Bazı itirafçı ve gizli tanık hâkimlerin ifadeleri de karara dayanak oldu. Bu itiraflardan bazıları özetle şöyle:

KURAN’A EL BASTIRIP SORULARI VERDİ

“...Ben ve (x), (y) isimli ser murakıbın söylemiş olduğu adrese gittik. ...(y) bize hitaben ‘size Adli yargı hâkim savcılık sınavının, cevaplar işaretlenmiş şekilde sorularını vereceğim, kabul eder misiniz?’ diye sordu. Tek tek bize Kuran’a el bastırdı. ‘Hocaefendi bile gelse, bu soruları aldınız mı dese almadık şeklinde söyleyeceksiniz’ dedi. Biz de Kur’an üzerine yemin ettik ve soruları aldık.

Bunların ‘ruhsat’ adını verdikleri ‘izinleri’ vardı. Gülen’in ruhsatları ya da ‘Peygamber Efendimiz ile görüşerek aldıkları bildirilen’ durumlar. Örneğin içki içmek haramdır ancak büyük abilere gerekirse içki içmeleri söylenmiş. ‘Bayanların giyimi Tansu Çiller’in giyim kuşamına yakın olacak... Ramazanda oruç da olsanız su şişesi ile gezeceksiniz ve eğer ki Ramazan’da bir meslek büyüğü size bir şey ikram edecek olursa orucunuzu bozup onu içeceksiniz, sonrasında da kazasını yapacaksınız’ şeklindeydi.” (Hürriyet)

HSYK, 203 yargı mensubunu meslekten ihraç etti

 

Eski HSYK üyesinden bomba itiraflar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)