E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMSB: Rejime ait bir savaş uçağı düşürüldü---

MSB: Rejime ait bir savaş uçağı düşürüldü

MSB: Rejime ait bir savaş uçağı düşürüldü
03 Mart 2020 - 12:37 borsagundem.com

MSB, Suriye'de Bahar Kalkanı harekatı kapsamında rejime ait bir savaş uçağının düşürüldüğünü açıkladı.

Suriye İdlib'de rejim güçlerinin saldırısında 34 Türk askerinin şehit olması sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 27 Şubat'ta başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada ''Başarıyla devam eden Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında rejime ait bir L-39 tipi savaş uçağı düşürülmüştür'' denildi.

HATAY ÜZERİNDEKİ UÇAKLAR FÜZE ATTI

Edinilen bilgilere göre, rejim uçağı, Serakib'in güneybatısında, Hatay üzerindeki Türk uçaklarından atılan füze ile vuruldu.

2 BİN 557 REJİM UNSURU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün yaptığı açıklamada Bahar Kalkanı Harekatı'nın şu ana kadar planlandığı şekilde başarıyla devam ettiğini belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bugüne kadar; rejime ait 2 savaş uçağı, 2 İHA, 8 helikopter, 135 tank, 5 hava savunma sistemi, 86 top/obüs/ÇNRA, 16 tanksavar/havan, 77 zırhlı araç, 9 mühimmat deposu, 2 bin 557 rejim unsuru ve askeri etkisiz hale getirilmiştir.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tufan03 Mart 2020 12:53

    Çok dikkatli olunmalı rejim yine uçakla bombardıman deneyip ciddi zayiat vermek istiyor. Rusyaya kesinlikle güvenilmemeli. En son yaptıkları kahpelik ortada. Bir musibet bin nasihattan iyidir. Bizlerde maddi yükü omuzlayan askerimize manevi yükü dua yükünü omuzlayarak yardımcı olmalıyız.

  • ----------- ??????????-------------03 Mart 2020 12:47

    bu vatana bölmek isteyenlerlere kapak olsun.

  • gnçlk03 Mart 2020 12:43

    suriye demekki hava sahasını yabancı güçler ekapattım derken gerçek soylemiş : ) hava sahası kapatmış ama uygulayamıyor. işin garibi bakın... albatros düşürülen uçak hafifi jet hafif bombardıman yanı kucuk ateş gücü var. dunyada bir çok ulkede var bunlardan eskidi ama.. neyse.. 200 - 300 milyon usd arası fıyatı. insan kullanıyor.. ama bir anka - 1 milyon usd. yani bir uçak yerine 200 tane bunlardan alabiliyorsun. örnek verdım. 1 uçak = 200 anka -iha- siha ne dersen de. anka bunların babası, sonra projeler el değiştiriğ iha oldu, siha oldu vb. vb. KKTC de komutan anlatmıştı. telsiz vardı 3,5 kg gibi çalışmıyor, ses çıkmıyor. o gun anladıkki haberleşme önemli. TSK güçlendirme vakfı dernek kurdu ilk yerli telsiz üretildi. şimdi lisans el değiştirip bir çok alternatif araçlarda, sistemlerde uydularda bunun ekmeği yeniyor. ANKA da gelişti. 

  • oğuz03 Mart 2020 14:41

    Ulen nasıl karalama yapacağınızı şaşırdınız be yani yuh diyorum artık sizlere neyse genç başka hikayelerin varsa anlat güzel oluyor...

  • mantık03 Mart 2020 12:55

    Eeee sonra?  Bunca cana katleden alçak sonunda cehennemi boylamış!  O  kadar uzun laf edeceğine neticeye bak. Allah askerimizin  her daim yardımcısı!  bak ibret al sen de tarafını öğren.