E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMurat Ülker'in Starcity kararı---

Murat Ülker'in Starcity kararı

Murat Ülker'in Starcity kararı
28 Şubat 2016 - 08:12 borsagundem.com

Starcity AVM'de yüzde 60 ortaklığı bulunan Ülker'in patronu Murat Ülker, burayı satmaktan vaz mı geçti?

Hürriyet Gazetesi yazarı Jale Özgentürk, Boyner ve Ülker’in ortak olduğu Starcity AVM’nin satışında yaşanan kulis gelişmeleri kaleme aldı. İşte Özgentürk’ün köşesine taşıdı Starcity yazısı:
 
Satılıyor mu satılmıyor mu? İstanbul Yenibosna'da Boyner'e ait Altınyıldız fabrikasının arazisinde inşa edilen ve 2010'da açılan Starcity için 2014'ten beri bu sorunun cevabı aranıyor.
Starcity Outlet Center yüzde 60 Ülker, yüzde 40 Boyner ortaklığı İle kurulan bir alışveriş merkezi. 47 bin 300 metrekare kiralanabilir alanı var. 140'a yakın marka da kiracı olarak yer alıyor. Yenibosna bölgesinin başarılı AVM'lerinden biri. Satışın gündeme geldiği ilk tarih 2014...
Boyner Holding'e bazı fonlardan gelen talep üzerine satış fikri oluşmuştu. Ancak sonu gelmedi. 2015 sonlarında ise 80 milyon Euro bedelle yeniden satışa çıkan Starcity için iki alıcı çıktı. Rusya'da büyük yatırımlarıyla tanınan, Türkiye'de de alışveriş merkezlerine sahip Rönesans Grubu ve Tahincioğlu. Ancak öğrendiğime göre bir yandan ekonomideki sorunlar, diğer yandan Rusya krizi Starcity'nİn satışını yine engellemiş.
Rönesans'ın Rus ortakla satın almayı düşündüğü Starcity'den son dönemdeki gelişmeler üzerine vazgeçtiği belirtiliyor.
Öte yandan gayrimenkulu stratejik alanlarından biri olarak görmeyen ve Akasya AVM'deki hisselerini de elden çıkaran Murat Ülker'in de fikir değiştirdiğini öğrendim. Murat Ülker'in satış İçin ortamı uygun bulmadığı ve satıştan şimdilik vazgeçtiği konuşuluyor.
Ülker'in ekonomide daha sakin ve istikrarlı bir ortamı beklediği anlaşılıyor. Böyle bir ortam ne zaman yakalanır, bekleyip göreceğiz!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)