E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMuharrem İnce'den Akşener taktiği---

Muharrem İnce'den Akşener taktiği

Muharrem İnce'den Akşener taktiği
11 Temmuz 2016 - 08:55 borsagundem.com

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na bayrak açan Muharrem İnce’nin hedefi, Tüzük kurultayını tıpkı, aralarında Meral Akşener’in de olduğu MHP’li muhaliflerin yaptığı gibi ‘seçimli kurutay’a dönüştürmek.

Genel Merkez’e karşı muhalif çıkışını sürdüren eski Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin, harekete geçmek için Tüzük Kurultayı’nı esas alacağı öğrenildi. Henüz net olmayan Tüzük kurultayının yapılıp yapılmayacağına bakacak olan İnce, kurultayın kesinleşmesiyle birlikte Tüzük kurultayının, “seçimli kurultay”a dönüşmesini sağlamak için Türkiye turuna çıkarak.

16-17 Ocak’ta gerçekleştirilen ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun tek aday olarak girdiği olağan kurultayda genel başkanlık yarışına katılmayan Muharrem İnce, o tarihten bu yana, parti içinde Genel Merkez’in uygulamalarına karşı muhalif tavrıyla varlığını koruyor. Yaklaşık 6 aydır partinin önemli kararlarına karşı muhalif bakışını yansıtan İnce, bu süreçte İstanbul’da, Trakya ve Marmara bölgesindeki çeşitli illerde partililerle bir araya geldi.

İLK KRİTİK TARİH

Muharrem İnce ve parti yönetimi açısından ilk kritik tarih, Parti Meclisi toplantısının gerçekleştirileceği 15 Temmuz. Son Parti Meclisi toplantısında, dokunulmazlık dosyalarını yargıya gönderen Anayasa değişikliği teklifinde resmi olarak “evet” oyu vereceğini söylemesine rağmen milletvekillerinin “ret” oyu kullanmasının yanlışlığına işaret eden İnce, parti yönetimini, “cesur davranmamakla” suçlamıştı.

İNCE’NİN HEDEFİ

İnce’nin, benzeri çıkışları, 15 Temmuz’da yapılacak olan PM toplantısında da dile getirmesi bekleniyor. Parti yönetimini özellikle kritik kararlar alma konusunda “cesaretsiz” bulan İnc, CHP’nin mevcut yönetimle iktidarı yakalama şansının olmadığnı savunuyor. Parti yetkili organlarındaki çıkışını tabana yaymayı planlayan İnce’nin, yapılacağı ifade edilmesine rağmen, henüz yapılıp yapılmayacağı kesin olmayan Tüzük Kurultayı’na göre yol haritasını belirleyeceği ifade ediliyor. İnce’nin hedefi, Tüzük Kurultayı’nı seçimli kurultaya dönüştürecek desteği sağlayabilmek. Tüzük Kurultayı’nın yapılıp yapılmayacağı, İnce’nin de programının belirleyici noktasını oluşturacak. Kurultayın yapılacağı kesinleşirse İnce, Türkiye turuna çıkacak. (STAR)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)