E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMücevher ihracatı uçtu---

Mücevher ihracatı uçtu

Mücevher ihracatı uçtu
12 Kasım 2014 - 05:30 borsagundem.com

Türkiye’nin mücevher ihracatı ekimde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70.4 artışla 330.2 milyon dolar olarak gerçekleşti

Mücevher İhracatçıları Birliği (MİB) Başkanı Ayhan Güner, dünya çapında döviz kurlarının çok hareketli olduğunu ve altın fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 50 gerilediğini hatırlatarak, “Miktar olarak mücevher ihracatımız artsa bile altın fiyatlarındaki gerilemeden dolayı değer olarak aynı oranda artmıyor. Şu anda aylık bazda yüzde 70.41, 10 aylık dönemde de yüzde 20’nin üzerinde artış gerçekleştirdik. Oysa miktar olarak artışımız yüzde 35’in üzerinde. Altın eğer geçen seneki seviyelerinde olsaydı yıllık ihracat değer artışımız yüzde 50’lerde olacaktı” dedi.

EN İYİ MÜŞTERİ BAE

MİB verilerine göre ekimde miktar bazında 187.815 kiloluk mücevher dış pazarlara satıldı. Ekimde altından mamul mücevherci eşyası satışı 309.2 milyon dolar, gümüşten mamul kuyumcu eşyası satışı 9.7 milyon dolar, pırlantalı altından mamul satışı ise 7.7 milyon dolar olarak gerçekleşti.
İlk 10 aylık dönemde ise altından mamul mücevherci ve kuyumcu eşyası satışı 2 milyar dolara yaklaştı. Verilere göre en çok altından mamul takı ihracatı 58.8 milyon dolar ile Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yapılırken, bu ülkeyi Irak, ABD, Kazakistan ve Almanya izledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)