E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMuharrem İnce, adaylık şartını açıkladı---

Muharrem İnce, adaylık şartını açıkladı

Muharrem İnce, adaylık şartını açıkladı
25 Eylül 2020 - 20:49 borsagundem.com

Memleket Hareketi'ni sürdüren İnce, Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında gazeteci Fikret Bila'ya yaptığı açıklamada "Önce CHP’nin adayına bakacağım. İçime sinen bir aday olursa o zaman ben niye aday olayım? Onun kazanması için çalışırım" dedi

“Millet İttifakı'nın Geleceği” başlıklı yazının ardından Muharrem İnce’nin kendisini aradığını ifade eden gazeteci Fikret Bila, o konuşmalarının ayrıntılarını T24’teki köşesinde kaleme aldı.

İnce’nin “Yazınızda, iktidarın benim parti kurup CHP'yi bölmemi beklediğini ifade etmişsiniz. Buna itiraz ediyorum. Çünkü parti kursam da bunun sonucu CHP'yi bölmek olmaz. Ben size sorayım, ben parti kurarsam CHP'yi nasıl bölerim?” dediğini aktaran Bila, şunları kaydetti:

“PARTİ KURARSAM MİLLİTE İTTİFAKINDAN AYRILMAM”

* Örneğin” diyerek şu yanıtı verdim: Siz parti kurarsanız, doğal olarak desteğiniz büyük ölçüde CHP tabanından olur. Diyelim ki Millet İttifakı içinde yer almadınız ve partiniz seçimlere tek başına girdi ve barajı aşamadı. O zaman CHP tabanından size verilmiş oylar CHP'yi bölmüş olmaz mı?

* “Hayır” dedi İnce. Benim kuracağım parti CHP'yi bölmez. Çünkü ben Millet İttifakı'ndan ayrılmam. Eğer parti kurarsam seçime Millet İttifakı içinde giderim.

* Herhalde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, diğer partilerle yaptığı ittifakı benim kuracağım partiyle de yapar. Ben Millet İttifakı'ndan ayrılmıyorum ki?

* Bu nedenle eğer parti kurarsam bu partinin Millet İttifakı içinde seçime girmesi sonuç olarak oyları bölmez, aksine ittifakın oylarını artırır. Ben Cumhur İttifakı'na gitmiyorum ki

“ÖNCE CHP’NİN ADAYINA BAKACAĞIM”

İnce'ye, “Daha önce ‘ben cumhurbaşkanı adayıyım’ demiştiniz. Parti kursanız da kurmasınız da cumhurbaşkanlığına aday olacak mısınız?” sorusunu da yönelttiğini kaydeden Bila, İnce’nin yanıtını şu ifadelerle aktardı:

* Önce CHP'nin adayına bakacağım. CHP kimi aday gösteriyor, benim için önemli. Aday CHP'li mi değil mi? Eğer içime sinen bir aday olursa o zaman ben niye aday olayım? İçime sinen bir aday olursa elbette onun kazanması için çalışırım.

“Bu yanıttan birkaç sonuç çıkarmak mümkün” diyen Bila İnce’nin konuşmasını şöyle yorumladı:

* Birincisi, Muharrem İnce, CHP'nin kendisini cumhurbaşkanı adayı göstermesi olasılığını yok saymıyor.

* İkincisi, eğer CHP'li bir aday gösterir ve bu aday İnce'nin içine sinerse cumhurbaşkanı adayı olmayı düşünmüyor.

* Üçüncüsü, eğer CHP'li olmayan birini aday gösterirse, bu durumda İnce cumhurbaşkanı adayı olmaya kararlı.

“BİRİNCİ TURDA ÇATI ADAY ÇIKARMAK MATEMATİK BİLMEMEKTİR”

İnce'ye “Parti kurmaz ancak cumhurbaşkanı adayı olursanız bu, seçimi nasıl etkiler” sorusunu da yönelttiğini ifade eden Bila İnceden şu yanıtın geldiğini ifade etti:

* Önce şunu söylemek isterim ki birinci turda çatı aday çıkarmak matematik bilmemektir. Bence birinci turda ne kadar çok aday olursa o kadar iyi olur.

* Katılım yüksek olur. Katılım yüksek olunca da Tayyip Erdoğan'ın birinci turda kazanması zor olur. Seçimin ikinci tura kalması olasılığı artar.

* Ben cumhurbaşkanı adayı olursam ve ikinci tura kalacak oyu alamazsam, ikinci turda elbette CHP'nin, Millet İttifakı'nın adayını desteklerim.

* Eğer ben parti kurmadan aday olursam da o zaman seçmene, ‘cumhurbaşkanlığında bana, milletvekili seçiminde CHP'ye oy verin’ derim.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (24)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet26 Eylül 2020 20:08

    sayın inceden şu yönde umutlu idim atatürkün partisi chp yi terör sevicilerden temizler diye ama görünüyorki o tarakta bezi onunda yok yani hep fasa fiso

  • COŞKUN 26 Eylül 2020 19:52

    Arkadaşlar nasıl eğlenirmiyoz.,,yürü be arap kim tutar seni.,,eyttttt.

  • salim26 Eylül 2020 19:41

    Bunlar hikayeden trıçka,,,ne köy olur ne kasaba.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU26 Eylül 2020 17:17

    Kılıçtaroğlu ndan bir kaç gömlek ileride fakat bunların çağı geçti.40 -50 senedir partisine bir güzellikler verememiş bundan sonra ne verebilirki.bunların yaşadığı çağ ile şimdiki çağ çok farklı.

  • mahmut cellad26 Eylül 2020 15:35

    sayın kılıçdaroğlu güçlü liderliği ,alevi oluşu,eski bir hesap uzmanı olması gibi üstün özellikleri ile temayüz etmiş yiğit bir liderdir.CHP koltuğunu bırakırsa en az bu özelliklerie haiz bir yurttaşın gelmesi gerekir.oysa sayın incenin eski bir öğretmenlik geçmişi ve köylülüğü haricinde hiçbir getirisi yoktur.

  • ZEYREK ZEMHERİ26 Eylül 2020 19:12

    kemal kılıçtaroğlu nun SSK  genel müdürlüğü zamanında  SSK batırdığından da haberin vardır.sonra konuşmalarını hiç izliyormusun.bundan lider olmaz.halkı sürekli devlete karşı kışkırtıyor.chp batırdı kontrolünü teröristleri destekleyen hdp teslim ettiler.

  • Ali rıza26 Eylül 2020 13:25

    Kemal gitsinde kim gelirse gelsin

  • HALK26 Eylül 2020 13:07

    SAYIN İNCE SEN NE KADAR KONUŞURSAN KONUŞ SENİ  CHP DE DİNLİYEN  YOKCHP KONGERESİNDE KEMAL BEYİN  SANA BAKIŞLARI  NI TAKİP ETTİM VE GÖZLERİ  İNCEYİ  BİRDAHA PARTİDE GÖRMEK İSTEMİYORUM ONUN İÇİN HER TÜRLÜ   SECİME MUHRREM BEYİ DESTEKLİYORUM GİBİ YAPIYOR  GİBİ  PARTİDE AKTİF OLMAMANIZ İÇİN  FARKINDA DEGİLSİNİZ  HEP DESTEK VERİYOR

  • Ertan26 Eylül 2020 09:57

    Tekrar Cumhurbaşkanı adayı olmak için kıvrınıp duruyor! Chp bir defa yaptı bir dahaki e de başkası olmalı. Şimdide nirileri için “hizmet hareketi” yapıyor örtülü yöntemlerle Akp ye git onlar seni cumhurbaşkanı yapar, yada iyi parti ye git onlar seni cumhurbaşkanı adayı yapasın!

  • Ozan 26 Eylül 2020 09:53

    Sürekli kendini oraya buraya atarak, ne yapmaya çalışıyor? Kendince chp yi trolleyecek ve birilerinin gözüne girmeye çalışacak!

  • kabak tadı vermeye ramak kaldı...26 Eylül 2020 07:22

    seçmen sevmez böyle hesap işlerini yapanı...sende pişman oldun, hadi gel dön bu yoldan, biz bir daha açmayacağız bu konuyu...

  • Türk.26 Eylül 2020 01:30

    Parlamenter sisteme döneceğiz diyor kemal ve tayfası sembol biri olacak diyor. Buda CB olacam diyor. Kafa almıyor demi murrem. Artık her sene s çim olur bunların aklına giderse millet. O zaman herşey kötü olur. İstikrar gider. Şimdi bu zamanda chpnin iktidar olması geleceğimizi bitirir. Herkes aklını başına alsın. Etrafımızda bir sürü düşman var toprak verirsen ancak doyarlar. Akıllı ol Türk milleti gitme bu chpnin IP n peşinden.

  • Zırlak26 Eylül 2020 06:03

    Amna zırlamılsın be

  • CHP Ankara üyesi 26 Eylül 2020 00:15

    CHP sağ partim yoksa sol parti mi beli değil halkın yanında mı yoksa rant yanında mı

  • İstanbul Ayşe 26 Eylül 2020 00:12

    Sayın milletvekil sen bilirsin ya meral hanim veya Abdullah Gül bu bil sen milletvekil maas öğretmen maaşı ğecmezsın chp milletvekil olarak yap emekli aynı olsun milletvekili olmak için sınav ve yaş sınırı 55olsun milletvekil hak ı sadece kendi için aile için değil kul hakın unutmayın

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ25 Eylül 2020 23:50

    LA   GİT  YAHU LA GİD.ZATEN SEÇİM KAZANAMIYORUZ 40 SENEDİR..OYLARIMIZI BÖLDÜRECEK BU SEFER HİÇ SEÇİM KAZANAMAYACAĞIZ SENİN ÜZÜNDEN.

  • Yani26 Eylül 2020 06:04

    40 senedir kazanmamışsın alışıksın ne olacak bir kerede İnce kaptırsın size.

  • Sıktın artık25 Eylül 2020 23:08

    Ya Bi git artık ya

  • BORSACI25 Eylül 2020 22:02

    çözemedin maksad ne millet meselesi deyip yollara çıkarım dedin hikaye anlattın .sana chp de gülüyor en iyisi kendine fazla güldürme yalovada bahçenle ugraş.

  • Alp25 Eylül 2020 21:49

    Aman...simdi..........n..biraz given ver be.her tarafi..oynar..bakti ilgi yok.inanki millet bikti.

  • Demir25 Eylül 2020 21:48

    Cumhur başkanı adayı birikimli, bilgili ve derin olmalı. Bütün tv peogramlarındaki konuları yorumlama ve analiz yeteneği Cumhurbaşkanı olmaya yetecek olmadığını gösterdi. Ama yine de diğerlerininden daha iyi olduğu kesin . Gecmiş eğitim öğretiminde de derceli başarılar olmalı. Sıradan diplomalarla çakma diplomalarla olanlar devletin başına gelirse devletin bütün balansları bozulur...

  • Ülke 25 Eylül 2020 21:37

    Bu nasıl anlayış daha kendi içlerinde anlaşamıyorlar ülke nasıl yönetilecek

  • Manyak herif25 Eylül 2020 21:32

    Yiğit Anadolu yurttaşı Atatürk'ün neferi sayın Muharrem İnce ,tıpkı Ekrem başkanın taktığı gibi HDP nin oylarını alarak Türkiye'nin yeni başkanı olur.sayın ince herhalde memleket hareketini boşuna Hakkari'den başlatmadı.

  • Asena25 Eylül 2020 21:02

    Bize isim lazım değil bize vatana hizmet et çek adam lazım şov yapma