E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMuhalefet aynı safta buluştu---

Muhalefet aynı safta buluştu

Muhalefet aynı safta buluştu
30 Kasım 2019 - 13:43 borsagundem.com

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Avrasya Sanayi ve İş Adamları Derneği ASİAD Olağan Genel Kurulu'nda "Doğan herkes vergi veriyor, nereye gidiyor bu paralar" diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Avrasya Sanayi ve İş Adamları Derneği ASİAD Olağan Genel Kurulu’nda konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

*Evet bir sorun yaşıyoruz. Bu sıradan bir sorun değil. Sorunu değişik açılardan dile getirebiliriz. Ama bu sorunları aşmak zorundayız.

*Sizi biraz geriye götüreyim. 1970’li yıllar Türkiye, Yunanistan, İspanya, Portekiz aşağı yukarı aynı düzeydeydiler. Kişi başına geliri de aynı düzeydeydi.

*Eğer biz 49 yılda az önce saydığım ülkelerin gerisine düştüysek bunun sorumlusu da siyasetçilerdir.

*Birincisi şu; Hukukun üstünlüğü, demokrasi. Sayın Başbakan düşünce özgürlüğü olarak açıkladı. Adaletin olmadığı bir ülke gelişmez, büyümez. Yok böyle örnek. Eğer ben farklı düşünüyorsam bunu bir zenginlik olarak algılamamız lazım. Yoksa o tolum kalkınmaz.

"Bu anlayışa teslim olmayın. Ayağınıza kurşun sıkmayın"

*Şimdi EYT’liler var. Yaşa takıldık emekli olamıyoruz diyorlar. Çalışın. Çalışamıyoruz diyorlar. Çalışıp prim öderlerse emekli aylıkları düşüyor. Çalışacağım daha fazla prim ödeyeceğim, emekli olduğumda daha az emekli aylığı alacağım. Akıl var mantık var. Bunu reform olarak geniş kitlelere anlattılar.

*Bir Allah’ın kulu çıkıp da bu nasıl reform demedi. Hepimizin bu konuda duyarlı olması lazım. Aile sigortasını o yüzden söyledim. Aile sigortasına ihtiyaç var.

*Üçüncü aşama, sürdürülebilirlik. Bunu sürdürülebilir kılmanız lazım. Bana söyler misiniz, dünya çapında kaç üniversitemiz var. Üniversiteler de artık sınıf sınıf oldu. 1. sınıf, 2. sınıf, 3. sınıf üniversiteler. Hocası olmayan üniversiteler.

*Size öğrenciliğimde devrim tarihi kitabında okuduğum bir bölümü anlatmak isterim. İkinci dünya harbinden sonra Almanya.’da taş taş üstünde kalmıyor. Amerikalılar gelmişler. Amerikalı general döner Alman generale şunu der: Artık Almanya uzun süre belini doğrultamaz der. Alman General şunu söyler: Evet doğrudur Almanya’da taş taş üstünde kalmadı ama bir şeyi sakın unutmayın, Almanya’nın üniversiteleri hâlâ ayakta. Biz savaşa da girmedik arkadaşlar ne oldu böyle? Hep yanlış tercihlerde bulunduk. Davutoğlu başbakanlık yaptığı dönemde siyasi etik kanununun hayata geçireceğini söylemişti. Hayatımda duyduğum en güzel cümlelerden biriydi. Her mesleğin bir etiği var. Siyasetin işi yalan söylemek.

*Sizler iş dünyasının değerli aktörleri olarak, yeter artık demeyecek misiniz? Türkiye’ye ahlaklı siyaset gerekmiyor mu? Sizler vergi veriyorsunuz. Korkudan vergim nereye gidiyor diye soramıyorsunuz.

*Doğan herkes vergi veriyor, nereye gidiyor bu paralar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (47)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup01 Aralık 2019 08:41

    medeniyetsiz öküzlere kapak.

  • Türk.01 Aralık 2019 04:20

    Atatürk menemende Kubilay şehit edildiğinde ofkelenip bütün menemeni yakın yiikin diye emir vermişti onu zor durdurmuslar. Tunceli'de isyan çıktığında bizzat manevi kızı Ülkü hanımın kullandığı uçakla bombalatmisti. Kurduğu cumhuriyete kim isyan ettiyse hepsini cezalandirmisti. O zaman Atatürk bunları yaptı. Tarih yazıyor. Bir tek askeri için bu kadar öfkelenen bir liderin posterini Atatürk düşmanı pkklilara verirken hicmi içiniz sizlamadi ey chpliler. Partidenekremi neden kivmadiniz. Koltuk sevdaniz için n Atatürk u bile sattinizya Allah bildiği gibi yapsın sizi.

  • Nedim01 Aralık 2019 11:42

    Bazı konulara dikkat et!  Mustafa Kemal Atatürk Menemeni yakın yıkın diye emir vermez!  Tunceli olaylarında ise Atatürk hasta yatağında idi  İdare İsmet İnönü nün elindeydi. Sonra araları hiç düzelmedi!  Siroz hastası olan bir insana Kinin ilacı vererek şehit ettiler!   Şimdi Masonlar ve Komünistler yakın tarihte bazı konuları bilerek çarptırarak toplumda hiç bir konuda uzlaşma olmaması için ellerinden geleni yapıyorlar!  Bu yüzden şeyini sallasan ortalık satılık tarihçi doldu.  

  • emre2701 Aralık 2019 01:28

    Ne demişler .ötü yere yakın olandan korkacaksın.

  • belirsizlik01 Aralık 2019 00:17

    Nerede Kılıçdaroğlu konuşsa görevli elemanlar altına yazı yazmak için saldırıyorlar neyse sandıkta millet gereken cevabı vermiştir. Adımın söylediği her şey doğru ve millet doğruları artık görmeye başladı.

  • Nedim01 Aralık 2019 01:35

    Peki bunca yalanları  milleti sinirlendirdiği aklına gelmiyor mu?   Fikir beyan etmek saldırı değildir!  Sabah akşam yüzün kızarmadan abuk subuk yalanlarla gün geçireceksin!  Kimse de sesini  çıkarmayacak  öyle mi!  Yalanları yüzlerce kez deşifre olmuş birisini savunmak ahmaklık değilse nedir.  10 yaşında çocuklar bile kanmaz da mal olunca fark etmiyor.

  • :)01 Aralık 2019 00:17

    Toplama çıkarmayı biliyormu bu adam ne verirlerse eline okuyor

  • Nedim30 Kasım 2019 22:23

    Kılçdaroğlu kadar lüzumsuz ve boş  konuşan bu ülkeye  ait hiç bir sorumluluk hissetmediğini her seferinde ispatlayan bir siyasi daha chp nin başına gelmemiştir.  Mütemadiyen sattılar, bitirdiler yediler gibi alçakça sözleri binlerce kez tekrarlayarak oluşturmak istedikleri diktatör algısı ile tam anlamıyla  yıkıcı komünist  propaganda taktiklerine  uygun hareket etmektedirler!  Bir çeşit beyin yıkama taktiğidir bu zatın yaptığı.  Çalıştığı her bir kurumda  batırmaktan faydası olmayan bu zevatın en önemli özelliği zerre kadar da utanması olmamasıdır.  Taktik basit bol yalan binlerce tekrar.

  • cem30 Kasım 2019 22:06

    üç benzemez ve bir duruş sergileyemeyen  boş şahsiyetler

  • Emrah30 Kasım 2019 22:53

    aynen üçü hiç birbirine benzemez fakat boş şahsiyet yazman olmamış sonuçta az yada çok oy verenler var bide bizim ülkede önemli olan ekonominin iyi olması halk için önemli olan pazar alışverişi ekonomik açıdan refah seviyesinin alım gücünün artması bu yazdıklarım olmadıktan sonra insanlarda farklı liderlere oy verir sizin gibi futbol takımı tutar gibi bir partiye oy vermez demokrasinin güzelliği budur zaten anlayana diyeyim .

  • HALK 30 Kasım 2019 20:58

    KILINCTAROGLU  MUAMMER İNCEYİ BİTİRDİ SIRA DAVUTOGLUNDA  FAKAT KILINCTAROGLUNUDA   YERİNE            İMAMOGLU   GECECEK HEP BİRLİKTE GÖRECEGİZ

  • AHMET ÖZBİR30 Kasım 2019 20:39

    ARAPLAŞMAMIŞ TÜRK. denen MÜRTED'e! Mürted olmuşsun yani İslâm'dan çıkmışsın, senin gibi İslâm düşmanlarının Kemalist memalist veya Türk olmalarının ne ehemmiyeti olur, İKİ CİHANI YAKMIŞSIN, BENLİĞİNİ SATMIŞSIN! Yazıklar olsun sana.

  • evliya mısın 01 Aralık 2019 10:55

    senin gibilere mi kaldı cennet cehennem bekçiliği Ahmet boy. Sen kendi arkanı kurtarmaya çalış cennet ehli olmadığın üslübundan belli 

  • Sssss30 Kasım 2019 21:57

    senin gibilerinin geçmişte önünde secdeye durdukları fetöcüler de bir zamanlar senin gibi konuşuyorlardı, türkçe olimpiyatları etkinlikleri dini etkinlikler adı altında senin gibileri tavlıyorlardı, müslümanlığı ve türklüğü kendi tekellerinde görüyorlardı sonra ne oldu bu meclisi bombalayan uçakları mürtet ten havalandırdılar, bu yüzden hemen her yazıya bir yorum yazıp kendini ninmetten sayman kimseyi zerre kadar ilgilendirmiyor, Önce konuşanın ne demek istediğini anla ondam sonra yorum yap, ancak kılıçdaroğlu nun konuştuğu gerçekler senin gibi trolleri ilgilendirmediği için hemen saldırıya geçiyorsunuz. Çünkü kendinizi buna göre programlamışsınız,

  • Hasan30 Kasım 2019 20:30

    Bu ülkenin tabiatı dogası inde böyle vatan perver yorum yapzanız yazacam amma yorum yazamaz oldum işte ne halledeyiz

  • pazarci30 Kasım 2019 18:24

    luzumsuzlar klubunun uyeleri 

  • Türk.30 Kasım 2019 17:19

    Araplar gibi olurdun diyen kişi ırkçılık yapma. Türk nedir onu bilmiyorsun tarihi 1923 te baslatırsan kafan almaz. Aç Türk tarihini oku biz hiçbir millete benzemedik halis Türk ve elhamdülillah Müslümanız. Sen nesin bilemem. Yunan bayrağını sevmeyi bilenlerden de değiliz. ABD bayrağını yorgan yapanda değiliz. Ypgye pkjya tapanda değiliz.bir insanı tanrı ilan edende değiliz sen kalkta ben yatam diyende değiliz. Doğruya doğru deriz. Dostu da dusmanida biliriz. Askerimiz Suriye'de terörist avlarken askerimize küfür edende değiliz. Biz vatan için can veririz. Elinde bira şişeyle Mustafa Kemal in askeriyiz diyende değiliz.

  • Araplaşmamış Türk.30 Kasım 2019 19:46

    Araplaşan Türk olmaktansa Ateist Türk olmayı yeğlerim. Kaldı ki Türk Tarihi yalnızca Osmanlı Tarihi ile başlamaz öncesinde ki devletlerimizi de müslüman değil diye de dışlayamazsın. Kaldı ki senin gibi bir siyasal islamcının da Ulu önderimiz Atatürkün askeri olmasını bekleyemeyiz olmayın da zaten sizlere ihtiyacımız yok.

  • Kesin öyledir30 Kasım 2019 18:18

    Muhteşemsin, genlerine baktır kesin yüzde yüz türksündür. Hatta çekik gözlüsündür. Beylik sözlerine hep inanırım

  • Türk.30 Kasım 2019 17:11

    CHP'nin kurduğu elle tutulur bir fabrika yok. Osmanlı Devleti'nin yarım kalan işleri yapmış.1947 İnönü nun Amerika ile imzaladığı anlaşma lar devlwtin içene etmiş. Bizi Amerikan kilisesinin önüne bırakmış.

  • Yalan dolan30 Kasım 2019 18:10

    Osmanlı bunları yapabiliyor olsa zaten yıkılmazdı. Osmanlıda hangi şeker fabrikası kurulmuş yarım kalmış mesela.

  • fütursuzca30 Kasım 2019 16:18

    aşağıdaki yorumlara bakıyorum da, akp yi fütursuzca savunan kardeşlerim cidden cahillik ve avamlık abidesi gibi. afferin böyle devam edin, sonra dış mihraklar nasıl bizi bu kadar kolay etkiliyor diye diye ağlarsınız.

  • arifhan01 Aralık 2019 09:45

    Lan oğlum siz ne yiyor içiyorsunuz da böyle kafa buluyorsunuz sonra da ne konuştuğunu bilmeyen hep yalan ve yuvarlak konusan siyasi bir başarı ve becerisi bulunmayan ke malın peşinden kosturuyorsunuz adam tescilli ülke ve millet düşmanı yahu bir kere ağzından pkkyı kötülediğini yada suriyede 30bin tır getiren Amerika için ufak bir ses çıkarttığını yada eleştirdiğini duydunuzmu tabiki hayır bay kemal sahipleri nereyi gösterirse oraya havlar kimse maval okumasîn bu ülkede ya vatanseversin yada chpkk sever gerisi lafı güzaf

  • Kim yapacak bunu30 Kasım 2019 16:16

    Kim hayırlı ise o gelsin başa. Sağ sol farketmez. Ben artık denetimlerin kanuna göre yapıldığı, çalışanların yoneticilerin liyakata göre seçildiği, suçlara caydırıcı adil cezaların geldiği, insanların kitap okuduğu, düşündüğü, islamın ezberlendiği değil okuyup anlaşıldığı, eğitim sisteminin çocukları bilime araştırmaya yönelttiği, arge ve markalaşmanın, üretimin olduğu, yolsuzluk, rüşvet, torpilin az olduğu bir ülke istiyorum

  • Bülent 30 Kasım 2019 16:00

    Kılıçtaroğlu iş bankası kAr payları nereye gidiyor.

  • bülent co01 Aralık 2019 10:57

    kuruma gidiyor zaten chp ye kalmıyor ki. hazineye gelsin de yiyin de mi dert zaten sizin cebinize gelmesi devlete değil

  • PKK/PYD/FETÖ DÜŞMANI TÜRK!30 Kasım 2019 21:09

    Bülent kardaş eline sağlık. CHP'NİN ELİNDEN İŞ BANKASI NEMASI ALINMALI, HAZİNE'YE VERİLMELİDİR.

  • Hubbulikut30 Kasım 2019 18:02

    Hesabına bak sana gelmiş

  • Türk.30 Kasım 2019 15:53

    1923 ile 1950 yıllarında chpnin yaptığı fabrikaları ve katmadegerlerini bir chpli yazarsa burda bilgimiz olur.

  • Yalanlar30 Kasım 2019 18:01

    BK her yerde aynı yalanı yazıyorsun. Atatürk olmasa bir ülken de olmazdı. Yunan Ankara'yı aldı alacak o günlerin yazım materyalleri var paşam geç ordunun başına diye yalvarıyorlar. Siz arap bedevi hayranları bir ülke kuraydi da göreydik. Sen nettin şu hayatta ? Nasıl bir gerekliliğin var bu ülkeye ? Bu arada benim genel başkanım yok sizin yalanlariniza, iftiralarınıza eleştirel yaklaşımım.

  • ali30 Kasım 2019 16:55

    chp akp birbirine taş atar memleket patinaj yapar bırakında uretimin sahibi saadet gelsin hepimiz rahat edelim

  • Bk30 Kasım 2019 16:53

    Vefasız olmyaın nankörler rumuzlu arkadaş 1929 72 olan milli gelir endeksi 1938 100 olmuş yüzde 4 oluyor nerede yüzde 10 sallama elimde veriler var 1929 yılındaki kişi başına düşen milli 1945 tekinden daha fazla sallama yemezler 1935 yılından itibaren tarımda büyüme yok şavaş sırasında eğer milli gelir düşüyorsa ve eğer şavaşa girmediysen ülkeyi yanlış yönetmissindir.şavaşa girmeyip her iki tarafa mal satan ülkelerin milli gelirleri düşmedi.devlet tekeliyle devlet fabrikasıyla bir bok beceremezsin.halkın yüzde 80i tarımla uğraşırken onların parasıyla bürökratların kurduğu fabrikadan hayır gelmez.sanayi üretimini oransal olarak 2002 2019 döneminde daha fazla artmıştır.söyle bunu genel başkanına da gerizekalı gibi ispanya yunanistan türkiye karşılaştırması yapmasın 1979 kişi başı gsyh yunanistan 5700 dolar türkiye 2000 dolar aşağı yukarı aynıymış

  • Bk30 Kasım 2019 16:38

    1935 yılından itibaren tarım üretiminin büyümedi durdu ihracatin büyük çoğunluğu tarımdı.sanayi endeksi 2002 2019 arasında 43 ten 114 e çıktı 1929 1946 arası 57den 130 a çıktı çiftçilerin ve gayrimüslim tüccarların paralarına el koyarak yapılan fabrikadan bir şey olmaz devlet fabrikalarından tekellerden bir bok olmaz.çok işe yaramış gibi devletçiliği bir şeymiş gibi getirdiler hiç fabrika kurulmasa aynı şey olurduk tarım üretimi artardı belki.ihracatı arttırmadan çifcilerin parasıyla kurulan fabrikadan bir şey olmaz sovyetler birliği,faşist italya modelinden bir şey olmaz.1977 yılında ihracat/milli gelir yuzde 4 orta gelirli ülkelerin yüzde 16 tarımda çalışan kişi oranı yüzde 57 orta gelirli ülkelerin gerisinde kalmışsın chp modelinden devletçilikten katma değerden bahsediyorsun gerizekalımısın

  • vefasız olmayın nankörler30 Kasım 2019 16:11

    Atatürkün kurduğu fabrikalar, türkiyenin büyüme rakamları istatistik kurumunda var okuyunca gözlerin açık kalabilir.Türkiyenin en çok büyüdüğü zamanlar cumhuriyet başlangıç dönemidir. % 10 lardadır büyüme. Buradan soracağına araştır oku daha mantıklı olur. Atatürk ve chp olmasa inan araplar gibi rezildin şu anda. Biraz vizyon varsa Atatürk bakış açısıdır. Dinsiz vs deme dinlileri de gördük. Vatansever olduktan sonra banane dininden

  • Türk30 Kasım 2019 15:51

    Ezanını yasakladiniz okullar da İslâm dinini öğretmeniniz. Okullardan hep terörist yetişti. Yıllarca bitmeyen sağ sol kavgasi sonra pkj teröri bunların hepsi laik okullarda yetişti. Sizin bu millete yaptığınız kötülük öyle bir günde temizlenmiyor.

  • ödemli30 Kasım 2019 16:12

    pkk sağ partiler döneminde çıktı sanki

  • Türk30 Kasım 2019 15:48

    Her yerden bir haber toplayıp biz ak Parti'ye oy verenleri sucluyorsunuz. Suçun şahsi olduğunu biliyorsunuz. Sizin mantiginiza göre sizde hepten suclusunuz. Türk milletinin dini olan yüce İslâm dinini bizi diğer ülkelerden geri bıraktı iddiasıyla zorla elinden aldınız ya

  • Abdulselam 30 Kasım 2019 15:21

    Aşağıdaki yorumları okuyunca şok oldum bu nasıl bir şey hâlâ nedir bu kılıçdaroğlu nefreti utanin ya kicinizdaki donun alınmasına az kaldı siz uyanmayin uyumaya DEVAM edin ayrıca devr sidigi sizi mutlu ediyor

  • yami b 30 Kasım 2019 14:36

    1970den başlamak üzere yunanıstan kisi başı milli geliri sırasıyla 1494 1652 1899 dolar ispanya onlarla çok benzer türkiye için ise 489 455 588 portekiz 964 1064 1302 dolar ne zaman biz onlarla aynı olmuşuz ki yalan makinesisin yada gerizekalısın 1979 da bizimki 2000 dolarkan onlarınki 5700 dolar neresi asagı yukarı aynı  ispanya ve portekiz yunanistanınki gibi neden yalan soyluyorsun 1970 lerde iran bizden iyiydi yalan akıyor heryerinden aşagı yukarı aynıymış nerdeyse 3 katımız olan olan 5700 dolar yunanıstanda 2000 dolarla nası aşagı yukarı aynı merak ettım 

  • Trt30 Kasım 2019 14:36

    Kılıcdaroglu sen cok dogru söylüyorsun bu memlekette dogru söyleyenleri sevmezler kovarlar aşagılarlar onu icin kimin maaşı kime gitmiş dert etme otur al magaşını bak keyfine.

  • Ali al30 Kasım 2019 14:24

    Yakında CHP den seçilir

  • Ali Kurt30 Kasım 2019 14:00

    Boş konuşuyor. Erdoğan daki vizyonun üçte biri yok bunlarda. Türkiye nin önü açık. Ülke üzerinde yapılan her türlü enerji hatları, köprüler, tüneller gelecek Türkiye sinin sac ayakları. Verimimizi arttırmamız için bunlar önemli başlangıçlar. Sen dünyanın en kaliteli ürününü üretsende, onu en hızlı ve güvenli şekilde alıcıya ulaştıracak yolun yoksa hiçbirşey ifade etmez. Bu yüzden Türkiye kara, hava, deniz ve demiryolllarını geliştirmeye devam etmelidir.

  • cumhur 30 Kasım 2019 13:59

    Kimin hangi safta olduğunu bu fotoğraf çok iyi anlatıyor. Yalnız gül, akşener ve kankaları ve haklarını şehitlerin ve gazilerin haklarını savunduklarından daha çok savundukları hdp liler eksik.

  • AHMET ÖZBİR30 Kasım 2019 13:59

    PARALARLA Türkiyem döndü adeta Cennet'e! Eğer Allah muhafaza eylesin gerici CHP iktidarda olsa ne yol yapılır, ne köprü, ne de metro, sadece BESLENİR KEKO!.. Bu ülkeyi kalkındıran, zenginleştiren, din hürriyetiyle şahlandıran yiğitler daima MUHAFAZAKÂR DEMOKRATLAR olmuştur! Siz sakın devlet yönetimine bulaşmayın, bizim canımızı yakmayın.

  • Misafir30 Kasım 2019 22:07

    Boş boş sallıyorsun...

  • Gerçek30 Kasım 2019 14:49

    Tarihten bir habersin, binbir güçlükle chp nin yaptığı fabrikaları sata sata bitiremedin Üstüne kalkmış bir de özgürlük demiyor musun?

  • belli nereye gittiği30 Kasım 2019 13:53

    Nereye gidecek, sen merdivene ters bindin diyen dıngılları doyurmaya gidiyor