E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMuharrem İnce: Bu iş birinci turda bitiyor---

Muharrem İnce: Bu iş birinci turda bitiyor

Muharrem  İnce: Bu iş birinci turda bitiyor
09 Haziran 2018 - 18:49 borsagundem.com

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Allah'ın izni, milletimizin isteğiyle cumhurbaşkanı olduğumda asla vatandaş kemer sıkmayacak, devlet kemer sıkacak." dedi.

Muharrem İnce, Sakarya'da Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde, seçim  sürecinde Türkiye'yi karış karış dolaştıklarını belirterek, bugün de Sakarya'nın  ardından Kocaeli'ye geçeceğini söyledi.

Türkiye'de cari açığın 55 milyar dolar, işsizliğin yüzde 20,  mutfaktaki enflasyonun yüzde 30'un üstü, doların 5 lira, ithalatın ise 250 milyar  dolar olduğunu belirten Muharrem İnce, "Peki zihniyet ne? Savurganlık, israf.  Bizim yapmamız gereken sadece bir seçim değil bir zihniyeti yok edeceğiz. İsraf  ekonomisinden insaf ekonomisine geçeceğiz. Allah'ın izni, milletimizin isteğiyle  cumhurbaşkanı olduğumda asla vatandaş kemer sıkmayacak, devlet kemer sıkacak.  Türkiye'nin sorunlarını yorgun bir adam çözemez, taze kan lazım ülkeye." diye  konuştu. 

İnce, Türkiye'yi bir yıl içerisinde düze çıkaracağını savunarak, şöyle  devam etti:

"Hukuk, bağımsız yargı, özgürlükler, adil mahkemeler, yatırım, üretim,  bereketli topraklar, bacaları tüten fabrikalar, çağdaş ve hesap veren bir  yönetim, geleceği düşünen bir eğitim, bütün bunları yapabiliriz. Bu arada  çiftçimizi, üreticimizi unutacak halimiz yok. Allah'ın izniyle cumhurbaşkanı  olduğumda çiftçiye mazot 3, fındık 15 lira olacak. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın.  Asgari ücret 2 bin 200, en düşük emekli maaşı 1500 lira olacak."

"Bu iş birinci turda bitecek"

Muharrem İnce, çocuk bezinden yüzde 18 KDV alınmasını da eleştirerek,  "Erdoğan meydanlara gelip '3 çocuk yap, 5 çocuk yap' diyor. Çocuğun bezinden  yüzde 18 KDV alıyorsun, sonra '5 çocuk yap' diyorsun. Senin görevin çocuk  sayısını belirlemek değil senin görevin çocuk bezindeki KDV'yi düşürmek."  ifadelerini kullandı.

İnce, 4 Mayıs'ta kampanyaya başlarken seçimin ikinci tura kalacağını  düşündüğünü vurgulayarak, "Ama bu 35 günde gördüm ki ikinci tura kalmıyor, bu iş  birinci turda bitiyor." şeklinde konuştu.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce Kocaeli'de

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce,  "Sanayileşme, gelişme inşaatla değil fabrikayla olur, yatırımla olur. Türkiye'nin  bu noktadan çıkışı sanayileşmeyle olacaktır. Bunu mutlaka başaracağız." dedi. 

İnce, İzmit'teki 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen  mitingde, Türkiye'de meraların, tarım alanlarının, denizlerin, sanayinin dörtte  birinin ve genç nüfusun atıl olduğunu söyledi.

Bir takım faaliyeti olan sanayileşmenin içinde akıl, bilgi ve teknik  organizasyon olduğunu dile getiren İnce, Türkiye'deki sanayide bir kalitesizlik  bulunduğunu ve ilk işlerinin sanayideki kalitesizliği aşmak olacağını kaydetti.

Gelişmiş ülkelerin Türkiye'nin bugünkü kişi başı milli gelirini  1950'lerde yakaladığını aktaran İnce, "Biz 2018'de bile 10 bin dolarda değiliz.  453 milyar dolar borcumuz var, bunun 323 milyar dolarını Recep Erdoğan yaptı. Son  15 yılda üretim yerine ne yazık ki ithalatı seçtik, sanayiyi terk ettik,  sanayicileri inşaatçı yaptık, düşük teknolojide kaldık. Sanayide yatırımımız  yüzde 35'i düşük teknoloji, ne yazık ki yüzde 1'i yüksek teknolojidir." diye  konuştu. 

İnce, "Sanayileşme, gelişme inşaatla değil fabrikayla olur, yatırımla  olur. Türkiye'nin bu noktadan çıkışı sanayileşmeyle olacaktır. Bunu mutlaka  başaracağız." ifadelerini kullandı.

"Kalkınma Bankası girişimcileri destekleyecek"

Muharrem İnce, Türkiye'de sanayideki katma değerin şu anda yüzde  3,5'lar düzeyinde olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Yüzde 15'in altında olursa zenginleşemeyiz. Yüzde 3,5'tan bir an önce  yüzde 15'e çıkmak zorundayız. Benim cumhurbaşkanlığımda Halkbank yandaşlara kredi  veren bir banka olmayacak, KOBİ'lere kredi verecek. Eximbank 6 ay vadeyle kredi  veriyor, kredilerin vadelerini uzatacağız. Kalkınma Bankası Türkiye'de ilk kez  girişimcileri destekleyecek. Ziraat Bankası medya patronlarına kredi vermeyecek,  tarımda faaliyet gösterenlere verecek."

Kocaeli'de çok sayıda kamyoncu olduğuna işaret eden İnce, "Bu garibanı  kamyon içlerinde yatarak, direksiyon sallayarak büyütmüş bir kamyoncunun çocuğu  olarak kamyoncuların bütün sorunlarını çözeceğim. Emeklilikte yaşa takılanlar, 18  yaşında prim ödemeye başlamış, 30 sene ödemiş, görevini yapmış, sırada devlet  görevini yapacak. Onların sorununu hemen çözeceğiz. Kocaeli gibi bir sanayi  kentinde, emeğin başkentinde size sözüm Allah'ın izni, milletimizin isteğiyle  cumhurbaşkanı seçildiğimde 48 saat içinde olağanüstü hali kaldıracağız." şeklinde  konuştu.

Konuşmasının ardından emekli bir öğretmen İnce'ye üzerinde Gazi  Mustafa Kemal Atatürk'ün portresi olan Hereke halısı, Hodri Meydan Taraftar Grubu  temsilcisi de Kocaelispor forması hediye etti.

Vatandaşlara sahneden karanfil atıp, özçekim yapan İnce, daha sonra  otobüsle miting alanından ayrıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (33)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ee10 Haziran 2018 14:26

    yahu 15 yılda köprü..yol .. ee başka ? benzin 6,2.. usd 4,92.. enflasyon uçtu fırlıyor. faizler 18 lere dayandı. çözüm ? kek daığıtıcam, her evde bozdolabı .. ne bu yahu ? bir tane adam gibi proje yok. beni seçin oy verin diyor. nedne oy verim projen ne ? hayali kahramanalr, saldıranlar, öcüler, markutlar falan filen. yahu 80 milyon insan yönetecen. iyi güzel yaptısan alkış.. ama bundan sonra ne yapacan ? hiç bişe yok... bencede artık değişim geldi. işsiz iş ister, fabrikatör belirsizlik olmasın iste. işçi adam gibi refahlı yaşam iser. gariban çözüm bekler. biz hala , o demişmişmiş. muşmuş.öelmişmiş. değilmişmuş. tvlerde 7/24 bağlantılar bir tane proje yok. böyle olmas. konu VATAN İSE önce TÜRKİYE .. KRAL yok bizde

  • : )10 Haziran 2018 14:21

    yahu muharrem bey, ülkeyi şahlandıracak porjen varmı onu anlat... millet bedava kek dağıtacak, ya sen ? asgari ücret 1500 .. yükseltecem de sanadır oyum.

  • doğru10 Haziran 2018 13:29

    doğru söylemiş birinci turda bitecek. Allah'ın izniyle tayyip alacak ülkenin ardından çevrilen oyunlara göz yummayacağız.

  • KILIÇ10 Haziran 2018 10:22

    YALOVA TÜRKİYENİN APAYRI BİR İNCİSİ DOGA HARİKASI TERMALLER MUTEŞEM ORAYA BİR OTEL AÇ BEY GİBİ YAŞA BU İŞ SANA GÖRE DEGİL ÇÜNKÜ ÇEVRENDE AKIL HOCAN ÇOK SÜREKLİ FİKİR DEGİŞTİRİYORSUN SÖZ KONUSU ÜLKENİN BEKASI OLUNCA MİLLET SANA OY VERMEZ.

  • Mehmet yaşar yılmaz10 Haziran 2018 08:20

    Kazanan kazanır Türkiyem yola devam eder Herşey vatan için

  • ASKER10 Haziran 2018 03:15

    abd pkk yı silahdırıyor ince kime karşı kullanılacak,

  • Ahir zaman bu zaman10 Haziran 2018 03:14

    Adamın dinle diyanetle bir alakası yok ama maalesef seçime girdik iftar çadırlarından cami yavrularından cuma namazlarından çıkmaz oldu ahir zaman munafıkları bunlar olsa gerek çıkarları için dini yaşıyor gibi görünenler

  • emekli10 Haziran 2018 03:05

    biri yazma topluyor, diğeri şapka,bu işler öyle kolay değil ince ateşle biraz

  • ASKER10 Haziran 2018 03:02

    dünya yı kurtaran adamlar chp yi batırdı.

  • Handikap10 Haziran 2018 02:39

    1---Kendi partisinde genel başkanlığa seçilemeyen biri Cumhurbaşkanlığna seçilebilirmi 2---Memlekete düşmanlık yapanların eli sıkılırmı

  • Türkoğlutürk 10 Haziran 2018 10:00

    İkinci sorunun cevabını sen ver. Mahkemeyi huduta kim gönderdi çözüm sürecinde halkını pkk ya kim teslim etti. Şehidine kelle diyen kimdi

  • mehmet10 Haziran 2018 02:07

    ÇOK İYİ BİSİKLET BİNEN ÇOK İYİ TÜRKÜ SÖYLEYEN ÇOK İYİ ZEYBEK OYNAYAN ÇOK IYI TÜTÜN KIRAN ÇOK İYİ İNEK GÜDEN HA BİRDE TRATÖRÜN RÖMORKU TAKILI OLARAK GERİ GERİ PARK EDEN VE TÜRKİYEYİ YULARI BAŞKASINDA OLAN MUHTEŞEM BİR ADAY MI YÖNETECEK YAZIKLAR OLSUN

  • Türkoğlutürk 10 Haziran 2018 10:01

    Adam ihalelerden komisyon almayacağını söyledi ama sinekler için farketmez.

  • mehmet10 Haziran 2018 01:58

    YULARI keMAL KILIÇDAR OĞLUNDA OLAN PARTİSİNDE BİR DİKİLİ TAŞI OLMAYAN BU ADAMAMI OY VEREKCEKSİN EY TÜRKİYEMİN MÜBAREK İNSANLARI

  • Ofsaid10 Haziran 2018 01:16

    Komikkkk

  • ABDULLAH10 Haziran 2018 00:46

    buda kendini FASÜLYE SANIYOR...ÇOK CHP Lİ BİLE VERMEM DİYOR BU HALA......HEPSİ YÜDE 16 OYUN VAR...

  • Tamam yeter artık 10 Haziran 2018 00:28

    Akp ye oy veren saygı değer insanlar millet acından öluyor adam geçerek kıraathane açacağım diyor yaw artik bu ülkeyi düşünmenin vakt-i geldi erdoğan oluyor size ne oluyor ben anlamıyorum insan azcik ülkesini düşünür allahtan korkun üzerine üstün takip ettiğiniz borsa haber sitesi yani hepinizi burada zararı vardır paranız gide gide halen nasıl oy vermeyi düşünüyorsunuz pes dogrusu

  • Türkoğlutürk 10 Haziran 2018 10:03

    saraya makarnaya işsizliğe kıraathaneye evet. Çağdaş ülkeler arasına girip insan olmaya hayır. Dilen kazan in. Çalış kazan out

  • vdt10 Haziran 2018 09:03

    sen önce kıraathane ne demek ona bak dostum, sende ince gibi sallayıp durmuşsun... :D

  • doğru10 Haziran 2018 01:12

    sen acından öleni görmemişsin daha görmek iştiyorsan afrika ölkelerine bi bak istersen haline şükret chp gelirse ozaman sengör nasıl acından ölünür

  • Degistir09 Haziran 2018 23:14

    Muharrem İnce ne icirdiniz pilot olmuş uçuyor adam

  • Emekci09 Haziran 2018 23:03

    Bebek bezinden %18 vergi alıp, dünya lideriyim diyemezsin. Şu vergilerin azaltılması şart. Olaya Chp- Akp açısından bırakmayalım, devletin görevi 80 milyon kişiden vergi toplayıp 22 kişinin oynaması için milyon dolarlık futbol stadı yapmak değil. 80 milyon kişiye sağlıklı kalabilmesi için yürüyüş yapabileceği evine yakın park yapmaktır.

  • doğru09 Haziran 2018 21:09

    devlet kemer sıkarsa nasıl olcak acaba yani sen gelirsen herkes açlıktan ölecek kasayı boşaltırsınız sonra ecevitin dedigi gibi bidaha bidaha bidaha zam zam zam

  • KILIÇ09 Haziran 2018 20:36

    YENİLGİ ŞAMPİYONU OLMUŞ CHP BARAJI AŞARSA ŞÜKRETSİN İNCE HESAPLAR 24 HAZİRANDA BELLİ OLACAK.

  • Okie Dokie09 Haziran 2018 20:32

    Bu iş birinci turda bitmemeli. Hisselerde daha fazla düşüş istiyorum. Dolarda 5 TL, BİST'te 70bin gelmeli ki tüm dolarımla ucuzdan hisse alayım.

  • Oguz09 Haziran 2018 20:15

    ''Cikmissin yenmis cikmissin yenmis yenmiste yenmis."sen daha partinin baskani olamadin ince ince yasemince sen nasil oluyorda ulkenin baskan adayi oluyorsun yav azicik edep azicik utanma yahu.

  • Vatanperver 10 Haziran 2018 03:16

    Ağzına sağlık

  • Bika09 Haziran 2018 19:49

    Birinci turda biteceği konusunda ilk defa M.İnce ve R.Erdoğan anlaştı. İkisi birden ya yanılacaklar ya da doğru bilecekler. Bu iddianın kazananı olmaz.

  • ;09 Haziran 2018 19:35

    aynen bu iş birinci turda bitiyor sana güle güle

  • gobel6609 Haziran 2018 19:13

    İlk kez doğru bir söz duydum tebrikler. Seçimler ilk turda bitiyor.

  • Özer09 Haziran 2018 19:09

    "Türkiye nin sorunlarını yorgun bir adam çözemez." Söyleminiz etkili olabilir,yine de rakibinizi küçük görmeyin bence sn ince.A anketler ne diyor?Abdullah gül kazanamayacağını düşündüğünden ortak adayımız olmadığını ifade ettiydi

  • Vatandaş09 Haziran 2018 19:08

    Bu defa, oy sayımı bitmeden kazandık açıklamasını ince yapsın. Kılıçtaroğlu hakkını kullandı..

  • SENDE SÖYLE KARDEŞİM 10 Haziran 2018 14:10

    İNSANLARIMIZIN BİRİBİRİNE TAHAMÜLÜ KALMAMIŞ BU NU YIKARSAK HERŞEY DÜZELİR.DİNLEYİN SAYGI GÖSTERİN AYKIRI GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCELERE HER KES SİZİN GİBİ DÜŞÜNMEK ZORUNDA DEĞİL SEVGİLİ ÜLKEMİN GÜZEL İNSANLARI .