E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinMurat Ülker Kuran-ı Kerim aldı---

Murat Ülker Kuran-ı Kerim aldı

Murat Ülker Kuran-ı Kerim aldı
09 Ekim 2014 - 06:28 borsagundem.com

Bilinen en eski Kuran-ı Kerim yapraklarından beş parça Yıldız Holding Sanat Koleksiyonuna dahil oldu

Londra Sotheby’s Müzayede Evi’nde düzenlenen açık arttırmada beş farklı parçadan oluşan Kuran-ı Kerim yaprakları Yıldız Holding koleksiyonuna katıldı
 
Hicri takvimin başlangıcına; Miladi takvime göre ise 7.  Ve 8. Yüzyıllara denk gelen Kuran-ı Kerim yaprakları 5 farklı parçadan oluşuyor. Bir sayfada 6 ila 14 satırın yer aldığı yapraklar kahverengi mürekkep ile nakşedilmiş.



Arap Yarımadası, Hicaz bölgesinden kaynaklanan yapraklar İslam tarihinin ilk yazılı eserlerinden kabul ediliyor.  Yapraklar Âraf, Enfâl ve Tevbe surelerinden bölümler içeriyor.

TÜRKİYE'NİN EN ZENGİNİ

Ülker markasını da bünyesinde bulunduran Yıldız Holding'in sahibi Murat Ülker, 2012'de Mavi Senfoni adlı tabloyu da 2,2 milyon liraya satın almıştı. Murat Ülker, son Forbes listesine göre 3,7 milyar dolarlık kişisel servetiyle Türkiye'nin en zengin, dünyanın ise 408'inci zengin insanı olmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • selo09 Ekim 2014 08:37

    tam bir sonradan görme. aldınsa aldın; neyin reklamını yapıyorsun! allah kabul etsin ama sessiz sedasız koy başucuna.. memleket görgüsüzlerle doldu taştı yahu!