E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMurat Ülker'in şirketinde atama---

Murat Ülker'in şirketinde atama

Murat Ülker'in şirketinde atama
14 Mayıs 2015 - 11:05 borsagundem.com

Yıldız Holding bünyesine geçen United Biscuits'e iki yönetim kurulu üyesi atandı

Geçtiğimiz Kasım ayında Yıldız Holding bünyesine katılan United Biscuits’te entegrasyon süreci devam ediyor. Yıldız Holding ile sinerji oluşturulmasına yönelik yürütülen yapılanma çalışmaları kapsamında, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’in de yer aldığı United Biscuits Yönetim Kurulu’na Helen Pitcher ve Marco Jesi olmak üzere iki yeni üye atandı. 
2014 yılı Kasım ayında United Biscuits’i satın alarak dünyanın en büyük 3. bisküvi şirketi haline gelen Yıldız Holding bünyesinde sinerji çalışmaları hızla devam ediyor. United Biscuits’in şirkete entegrasyonu kapsamında başlatılan yeni yapılanma sürecinde şirkete 
son dönemde üç önemli atama yapıldı.
Nisan ayında, CEO koltuğuna oturan Jeff van der Eems daha önce şirketin uluslararası operasyonlarından sorumlu idi. 

Yıldız Holding satın almasından sonra yeniden yapılandırılan Yönetim Kurulu’na yeni atamalar

Son atamalarla birlikte Yönetim Kurulu yapılanması:
Yönetim Kurulu Başkanı: Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker
Başkan Yardımcısı: Yıldız Holding COO’su Jim Zaza
CEO: Jeff van der Eems
Yönetim Kurulu Üyeleri 
Yıldız Holding Global İnovasyon ve Ar-Ge Grup Başkanı Ali Ülker 
Yıldız Holding CFO’su Cem Karakaş
Ülker Bisküvi Yönetim Kurulu Üyesi Alain Strasser
Galaxy Asset Management CEO’su Simon Munir
Helen Pitcher (Lead Director)
Marco Jesi 

United Biscuits CEO’su Jeff van der Eems, “Helen ve Marco’nun aramıza katılmasından memnuniyet duyuyorum. United Biscuits markaları hem ana vatanları İngiltere’de hem de diğer pazarlarda büyük bir büyüme potansiyeline sahip. UB’nin sağlam temellerinden güç alarak, hem bisküvi hem de atıştırmalık pazarındaki pazar payımızı daha da artırmayı hedefliyoruz. Yeni üyelerimizin bu yolda bize çok önemli katkılarda bulunacağına inancım tam”  şeklinde konuştu. Helen Pitcher, Yönetim Kurulu’na Ana Direktör ünvanı ile katıldı. 
Pitcher, dünya çapında lider şirketlere performans danışmanlığı sunan kurumsal bir “koç”. 
Danışmanlık şirketlerinde kilit roller üstlenen Pitcher’ın geçmiş görevleri arasında IDDAS Yönetim Kurulu Başkanlığı, Cedar Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CEO’luğu yer alıyor. Pitcher aynı zamanda Advanced Boardroom Excellence Danışmanlık Şirketi’nin Başkanı. Hukuk kökenli olan deneyimli koç ayrıca, Employment Appeal Tribunal’ın Panel Üyeliği ve Selection Panel for Queen’s Councel’ın Başkanlığı olmak üzere İngiliz hukuk ekosisteminde önemli roller üstlenmiş durumda. Pitcher KidsOut Hayır Kurumu’nun da Başkanı ve benzeri birçok kar amacı gütmeyen kuruluşta aktif rol oynuyor.
Helen Pitcher “United Biscuits Yönetim Kurulu’na katılmaktan büyük onur duyuyorum. Yeni görevim aracılığıyla, şirket yönetimi alanındaki bilgi ve deneyimimin yanı sıra, geçmişte Weetabix, Northern Foods ve Grand Metropolitan bünyesinde üstlendiğim rollerden doğan sektör tecrübemi de şirkete yansıtıyor olacağım” dedi.  
Yönetim Kurulu’na atanan bir diğer üye ise Marco Jesi. Jesi kariyeri boyunca hızlı tüketim alanında faaliyet gösteren birçok şirkette üst düzey görevlerde bulundu. Yöneticilik kariyerine Unilever, Kraft ve Johnson Wax’in İtalya ve Amerika birimlerinde başlayan Jesi, Seagram ve Pepsico Avrupa’nın İspanya ve İsviçre operasyonlarında da aktif rol oynadı. Galbani Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’luğu görevlerinde de bulunan Jesi’nin geçmiş rolleri arasında, İtalya’nın lider otomat şirketi Argenta Spa ile yine alanında lider evcil hayvan ürünleri şirketi Arcaplanet’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı da yer alıyor. Jesi hala Autogrill Spa ve Parmalat Spa şirketlerinde Bağımsız Direktör (Independent Director) olarak görev yapıyor. Ayrıca, GB Foods’un Yönetim Kurulu Üyesi. 
Marco Jesi, “Dünya çapında paketli gıda ve atıştırmalık sektörüne dair otuz yıllık derin bir tercübeye sahibim. UB’nin hedeflerine ve geleceğine katkı sağlayacak olmaktan dolayı çok mutluyum” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)