E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinMucize gerçekleşti!---

Mucize gerçekleşti!

Mucize gerçekleşti!
17 Eylül 2013 - 10:05 borsagundem.com

Bilim insanlarının yaptığı son çalışmalar ile hafıza silmek mümkün olacak...

Jim Carrey’in başrolünde oynadığı ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ filmi gerçek oluyor. Carrey filmde hafızasının belli kısımlarını kendi isteğiyle sildiren bir adamı canlandırıyordu. Bilim insanları, fareler üzerinde yaptıkları deneyde, tıpkı filmdeki gibi hafızanın belli bölümlerini nasıl silebileceklerini ortaya koydu.
Biological Psychiatry dergisinde yayımlanan araştırmada, fareler üzerinde yapılan deneylerde hafızanın belli kısımlarının silinebildiği belirtildi. Araştırmanın başında yer alan sinir bilim uzmanı Courtney Miller, “Hafızamız bizi biz yapan şey, ancak bazı anılar hayatı çok zorlaştırabilir” dedi.
Miller, “Jim Carrey’in filminde yaşananların aksine, bizler insanların geçmişindeki travma ve uyuşturucu bağımlılığı gibi olaylara ait anıları selektif olarak imha etmeyi amaçlıyoruz... Fareler üzerinde yapılan deneylerde, hafızanın geri kalan kısmına zarar vermeden beyinde kökleşmiş olan madde bağımlılığını silebileceğimizi gösterdik” ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)