E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMSB'den F-35 açıklaması: Biz pozisyonumuzu ortaya koyduk---

MSB'den F-35 açıklaması: Biz pozisyonumuzu ortaya koyduk

MSB'den F-35 açıklaması: Biz pozisyonumuzu ortaya koyduk
01 Kasım 2021 - 12:26 borsagundem.com

MSB kaynakları: "F-35 konusunda ABD heyeti ile teknik görüşmelerde biz pozisyonumuzu ortaya koyduk. "

Pozisyonumuz öncelikle programa geri dönmek, daha önce parasını ödediğimiz uçakları almak. Bunlar mümkün değilse ödediğimiz parayı geri almaktır.
Milli Savunma Bakanlığındaki (MSB), Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Basın Bilgilendirme Merkezi'nde basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

MSB kaynakları, bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı:

ABD ile F-35 görüşmeleri

"F-35 konusunda ABD heyeti teknik görüşmelerde biz pozisyonumuzu ortaya koyduk. Görüşmelerin ikincisi ABD’de gerçekleşecek. Biz pozisyonumuzu ortaya koyduk. Birinci olarak F-35 programına geri dönme, ikinci olarak tahsis edilen uçakların teslim edilmesi eğer bunlar olmuyorsa ödediğimiz paraların iadesi şeklinde bir görüşümüz var. Bu kapsamda görüşmeler devam edecek"

"(S-400)Duruşumuzda bir değişiklik yok"

MSB kaynakları, Rusya'dan alınan hava savunma sistemi S-400'lerle ilgili konuştu:

"Duruşumuzda bir değişiklik yok. Nerede ihtiyaç olursa orada konuşlandırılır."

“Kamışlı’ya Rus uçaklarının konuşlandırıldığına” yönelik iddialar…

"Herhangi bir konuşlanma söz konusu değil. Görüntüler sadece o gün gerçekleştirilen bir faaliyete ilişkin."

"TSK, nerede ihtiyaç varsa oraya birlik kaydırarak gerekli tedbirleri alıyor"

"Sayın Cumhurbaşkanımızın da defalarca ifade ettiği gibi halkımızın ve sınırlarımızın güvenliğini için ihtiyaç olan yer ve zamanda gerekenler yapıldı, yapılır. Dönem dönem bu bölgelerde teröristlerin saldırı ve sızma girişimleri oluyor. Buna karşı da her türlü tedbir şu anda alınıyor. Bu kapsamda da TSK, nerede ihtiyaç varsa oraya birlik kaydırmak suretiyle gerekli tedbirleri alıyor."

"Terörle mücadelede kararlılığı göstermek için tezkerenin süresi 2 yıl"

"İcra ettiğimiz harekatlarla ülkemize yönelik Irak ve Suriye’den kaynaklanan tehditler azalmış olmakla birlikte hala devam ediyor. Buradaki mücadele bir süreklilik gerektiriyor. Bu sürekliliğin, devamlılığın sağlanması için süre iki yıl olarak belirlendi. Aynı zamanda mücadeledeki kararlılığımızın dosta, düşmana gösterilmesi için bu şekilde çıkarıldı. Ayrıca tezkeredeki ifadelerden hareketle yabancı silahlı kuvvetlerinin ülkemizde bulunması konusu da tartışıldı. Bu ifade 2014 yılından beri çıkarılan bütün tezkerelerde aynı ifadelerle yer aldı. Bu tezkerede bu konuyla ilgili yeni bir ifade yok. 2014’te BMGK’nın 2170 sayılı DEAŞ ve diğer terörist oluşumlarla mücadele konusunda bir kararı var. Bu kapsamda DEAŞ ile mücadeleye yönelik uluslararası koalisyon kuruldu. Bakanlar Kurulumuzun o dönemde aldığı bir karar da var. Bu karara istinaden çıkarılmış bir tezkere ve 2014 yılından itibaren çıkarılan bütün tezkerelerde aynı ifadeler yer alıyor. Bunun arkasında başka bir şey aramaya gerek yok."

MSB: Yunanistan'ın tutumu NATO'ya zarar veriyor

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Plan Subayı Binbaşı Pınar Kara tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.

MSB'den F-35 açıklaması: Biz pozisyonumuzu ortaya koyduk
"Yunanistan; Fransa ve ABD ile yaptığı anlaşmalar ile iki ülke arasındaki sorunları Türkiye-AB, Türkiye-ABD sorunu haline getirmeye çalışıyor. Yunanistan'ın ittifak içinde ittifak tutumu NATO’nun dayanışma ruhuna zarar veriyor."

"Yunanistan adalarda 2 bin 61 ihlal gerçekleştirdi"

"Yunanistan tarafından gayri askeri statüdeki adalara yönelik 1 Ocak itibariyle toplam 2 bin 61 ihlal gerçekleşti."

Ekim ayında 279 terörist etkisiz hale getirildi

"Son bir ayda 3'ü büyük 24'ü orta çaplı 27 operasyon düzenlendi. Ekim ayında 279 terörist etkisiz hale getirildi. Suriye harekat bölgelerinde 169 terörist etkisiz hale getirildi."

Sınırda 472 kişi yakalandı

"Ekim ayında tüm sınırlarda 24'ü FETÖ toplam 38 teröristin arasında olduğu 472 şahıs yakalandı."

FETÖ ile mücadele

"15 Temmuz 2016'dan itibaren toplam 24 bin 82 kişi ihraç edildi. 1 Ocak 2021 itibariyle 3 bin 405 personel FETÖ iltisakı nedeniyle ihraç edildi."

Erdoğan: ABD, F35'leri hala vermedi

 

Türkiye'nin F35'lerini ABD mi satın alıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)01 Kasım 2021 14:48

    Bu ülke 5. nesil uaçak alacak diye yılalrdır sermeye usd verdi. diğer nato devletleri ile ortak üzerimler yaprı. şimdi aradan geçmiş 8 - 1 0 yıl .. eee biz sizlere 4. nesl f16 in son modelini verelim... ŞAKAMI bu ? böyle rezilli olurmu.. Madem öyle 10 yıldır biz ruslarla, ingiliz, alman, guney kore, vb ülke ile ortak uçak üretir, 5 nesil uçaklarımızı şuan kullanıma başlardır. Eldeki f16 larımızı ayrıyeten zaten ABD den modernise ederdik... nerede başarı ?? 1 - 5. nesil uçak yok   2 - 5.nesil uçak için ortak ulke yok 3 - 10 yıl kaybnettık  4 - zaten  f16 ların modernize vb parçalarını ABD veriyordu, vermiyorum demedi ki ? 5 -nerede başarı ?  6 - hava ulusal güvenlıktır vatandır, acilen yunanda, israilde, rusyada, vb akdenizde gemi gezdiren fransada ve somurgelerınde  5 . nesil varken, biz neden  4 nesil uçak peşinden koşuyoruz ? ne zaan nereden 5. nesil uçak alımı olacak ? NEREDE BİR GAZETECİ SORUN YAHU ... YETER BEE

  • Mucise Reis ;)01 Kasım 2021 19:14

    Ali,  ülke güvenliği diuorum s 400 alıyorsunya ?? son MODERN SİLAH... F 35 AYARI UÇAKMI ALAMIYORSUN  ?  nasıl zırva cevap yazmışsın.. ? saçma sapan beceriksizce yönetim. Ülke güvenliğinin abd nin ambargosu olsa ne olur ? olmas ane olur ? 85 milyon TÜRK MİLLETİNİN güvenliği abd nin efeliği yüzüne olmaycak mı ? ali uyan uyan.. ülke güvenliği milli güvenlik bu.. yunan fransada rafuel  5 nesil uçak aldı tanesi 250 milyon usd ye.. biz para verdik uçak yok ? abd kim yahu ? savaşsa savaş... bu millet köle olacaksa savaşarak ölmeyi terciheder.. ambargo ise ambargo.. kktc ye ne dedi aba, çıkartma yaparsanız ambargo yaparım. ne olacka tı ? kktc turklerinin ölmesinimi izleyecektik ? abd kim yahu  ? bas paranı al uçağı, yada üret, ortak avrupalı nato devletlerle proje yap. 

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ01 Kasım 2021 18:44

    seni aydınlatayım.eğer bir anda abd ile konuyu kestirip atar isek elimizdeki F16 ların yedek parçalarını vermezler ise ülkemizde hiç bir uçak uçamaz abd bize resmen kalleşlik etmiştir.diğer devletlerden uçak almakta kolay değil yarın bir gün birisi ile takışır isek onlarda yedek parça vermezler ise yine aynı durum.o yüzden biz uçağımızı yapana kadar  ilişkileri tatlı sert götüreceğiz.abd istiyor ki Türkiye nin yukarı benim elimde olsun hamamoğlanı gibi sizleri kullanayım.ülkemizde bunu istemiyor.sen bakma millet ittifakına onlar sıkıyorlar.yani onlar abd nin her dediğini yapacağım ayağına yatıyorlar.

  • reyiz01 Kasım 2021 12:49

    ne pozisyon ama kullanmayacağınız s400 denen bir sistemi alıp hazır cebimizdeki f-35 leri kaldırıp atmak sevsinlar sizin pozisyonuzu.

  • BİR DOST02 Kasım 2021 13:24

    Maaşlı angusus blader hangi ülke barış zamanı savunma füzesini kullanmış, sen bunu düğünlerde çocukların ateşlediği maytap zannettin sanırım. En akılllınızın kılıçtarov olduğunu unutmadan yorum yazın. Ne işiniz var ülke işleriyle yüce liderinizin uzmanlık alanı olan yalan ve polomik konularına dönün.