E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMoskova'da ikinci Suriye toplantısı---

Moskova'da ikinci Suriye toplantısı

Moskova'da ikinci Suriye toplantısı
06 Nisan 2015 - 05:47 borsagundem.com

Esad rejimi temsilcileri ve muhalifler Rusya'nın başkentinde bir kez daha buluşuyor

Suriye rejimi temsilcileriyle muhaliflerin, Rusya'nın başkenti Moskova'da ikinci kez bir araya geleceği toplantı, bugün yapılacak.

Suriye'nin BM temsilcisi Beşşar el-Caferi'nin, toplantıda rejim heyetine başkanlık etmesi bekleniyor.
      
Toplantıya,  Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun (SMDK) yanı sıra SMDK'nın eski Başkanı Ahmed Muaz el-Hatib, eski Halep Vakıflar Müdürü Muhammed Suheyb eş-Şami ve diğer muhalif temsilcilerle "Suriye Devleti'nin İnşası" akımı katılmıyor.
      
Suriye içinde faaliyet gösteren muhalif grupların temsilcilerinin toplantıda yer alması öngörülüyor.
      
Moskova'da 26-29 Ocak'ta düzenlenen Suriye toplantısına bireysel düzeyde davet yapılmış, görüşmelere SMDK Başkanı Halid Hoca ve Koalisyon üyeleri ile Rusya tarafından davet edilen Muaz el-Hatib, Hadi el-Bahra, Abdulbasit Seyda, Bedir Camus gibi birçok isim katılmamıştı. Muhalif sanatçı Cemal Süleyman, PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, muhalif Halk İradesi Partisi Genel Başkanı Kadri Cemil, yönetmen Süheyr Sermini, Ulusal Çağrı Platformu Başkanı Semir el-Ayta'nın da arasında bulunduğu 34 isim toplantılarda bulunmuştu.
      
Suriye'deki iç savaşla ilgili bir gelişmenin kaydedilemediği görüşmelerde bazı muhalifler, toplantıların, rejim ile rejimin muhatap olduğu muhalifler arasında yapıldığını öne sürmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)