E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMuharrem İnce başkan mı olacak?---

Muharrem İnce başkan mı olacak?

Muharrem İnce başkan mı olacak?
07 Aralık 2013 - 15:16 borsagundem.com

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, parti yönetiminin istemesi durumunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday olabileceğini belirtti

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından Buzzpark’ta düzenlenen kahvaltılı toplantıda gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylık süreci ile ilgili iddialı konuştu. Kendisinin asla aday adayı olmayacağını, parti yönetimi isterse Ankara Büyükşehir Belediyesi için aday olmaya hazır olduğunu kaydeden İnce, "Tekrar tekrar söylüyorum. CHP’nin Grup Başkan Vekili aday adayı olmaz. Ya aday olur ya olmaz. Yapılan anketlerde ben açık ara önde çıktım. CHP’nin ve AKP’nin yaptığı anketlerde de durum böyle. Gerisi parti yöneticilerinin işidir. Ben aday adayıyım, demem. Partinin yöneticileri beni aday yaparsa o Melih Gökçek’i oradan indiririm ama ben aday adayı olmam. Ya aday olurum ya da olmam" dedi.

"NİYE PARTİ İKİYE BÖLÜNSÜN?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretinin partiyi ikiye böldüğü ile ilgili iddialara da açıklık getiren İnce, "Onu kimin söylediğine bakarım. Neden ikiye bölünsün? Başbakan ve Bülent Arınç ABD’ye gittiği zaman bir şey olmuyor da bizim genel başkanımız gittiği zaman mı eleştiriliyor? O heyette ben de olabilirdim. Bizim her yurt dışı gezimize grup başkan vekili katılıyordu. Eleştirilecek hiçbir şey görmüyorum" diye konuştu.

FETHİYESPOR YORUMU

Ziraat Türkiye Kupası 4. tur elemelerinde Fenerbahçe ile karşılaşan Fethiyesporlu oyuncuların "Yüce Atatürk" yazılı tişörtlerle çıkmasının Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilmesini değerlendiren İnce, "Diktatör Recep’in yönettiği Türkiye Cumhuriyeti’nde Andımız kaldırılıyor. Tabelalardan T.C.’ler indiriliyor, törenler yasaklanıyor. Stadyumlar gençlere kapanıyor. Generaller TSK’yi eleştirdiği için orduevlerine sokulmuyor. Faşist ve diktatör Recep’in yönettiği ülkede bunlar oluyor. Barzani’ye, ’kardeşim’ diyecek. Öcalan’a, ’sayın’ diyecek. Atatürk’ten rahatsız olacak. Böyle bir memleket oldu. Atatürk’ten, pankartından, anıtından ve adından bunlar korkuyorlar. Tişörtüne yazmış spor kulübü. Niye buna soruşturma açıyorsun? Bugün bunları açanlar, insanları Silivri’de tutsak edenler, baskı kuranlar unutmasınlar, bir gün yargının karşısına onlar da geçecek. Başta Başbakan olmak üzere" ifadelerini kullandı.

"KOLUNU KANADINI KIRMAMIZ LAZIM"

Diyarbakır ve Mardin’de Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığının hazırladığı sunumda T.C. yazısını kaldırmasının hatırlatılması üzerine Muharrem İnce, "Bu her tarafta var. Türkiye’nin her yeri böyle. Türkiye bu kötü gidişe yerel seçimde, ’dur’ diyecek. Bunların kolunu kanadını kırmamız lazım. Yerel seçimde onları yenersek önümüzdeki genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçiminde bunları bu ülkenin başından göndermek lazım. Bu sadece CHP’nin sıkıntısı değil. Bu Atatürkçülerin, Cumhuriyetçilerin, laiklerin yani herkesin meselesi. Bu ülkeye yürekten bağlanan tüm yurttaşların sıkıntısı" dedi.
 Abdullah Öcalan ve örgüt militanlarına siyaset yapma yolunun açıldığı iddialarını değerlendiren İnce, "Generalleri orduevini yasakladılar ya. Başbakan, Barzani ve Öcalan ile birlikte orduevinde bu anlaşmaları yapabilirler" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • x08 Aralık 2013 00:08

    chpnin adayı oalbilir,ama gökçeke rakip olmak,berhudar olun,güldürdünüz bizleri.

  • BU BİR BAŞLANGIÇ.07 Aralık 2013 22:27

    Biz istanbulda sağ görüşlüler sadece MUSTAFA SARI GÜLÜ destekleyeceğiz burada parti ayrımı yapmayacağız inşallah sende sayın ince ANKARAYI alırsın bunlar büyük şehirleri kaybetsinler genel seçimlerde sadeec MHP tisini destekleyeceğiz.

  • osman07 Aralık 2013 22:21

    chp genel baskanı bıle yıkamadı m.gökceke ince gelir bu adam ......

  • m.kara07 Aralık 2013 22:21

    madem bu kadar kendine güveniyor adaylığını koysun. kazanmassa da siyaseti bıraksın. chp çok konuşan aynı zamanda boş konuşan bir vekilinden de kurtulmuş olur.

  • ankarali07 Aralık 2013 20:33

    sanli ordumuza kagittan kaplanlar diyen bakana bakiniz her seyi unutmus bunlar ama biz türk halki olarak bunlari unutmiyacagiz

  • vatandaş07 Aralık 2013 18:24

    çok doğru

  • anonymous07 Aralık 2013 18:17

    Eğer öyleyse sevgili Ankaralılar için büyük bir şanstır sayın Muharrem İnce.. Gökçek mi İnce mi ? Sorusu bile komik yani :)