E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMuharrem İnce'den CHP hakkında özeleştiri---

Muharrem İnce'den CHP hakkında özeleştiri

Muharrem İnce'den CHP hakkında özeleştiri
25 Ocak 2017 - 10:56 borsagundem.com

CHP'li Milletvekili Muharrem İnce, anayasa değişikliği konusunda CHP yönetiminin hata yaptığını söyledi

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, anayasa değişikliği teklifinin Meclis'ten geçmesinin ardından referanduma sunulması beklenirken CHP yönetiminin bu süreçte hata yaptığını savundu. İnce, "Bu süreçte ikinci büyük yanlış da dokunulmazlıklar konusunda CHP'nin tavrı oldu. Ben 'hayır' oyu verdim dokunulmazlıkların kaldırılmasına. CHP yönetimi ise burada bir taktik hata yaptı. Böyle bir ortamda, böyle bir iktidar varken, diz çökmüş bir yargı varken, dokunulmazlıkları nasıl kaldırırsın? Bugün HDP'liler içeride. Yarın CHP'liler içeride olacak! Bakın Enis Berberoğlu ile Tuğrul Türkeş aynı şeyi söyledi. Biri müebbetle yargılanıyor, biri başbakan yardımcısı" dedi.CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, anayasa değişikliği teklifinin Meclis'ten geçmesinin ardından referanduma sunulması beklenirken CHP yönetiminin bu süreçte hata yaptığını savundu. İnce, "Bu süreçte ikinci büyük yanlış da dokunulmazlıklar konusunda CHP'nin tavrı oldu. Ben 'hayır' oyu verdim dokunulmazlıkların kaldırılmasına. CHP yönetimi ise burada bir taktik hata yaptı. Böyle bir ortamda, böyle bir iktidar varken, diz çökmüş bir yargı varken, dokunulmazlıkları nasıl kaldırırsın? Bugün HDP'liler içeride. Yarın CHP'liler içeride olacak! Bakın Enis Berberoğlu ile Tuğrul Türkeş aynı şeyi söyledi. Biri müebbetle yargılanıyor, biri başbakan yardımcısı" dedi.

Sözcü'den Nil Soysal'a konuşan CHP'li vekil Muharrem İnce referandum sürecine giden ortamı anlattı, Devlet Bahçeli'nin anayasa değişikliğine destek vermesi ile ilgili konuştu.

''Bir insanın böylesine bir U dönüşü yapabilmesi için, Bir; tehdit edilmiş olması lazım. İki; zengin edilmiş olması lazım. Üç; ilkesiz olması lazım. Dört; bilemediğimiz bir sebebinin olması lazım. Başka hiçbir şey olamaz. Vatanın, milletin birliği, bütünlüğü için yapıyormuş bunu. Neymiş o birlik bütünlük, bir anlatsın bakalım'' dedi.

Anayasa değişikliğinin 339 oyla Meclis'ten geçmesine şaşırmadığını söyleyen İnce, 'Meclis'te en ilkel yöntemle oy kullanılıyor. Sıradan, plastikten yapılmış pullar... Hiçbir güvenliği yok. Kişinin özgür iradesiyle oy kullanması mümkün değil. Bekliyorlar orada. Göstermek zorunda kalıyorlar. Çünkü gösterenler FETÖ'cü' dedi.

Partili Cumhurbaşkanlığını TEKBAŞ sistemi olarak adlandırdığını söyleyen İnce, referandumdan hayır çıkacağına inandığını söyledi.

CHP'yi ise taktiksel hata yapmakla suçladı. Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda kendisinin 'hayır' oyu verdiğini söyleyen İnce, 'Böyle bir ortamda, böyle bir iktidar varken, diz çökmüş bir yargı varken, dokunulmazlıkları nasıl kaldırırsın? Bugün HDP'liler içeride. Yarın CHP'liler içeride olacak! Bakın Enis Berberoğlu ile Tuğrul Türkeş aynı şeyi söyledi. Biri müebbetle yargılanıyor, biri başbakan yardımcısı' dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kemal25 Ocak 2017 13:57

    Bu göbeğini kaşıyan, kıllı, kısa bacaklı cahil halk hiç anlamadı zaten bu CHP yi. Hala bu CHP halka yaraşmaya çalışıyor olmaz böyle canım...

  • Tolga Daniş25 Ocak 2017 12:21

    Kemal Kılıçtaroğlu çok zayıf.Toplumu peşinden sürükliyemez