E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMuharrem İnce yeniden aday mı oluyor---

Muharrem İnce yeniden aday mı oluyor

Muharrem İnce yeniden aday mı oluyor
29 Ekim 2019 - 09:28 borsagundem.com

CHP'nin 2018 Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP'de delegeler isterse genel başkanlığa aday olabileceğini söyledi.

Muharrem İnce, CNN TÜRK’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katıldı. Genel başkanın partinin bir numarası olduğunu bu nedenle de doğal cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini söyleyen İnce, yeniden adaylığı talip olduğunu söyledi. İnce, ‘Ben grup başkan vekili olsaydım o tezkereye gönül rızası ile ‘evet’ derdim. Barış Pınarı Harekatı’na destek veriyorum’ dedi.

İnce, ‘Dış dünyanın algıladığı yanlış işler var. Askeri operasyonu devletimiz düzgün hazırlamış. Siyasi ayağını ihmal etmiş. Propagandasını yapamamış. Geçtiğimiz günlerde AB Parlamentosu’nda sosyalist milletvekilleri ile görüştüm. Herkes bize ‘işgalci’ diyor. Onlara şunu anlattım. ’10 bin kilometreden gelen ABD’ye işgalci demiyorsunuz. Sınırlarımızda cereyan ediyor olay Türkiye güvenliğini sağlamak istiyor bize işgalci diyorsunuz.’ dedim. Türkiye bu ayağını ne yazık ki eksik bırakmış’ ifadelerini kullandı.

‘SİYASET BİR İDDİA İŞİDİR’

İnce, ‘Siyaset bir iddia işidir. Siyaset bir ikna işidir. Ben bir iddiada bulundum. Beni CHP’ye genel başkan yaparsanız, ben CHP’yi kadrolarla birlikte tüzüğünü değiştirerek, programını değiştirerek ve örgütlenme şeklini değiştirerek, söylemini yenilemeye talibim dedim.Ben bu iddiamın arkasındayım. 1300 delegeye gidip “bana imza verin” diyerek aday olmayacağım. Ben buradayım, gelmek istiyorlarsa arkadaşlar gelirler. Onlar gelmiyorlarsa ben salona giderim. Ben gidip da bana imza verin diye, ben oraları aştığımı düşünüyorum. Bu kibir değil, biliyorlar isteğimi’ diye konuştu.

‘ÖNCE GENEL BAŞKANLIK SONRA ADAYLIK’

‘Beni aday gösterirler önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Olacak mısın aday? Tabii ki olacağım’ diyen İnce, Bundan daha doğal ne olabilir? Ben gidip imza toplamam. Bu kibir değildir. Sakın yanlış anlamayın. Oraları geçtik. Derlerse ve benim bu görüşüme inanıyorlarsa CHP Genel Başkanı, cumhurbaşkanı adayı olmalıdır. Buna inanırlarsa genel başkan adayı olurum’ dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sefik Sümbül29 Ekim 2019 22:19

    CHP'nin kendisine hayrı yok ki bu ülkeye hayrı olsun. Onların sadece hayrı teröristlerin desteklediği partiye olur.

  • ABDULLAH29 Ekim 2019 22:01

    Bir solcu olarak gerçek bir lider şu anda mevcut. Tayyip Eroğan yıllarca "Emperyalizme hayır" diye  bağırmadık mı? Adam mücadele vermiyor mu? Sol-sağ kavramı artık kaldı mı? YPG güya Marksist ama koruyucusu..ABD. Artık kafamızı kumdan çıkarma zamanı geldi de geçti bile. Saygılar...

  • Kara gülle29 Ekim 2019 14:54

    Bu zamanda ortada seçim yokken bu haberler chp yi dağıtmak için yapılıyor.dün akşam ahmet hakan ın konuğuydu. Bizzat aday olcağım dememesine rağmen o kelimeyi söyletmek için üstün çaba vardı.bu oyunlar tutmaz.

  • Sakıp Sencan29 Ekim 2019 22:18

    CHP zaten darmadağın ben dahi toplayamam.

  • komiksin29 Ekim 2019 19:52

    chp dağıtan kişi çok arama kk izle hdp kol kola gidip giren kim.sen bu  vatandaşı safmı sanıyorsun.hdp getirip chp içine soktu  100 yıl artık bunu atamaz sırtında.oy için gidip hdp ile ortak oldu.yazıklar olsun bir kişi çıkıpta itaz etmedi.itiraz edenleride partiden attınız.

  • 129 Ekim 2019 12:44

     BİRTEK SEN KALDIN SOL KALESİNİ KORUYAN.CHP =HDP EL EL GİRMİŞLER SEN BU OYUNU BOZACAK BİR LİDERSİN.HDP  CHP Yİ ELE GEÇİRMEDEN HEMEN ADAY OL HİÇ OLMAZSA YÖNÜN BELLİ.GÜÇLÜ MUHALEFET  GÜÇLÜ BİR TÜRKİYEDİR

  • Selahattin Ölmez29 Ekim 2019 11:14

    ben chp de mevcut kişiler içinde liderlik vasfında bir yoktur.

  • Süleyman Kırpak29 Ekim 2019 11:10

    bence şuanki partide en yakışan bu kişi derim.çünkü 50 senedir partide siyaset yapıyorlar hiç birininde başarısı yoktur.bununda zaten olmayacaktır.