E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMuharrem İnce'den flaş açıklamalar! ---

Muharrem İnce'den flaş açıklamalar!

Muharrem İnce'den flaş açıklamalar!
17 Kasım 2014 - 17:53 borsagundem.com

Emine Ülker Tarhan'ın yeni parti girişimi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı

Bursa'da konuşan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP'den istifa ederek Anadolu Partisi'ni (ANA Parti) kuran Emine Ülker Tarhan'ın partisine katılmayı düşünmediğini söyledi. İnce, "Partimizden ayrılmasına tabii ki üzüldüm. Ama benim partiye bakışım ile Tarhan'ın partiye bakışı aynı olamaz. 12 yıldır milletvekilliği yapan biri olarak da benim partiye bakışım ile emekli olduktan sonra partiye üye olup, sonra partiden milletvekili olanın bakışı aynı olamaz. CHP benim için ailem gibidir" dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Uludağ Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu'nun hazırladığı 'Cumhuriyet'in kazanımları' adlı konferansa katılmak için Bursa'ya geldi. İnce, 2000 Düğün Salonu'nda düzenlenen etkinlik öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Emine Ülker Tarhan'ın yeni parti girişimi ile ilgili soru üzerine İnce şöyle konuştu:

TARHAN YENİ PARTİ KURDU

"Sayın Tarhan ile birlikte beraber grup başkanvekilliği yaptık. Partimizden ayrılmasına tabii ki üzüldüm ama benim partiye bakışım ile Tarhan'ın partiye bakışı aynı olamaz. Benim için CHP bir yaşam biçimi. 15 yaşında bu partinin broşürlerini dağıtmış birisi olarak gençlik kollarında, ilçe yönetiminde, il başkanlığı yapmış birisi olarak, 12 yıldır da milletvekilliği yapan biri olarak, benim partiye bakışım ile emekli olduktan sonra partiye üye olup, sonra partiden milletvekili olanın bakışı aynı olamaz.

CHP benim için ailem gibidir. Atatürk'ün bir emanetidir. Gidenlere üzülürüm ama, partiye bakış açımız aynı değil. Yani ben bu partiye milletvekili olmak için gelmedim. Milletvekillerinin broşürlerini dağıttım yıllarca. Sonunda da milletvekili oldum." 
'Yeni partilerin başarılı olup olmayacağı' yönündeki soruya ise İnce, "Türkiye'de dik duran, eğilmeyen. bükülmeyen kale CHP'dir. AKP'den kurtulmanın yolu CHP'yi iktidar yapmaktır. Onun için maceraya gerek yok diyorum" diye yanıt verdi.
CHP'den ayrılmayı düşünmediğini ifade eden İnce, yeni istifaların olmamasını beklediğini kaydetti.

'CUMHURBAŞKANININ KONUŞTUĞU ŞEYLERE BAKIN'
Ermenek'teki maden kazası ile ilgili olarak da değerlendirmede bulunan İnce şunları söyledi: "Türkiye'de madencilerimiz yer altında boğularak ölüyorlar. Çocuklarımız meydanlarda sopalarla dövülerek öldürülüyorlar. Askerlerimiz sivil kıyafetliyle eşinin yanında ensesinde kurşunlanıyorlar. Böyle bir ortamda ülkenin cumhurbaşkanının konuştuğu şeylere bakın. Kristof Kolomb mu Amerika'yı keşfetti? Ondan önce müslümanlar mı keşfetti?

Küba'da cami var mıydı, yok muydu? Küba'ya cami yapacakmış. Küba'yı imana getirecekmiş. Böyle birşey olabilir mi? İsmet Paşa ile uğraştı 10 sene, şimdi İsmet Paşa'yı bıraktı, Kristof Kolomb ile uğraşıyor. Yakında Edison ile uğraşacağını tahmin ediyorum. 'Ampülü Edison bulmadı, Bursa AKP il başkanı buldu' diye açıklama yaparsa hiç şaşırmam. Böyle bir cehalet gündem saptırma, toplumdan bir haber. Bu veresiye yaptığı, milletin paralarını çarçur ettiği sarayında yaşarken, gündemden uzak, milletin sorunlarından uzak, emeklilerin geçim sıkıntısından uzak, çocuklarımızın işsizliğinden uzak, 20 gündür Ermenek'te yerin altında madencilerimiz çıkarılmayı bekliyor. O Kristof Kolomb ile uğraşıyor. Ülkenin geldiği duruma bak. Çünkü bu artık sırça köşkünde toplumdan uzaklaşmış, kendi gündemini yaratmış, bambaşka insanlar topluluğu artık bu AKP. Bunlardan hep birlikte kurtulmamız lazım."

'HAYALLERLE UĞRAŞMASIN'
Açıklamaların ardından programın yapıldığı salona geçen İnce, burada da merkez Nilüfer İlçesi'nin Konak Mahallesi'nde Küba Camii olduğunu hatırlatarak, "Cumhurbaşkanımıza duyuralım, hayallerle uğıraşmasın Ermenek'teki madencilerimizi kurtarsın" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cevval17 Kasım 2014 22:29

    ülke yöneticiliği denilen şey memleketin altını üstünü yiyip, doğayı katletmek olmasa gerek, bu kadar vergi vermeyi ç.ok seviyorsunuz herhalde sahte ekonomi hayranları

  • sarp17 Kasım 2014 18:23

    Erdoğan ne konuşacağını sana mı soracak. merak etme erdoğan her şeyi senden çok daha fazla düşünüyor. siz önce kendi iç işlerinizi düzeltin. bir parti yönetemiyorsunuz, ülke yöneticiliğinin nasıl olduğunu nerden bileceksiniz.