E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMSB: Tarihi ve dini yapılara zarar verilmedi---

MSB: Tarihi ve dini yapılara zarar verilmedi

MSB: Tarihi ve dini yapılara zarar verilmedi
04 Kasım 2019 - 12:46 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'deki Barış Pınarı Harekâtı sırasında özellikle sosyal medyada çıkan azınlıklar ve gayrimüslimlere yönelik yanıltıcı haberlere yanıt verdi

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Barış Pınarı Harekatı’nda sivillere, tarihi/dini yapılara, çevreye zarar verilmedi, Tel Abyad ve Rasulayn’daki kiliseler harekattan etkilenmedi” ifadelerine yer verildi.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı’nın icrasında da operasyonların gecikmesi pahasına bu prensiplerden asla taviz verilmediği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

KİLİSELERE TERÖRİSTBAŞININ FOTOĞRAFINI ASTILAR

– Terör örgütü PKK/YPG ve destekçileri daha harekat başlamadan ‘Kürt kardeşlerimizi yok edeceğimizi, Hristiyanlar başta olmak üzere diğer etnik ve dini grupların hedef alınacağı’ yalanını ortaya atmış, kendi işledikleri insanlık suçlarını ise tüm dünyadan gizlemeye gayretine girmişlerdir.

– Ancak Barış Pınarı Harekatında TSK tarafından terör örgütü PKK/YPG ve destekçilerinin maskesi bir kez daha düşürülmüş, terör örgütünün Tel Abyad’da bir kiliseyi havan mevzisi yaptığı, bazı kiliselere teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın posterlerini astığı ortaya çıkarılmıştı.

– Bugün ise Tel Abyad ve Rasulayn’da bulunan kiliselerin fotoğraflarına bakıldığında Barış Pınarı Harekatı’nda hiçbir şekilde zarar görmedikleri apaçık görülmektedir. Bölgede bulunan askerlerimiz tüm etnik ve dini yapılar ile yakından ilgilenmekte, harekat öncesinden beri hasıl olan ihtiyaçları da dahil olmak üzere tamamının giderilmesi için de her türlü gayret sarf edilmektedir.” 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)