E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMültecilere sınır kapıları açılıyor!---

Mültecilere sınır kapıları açılıyor!

Mültecilere sınır kapıları açılıyor!
26 Kasım 2016 - 09:09 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Daha ileri giderseniz, bu sınır kapıları açılır" sözleri sonrası “Türkiye, AB ile krizi farklı bir boyuta mı çekiyor?” sorusu gündeme geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa Parlamentosu’nun oylamasına tepki göstererek, “Daha ileri giderseniz, bu sınır kapıları açılır” demesi, “Türkiye, AB ile krizi farklı bir boyuta mı çekiyor?” sorusunu gündeme getirdi. Habertüek’ün üst düzey diplomatik kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Ankara konuyla ilgili atılacak adımlara yönelik bir yol haritası hazırlığı yapıyor. Kaynaklar, AB müzakere sürecinin Türkiye için hâlâ çok önemli olduğunu belirterek, “Al-ver” ilişkisi yerine “Hep ver” ilişkisinin Türkiye’nin kabul edebileceği bir müzakere anlayışı olmadığını ifade ediyor.

Türkiye’nin AB’ye karşı uygulayabileceği ilk adımın, Türkiye- AB geri kabul anlaşmasının uygulanması için Bakanlar Kurulu kararını çıkarmamak olabileceği konuşuluyor. Böylece anlaşma uygulanmaya başlanmadan rafa kaldırılacak. Bu anlaşmanın üçüncü ülke vatandaşları için uyguanmasının 1 Haziran’da yürürlüğe girmesi için yasal düzenleme, 20 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Ancak bu anlaşmanın uygulanması için gerekli olan Bakanlar Kurulu kararı o tarihten beri bekletiliyordu. AB ile vize serbestisi diyaloğu tamamlandığında, bu anlaşma eşzamanlı olarak yürürlüğe girecekti.

Öte yandan AB, sığınmacı anlaşmasıyla ilgili 4’üncü raporunu aralık başında açıklayacak. Raporda, Türkiye’nin ne kadar sığınmacıyı AB’den aldığı, 1’e 1 anlaşması çerçevesinde ne kadar sığınmacının AB’ye gönderileceği gibi konular yer alacak. Kaynaklar, 18 Mart anlaşmasının şu ana kadar Türkiye boyutunun çok başarılı şekilde yürütüldüğüne vurgu yaparak, “Türkiye’nin çalışmalarını herkes büyük takdirle karşılıyor. Ancak sınırların kontrolsüzce açılması durumunda Türkiye’nin her zaman övündüğü insani krizlere yönelik bakış sorgulanır” diyor.

Erdoğan: Daha ileri giderseniz bu sınır kapıları açılır

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erhan pehlivan27 Kasım 2016 13:18

    ''bence kapılar hemen açılmalı. Çünkü mülteciler de insan onların da özgürlük ve demoKrasiye ihtiyacı var. avrupada da özgürlük çok olduğuna göre oraya gidip özgürlük haklarına kavuşmaları lazım'' güzel yorum..

  • öneri güleni27 Kasım 2016 12:11

    bence kapılar hemen açılmalı. Çünkü mülteciler de insan onların da özgürlük ve demoKrasiye ihtiyacı var. avrupada da özgürlük çok olduğuna göre oraya gidip özgürlük haklarına kavuşmaları lazım.

  • davutoglu27 Kasım 2016 09:55

    Şamda cumaya gidecem derken bir baktık pensilvanyaya hocasının yanına gitmiş. 180 derece dönmek bu herhalde.

  • mahmut27 Kasım 2016 04:15

    Yazık okadar insan ve okadar insanın hayatı uzerinden oynamaya.... haftaya şam daki emevi caaminde hep brlikte namaz kılma politikaları bu olayda hiç mi beliliyici değil?

  • Lan oğlum26 Kasım 2016 15:40

    Suriye savaşını ABD AB ile birlikte çıkartın.Sonra buradan kaçacak,çoluk,çocuk,genç,yaşlı insanlar üzerinden mülteci pazarlığı yapın.Sonra ne olduysa bu kurala uymayanlar ile papaz olup daha rezil bir pazarlığın içine bürünelim.Müthiş müslüman yöneticilerimiz siz yaşayın.

  • dorat26 Kasım 2016 14:06

    tayyip 3 gün oruş tutsun yalan söylediği için. ne o ensar ne suriyelielr muhacir

  • recai26 Kasım 2016 14:06

    bir yalan mumu daha yatsıya kalmadan söndü. müslümanlar krdeş değildir

  • vahdettin26 Kasım 2016 14:05

    müslüman kardeşliği yalandan ibaretmiş. ne biz suriyelileri ne de onlar türkiyeyi istiyormuş

  • emekci26 Kasım 2016 14:03

    Suriyelilerin de insanca yaşamaya ihtiyacı var. Türkiye medeni bir ülke değil, avrupada daha rahat ederler. malesef türkiye hala geri kalmış medeniyetsiz bir ülke

  • hemen açalım..26 Kasım 2016 12:49

    çok geç kaldık. avrupaya 3 milyon mülteci gitmeli.. adamların medeniyeti düzgün. nasıl olsa beslerler.. gemilere koyup otobüslere doldurup yollayalım. bi 80 milyon türkiye 5 yıl 3 milyona baktım. 500 milyonluk avrupa da 40 yıl bakar..medeni insanlar sonuçta.. mültecilere yardım ederler. pkk ya ediyorlar. fetö ye ediyorlar da. savaşdan kaçan masumlara mı etmeyecekler.

  • Sadullah Sadakbaşı26 Kasım 2016 12:41

    nutuk çekerken hani bunlar bizim din kardeşimizdi..şimdi din kardeşlerimiz dediğimiz insanlar ile gavur dediğimiz insanları tehdit etmek ne insanlığa,ne müslümanlığa ne de ERKEKLİĞE Yakışır.

  • ismail Midiliç26 Kasım 2016 11:41

    artık butür haberleri okumak bile istemiyorum nerd esudi arabisdan yemen islam devletleri dileyim bisadece burda fügüranlım yapıyorum içim gidiyor suruyedeki askerlere adamalrda burda keyf ediyorla en cok cogu onlar yapıyor yetkilir fügüranlık yapsında birde kendi cocukalırn göndersin görelim artık haber falan dinlem istemiyorum

  • Hani kardeslik26 Kasım 2016 09:54

    Kapılar açılır ise uydurma can yeleği ve bot satışlarında patlama yaşanır.Tabii insan kaçakcıları da çok sevinir.Sahi hep AB ne kızıyoruz da bir sürü Müslüman ülke var Onlar neden mültecileri istemez.Bu nasıl kardeşlik Müslümanlık.Mümin müminin kardeşi değil mi.Hani biraz da onlar kabul etse Müslüman kardeşlerimizi.Elin gavur kapılarında bekletmesek.

  • AP YE HAYIR26 Kasım 2016 09:22

    AP TAMAMEN EKONOMİK TİÇARET SAVAŞLARININ SONUÇU OLAN ÜLKE EKONOMİ YÖNETİMİ VE SINIRLARIN ELE GEÇİRİLMESİ VE YASALAŞTIRILMASI MI

  • FARKLAR OLSADA26 Kasım 2016 09:20

    ZATEN VİZE SERBESTLİĞİ AYNI DEĞİLMİ