E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMuharrem İnce Kürt sorununu böyle çözecek---

Muharrem İnce Kürt sorununu böyle çözecek

Muharrem İnce Kürt sorununu böyle çözecek
07 Mayıs 2018 - 10:38 borsagundem.com

Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Türkiye'de 40 yıldır bir çatışma ortamı olduğunu hatırlatarak, Kürt meselesini samimiyetle parlamentoda çözeceklerini söyledi

Muharrem İnce, eğitim, ekonomi ve Kürt sorunu gibi bir dizi konuda strateji ve politikalarını açıkladı. İnce, Kürt seçmene nasıl ulaşacağı yönünde bir soruya bu meseleyi "samimiyetle, parlamentoda, yalan söylemeyerek ve cesur adımlarla çözeceğini söyledi.

BBC Türkçe'ye konuşan Muharrem İnce şunları anlattı: "Ben dokunulmazlıklar konusunda partimle ayrı düştüm. Ben inandığımı yaptım. Kürtlerin hoşuna gitmesi için yapmadım. Siyaset bir ilke işidir. Bu konuda yalnız kalsak da doğru olanı yapmam lazım. Kürtlerle 40 yıldır bir çatışma ortamı var. Bunu nasıl çözeceğiz? Bunu bir, samimiyetle çözeceğiz. İki, parlamentoda çözeceğiz. Üç, yalan söylemeyerek çözeceğiz. Dört, cesur adımlarla çözeceğiz. Herkes beraber yaşayalım diyecektir. AKP (Adalet ve Kalkınma Partisi) Türkiye'nin en gerici partisidir. Türkiye'nin en gerici partisinden en ileri bir adımı beklemek gaflettir. Geçmişte yaptıkları oy içindi. Uludere'de emri kim verdi? Ben cumhurbaşkanı olduğumda bunu bulacağım. Hiç çaresi yok."

İnce, aday olduğunu ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinde 3-5 gün önce öğrendiğini belirtti.

İnce, Yalova'da gerçekleştirdiği ilk mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kast ederek, "Gel karşıma erkekçe dövüşelim" sözlerine yönelik "cinsiyetçi" tepkilerine de yanıt verdi. İnce, bunun bir dil sürçmesi olduğunu ve kadınların kızmakta haklı olduklarını aktardı. İnce, "Dil sürçmesiydi. Onu 'yiğitçe dövüşelim, mertçe dövüşelim' diyecektim ama olayın stresiyle öyle çıktı ağzımdan" dedi.

Muhafazakar bir ailede yetiştiğini söyleyen İnce ayrıca, "Ben muhafazakar bir ailede büyüdüm. Ben ortalama bir Türk ailesinin yaşadıklarını yaşıyorum. Ben muhafazakar bir ailenin devrimci bir çocuğuyum. Çocukluğumda Kuran kursuna gittim. Rahmetli dedem beni hafız yapmak isterdi. Ben muhafazakar insanlarımızı anlayabilirim" diye konuştu.

İnce, eğitimi bilimsel ve laik niteliğine kavuşturacağını belirterek, öğrenciler için yurtlar inşa edileceğini ve verilen bursları artıracağını da aktardı.

CHP adayı, "Yargıyı güvenilir hale getirirsek piyasalara ve yabancı sermayeye güven vermiş olacağız. Başlangıç yeri yargı" dedi. İnce, parlamenter sisteme dönme vaadini de yineledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (28)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mevlüt aslan08 Mayıs 2018 01:46

    Ülke de kürt sorunu yok pkk sorunu bölücülük sorunu sempatizan sorunu var

  • Burak07 Mayıs 2018 21:43

    Bu ülkede kürt türk çerkez hangi ırk olursa olsun nüfus cüzdanları farklıysa o zaman sorun vardır.Adalet önünde her vatan eşitse , çalıştığı yerde aynı ücreti alıyorsa o zaman sorun vardır.Peki hiç mi sorunlar yok elbette vardır.İşte önemli olan o sorunları çözmektir.İşi dallandırıp budaklandırmak , siyaset aracı olarak kullanmamak lazım.saf kan hiç bir ülke yoktur dünya , insanlar çeşitlendikçe zenginleşir güçlenir.Düşünün Almanya bir çok ırk var 3 milyon türk var.kız alıyoruz kız veriyoruz.Amerika 70 çeşit ırk var zenciden tutun yamyama kadar insan var.Ama hepsi Amerikalıyım diyor.Eğer ırkçılıkla parçalanırsak düşmanların ekmeğine yağ süreriz.Birlik olalım kardeş olalım varsa problemler olumsuzluklar oturup konuşalım çözelim.çanakkalede kurtuluş savaşında hep birlikte savaştık hepimizin bu vatan üzerinde eşit hakkı var.

  • fafa07 Mayıs 2018 20:04

    Çözüm sürecinden daha büyük imkan mı vereceksin?Hayal kurma yiğidim,Amerika ,PKK'ya izin vermez.PKK ,Türkiye'nin başında Demokles'in kılıcı gibi sallanacak.

  • Cemal07 Mayıs 2018 16:41

    5 milyon Suriyeli T.C. vatandaşı oldu bile.... 1,5 milyon Afgan da sınırda bekliyor. Muhtemelen seçim sonuçlarını bekliyorlar...Peki bu sorunu nasıl çözeceğiz?

  • TAHA07 Mayıs 2018 16:12

    BU ADAMDAN MISIR TARLASINA İYİ BEKÇİ OLUR..KARGALARI ÜRKÜTÜR...BAĞIRIR ÇAĞIRIR...HİÇMİ SAKİN TATLI KONŞMAZ BU ADAM.YAVVV...ALLAH YENGEME SABIR VERSİN

  • ali07 Mayıs 2018 18:12

    iktidardakiler cokmu yumusak konuşuyor🤣

  • Mete07 Mayıs 2018 17:25

    İyi işte...Senin gibiler mısır tarlasına üşüşmez.

  • edy07 Mayıs 2018 16:06

    bir türk ve bir rus'a seni başbakan yapsak ilk işin ne olur demişler. bizimkisi neler yapmış neler. rus ise ben bir metal teknisyeniyim bu işlerden anlamam demiş...

  • demirkan 07 Mayıs 2018 15:15

    ISITIP ISITIP KÜRT SORUNONU ÖNÜMÜZE KOYMA. KÜRT SORUNU DİYE BİRŞEY YOK. SORUN CHP DE. İKTİDAR OLMAK İÇİN ÜLKEYİ SATARLAR. YEDİRMEZLER.

  • ali07 Mayıs 2018 18:13

    siz yedirmedinizmi

  • ALAADDİN07 Mayıs 2018 15:06

    ATLADI GEYİK GİBİ...KARDEŞİM MEMLEKETTE KÜRT..TÜRK..ROMAN.ARAP SORUNU YOKKKK....TERÖR SORUNU VAR MİLLET ARTIK SENDEN DAHA FAZLA UYANIK...EMPERYAL SORUN VAR...UŞAK..SORUNU VAR MAŞA SORUNU VAR...SONRA SEN ETİN NEKİ BUDUN NEKİ BÖYLE İŞLERE GİRİRSİN...ALACAĞIN YÜZDE 15 OY...BÜYÜK İŞLERE GİRİYON

  • HASAN TOSUN07 Mayıs 2018 14:36

    ey ince,aklında ince,milletin birbiriyle sorunu yok,pkk kürt sorunu değil pkk,emperyalist devletlerin ülkeyi bölmek için asalanın yerine kurdukları terör örgütüdür,bu ülkede yaşayan 72 millet var bunlar müslümandır,müslümanların birbiriyle ırkçılık üzerine sorunu olamaz olmamalı olmamıştırda,sorun dış kaynaklı,ortadoğudan ne zaman ab ve abd yi yener kovarsak o gün pkk biter ve islam kardeşlik güneşi doğar,sen bu kafayla ne atatürkçü nede müslüman olabilirsin,yolun fikrin herşeyin yanlış,kendine gel,ülkeyi sana yedirmeyiz ve uşaklık yaptığın ağalarınada,tayyip nasıl gerçekleri anladı kendine geldiyse sende kendine gel,biz milletiz,hepinizle savaşırız,boş nutuklarınızı yırtar atarız,çanakkalede 1915 de yırttığımız gibi,sen devrimci değil deviricisin,sen devrimciğiliği devricilik,yıkıcılık sanıyorsun.hadi ordan,evine dön,zararlı fikirlerini kendine yedir yada içinde hapset,millete kusma!...........

  • KILIÇ07 Mayıs 2018 13:50

    DEMİRTAŞI ZİYARETE GİDİYORSUN ÖBÜR KARDEŞİDE KANDİLDE ONUDA ZİYARET ETSEN KAÇ MEHMETCİK KATİLİ OLDUKLARINI ÖGRENMİŞ OLURSUN.

  • edy07 Mayıs 2018 16:08

    Farc,eta,ira vs. örgütleri ile anlaşan ülkeler ne yaptı bakmak lazım.

  • ANLADIN MI KIL İÇ 🐑🐑🐑🐑07 Mayıs 2018 14:26

    KAPALI KAPILAR ARDINDA OSLO 'DA PKK ELEBAŞLARI ILE PAZARLIK YAPMAKTAN DAHA IYI OLUR.PYD /PKK' LILARI SINIRDAN LAHMACUN IKRAM EDEREK KARŞILAMAKTAN DAHA IYI OLUR. ÇADIR MAHKEMESİ KURUP PKK'LILARI PISMAN OLMADIKLARI HALDE SERBEST BIRAKMAKTAN DAHA IYI OLUR.FETÖ'YE NE ISYEDİLER DE VERMEKTEN DAHA IYI OLUR.

  • Sosyolog 07 Mayıs 2018 13:37

    Kürt sorunu vardır ve terörü bitirecek silahları tamamen gömecek akılcı gerçekçi bir formül ike tTürk Kürt Azeri Türkmen kafkas ve diğer grupları Türkiye ekseninde bütünleştirecek ve bu toplumların oluşturacağı yeni samimi ve güçlü siyasi askeri ekonomik sosyal güçle Türkiye’nin Ortadoğu’da önemli siyasi askeri ekonomik güç haline gelecektir. Gerisi yaşan, gerisi popülizm, gerisi sadece aşınma üretir. İ

  • Tatar07 Mayıs 2018 12:56

    Kurt sorunu yoktur pkk sorunu vardir.Ayrica 40 senelik catisma ortami bir ust seviye atlayarak cok daha genis bir cografyaya yayilmistir.Artik ustu kapali olarak pkk yi destekleyen devletler bu desteklerini acik bir sekilde yapmaktalar.Tek care ekonomik.siyasi.askeri.psikolojik olarak harekat yapmaktir.

  • jiks_107 Mayıs 2018 13:34

    Haberi okuduğumda ilk aklıma gelen sizin de dediğiniz gibi bu ülkede kürt sorunu yok.bende dogulu biri olarak kürt sorunu değilde pkk sorunu denmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum.En önemlisi de en azından partilerin üst düzey yöneticilerinin kahvede siyaset yapar gibi değilde bir topluma hitap eden kişiler olarak daha dikkatli cümle kurmalarını, oy olarak bazı yerlere gelemeseler de en azından çocuklar,gençlere, hatta tüm halka örnek bir hitapta bulunmalarını istiyorum.

  • Ahmet Özbir07 Mayıs 2018 12:43

    GEL bakayım buraya Muharrem! İlk işin PKK'lı Demirtaş'ı nasıl kutarabilirim olacak! Hadi bakiyim, yandan yandan!

  • sinan07 Mayıs 2018 12:31

    Muharrem ince bu isi kesinlikle cozer. Adamın FETO ile bir kare fotografı yok. Yıllardır bu sorunun cozulememsinin nedeni FETO ve ona yılarca destek olanlardır.

  • ali07 Mayıs 2018 12:00

    vah muharrem vah. bu söylediklerin çok denendi .çözülmedi bu sorunlar

  • BRAVO M.İNCE07 Mayıs 2018 11:43

    GİZLİ KAPAKLI YERLERDE, OSLO'DA ÇÖZÜM ARAMAK YERINE PARLEMENTODA HERKESIN GÖZÜ ÖNÜNDE ÇÖZÜM ARANMASI DAHA DOĞRU OLUR.

  • zekai07 Mayıs 2018 11:34

    yalovanin sorunlari diz boyu millet iki minibüs degistirip merkeze gidebiliyor önce bunlari cözsün ince ondan sonra devletin sorunlarina baksin..oda secilebilirse...?

  • Akıllara Ziyan Zekai 🐑🐑🐑07 Mayıs 2018 14:55

    Millet aç Zekai .Şaman ithal et ithal nohut ithal Zekai aç gözünü Zekai.Uyuma zekai .Emekli tavuk etinden başka et yiyemiyor Zekai.

  • mehmet07 Mayıs 2018 12:27

    Adamın sorunu iki arac degistirmek, soruna bak. Bizim sorunumuz ise hayat pahalılıgı ve işsizlik. Dolar 4 lirayı gecmis, hersey yurt dısından geldigi icin pahalılasmıs. Biraz bunlara bak istersen

  • ASKER07 Mayıs 2018 11:33

    ilk önce kendi sorunu ,parti içi sorununu çöz.akparti kopyacıları

  • Itri07 Mayıs 2018 11:30

    Akp gelirse akil adamlar ve barış sureci yine başlar. Ocalanin mektuplari havada uçurur

  • oktay doğaner07 Mayıs 2018 10:54

    teröristle masaya oturmanın ne olduğunu bu ülke acı olarak yaşadı. Akıllanmanız için ne olması gerekiyor.