E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMurat Ülker'den Kırım mesajı---

Murat Ülker'den Kırım mesajı

Murat Ülker'den Kırım mesajı
28 Şubat 2014 - 11:07 borsagundem.com

Babası Sabri Ülker Kırım doğumlu olan işadamı Murat Ülker, dikkat çekici bir mesaj paylaştı.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Twitter hesabında 4 saat kadar önce paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi: Kırım'ı, babamın memleketini izliyorum merakla ve hüzünle... Bugününü anlamak için dünü düşünüyorum; Altınordu Devleti geliyor aklıma.”

KIRIM GÖÇMENİ AİLE

Haziran 2012’de yaşamını yitiren Sabri Ülker Kırım doğumlu. 1920’de Kırım’da doğan Ülker 9 yaşındayken ailesi ile Türkiye’ye göç etti.

O ÜLKE PARÇALANDI

Murat Ülker’in mesajında işaret ettiği Altın Orda (Altınordu) Devleti ise 1242’de kuruldu. Zaman içinde toprakları genişleyen devlet, Polonya ve Livanya’yı vergiye bağladı. Taht kavgalarının yaşandığı Altın Orda bir süre sonra güçten düştü. Yaşanan kavgalar sonrası parçalanan ülkede Kazan Hanlığı, Kırım Hanlığı, Astrahan Hanlığı, Nogay Hanlığı, Sibir Hanlığı kuruldu. 1502’ye gelindiğinde ise Altın Orda Devleti tarihten silindi.

KIRIM’DA TANSİYON YÜKSEK

Ukrayna özerk bölgesi Kırım son 3-4 günden bu yana hareketli. Kırım Tatarları ve Ruslar arasında gerilimin yaşandığı bölgede, birçok devlet kurumu silahlı kişilerce ele geçirildi. Kırım havalimanın da bu sabah işgal edildiği bölgede silahlı kişilerin Rus olduğu iddia ediliyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sait28 Şubat 2014 18:45

    Putin konuşmaz öyle mahalle karıları gibi dün girerim dedi bugün girdi bence Ruslar sağlam karakterli artık düşünme vakti konuş konuş Türk milleti kan kaybediyor

  • osman28 Şubat 2014 18:45

    bu mıllet ne cekdıyse ..hep keMAL zıhnıyetınden cekdı yazık akp secmenıne koyun dıyenler önce aynaya baksınlar keMAL olduklarını anlaycaklar...

  • nordin28 Şubat 2014 15:01

    kırımdaki senaryo burda da olacak koyunlara hava hoş

  • mustafa28 Şubat 2014 14:38

    gözde girişimdekilerde anca savaş sırasında olabilecek şeylere maruz kaldı murat bey

  • VaTaNDaS28 Şubat 2014 11:24

    Gozde de milletin anasını ağlattınız, bırakın Kırım'ı Suriye yi... Türkiye halkının yatırımcısının durumunu konuşalım biraz da!!!

  • Duygu28 Şubat 2014 11:13

    Sn ülker, duygulandırdınız hepimizi... Altınordu tarihin şanlı devletlerinden birisi..