E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stenley: S&P 500 haftalar içinde ayı piyasasına girecek---

Morgan Stenley: S&P 500 haftalar içinde ayı piyasasına girecek

Morgan Stenley: S&P 500 haftalar içinde ayı piyasasına girecek
27 Nisan 2022 - 16:44 borsagundem.com

ABD borsaları yıl başından bu yana gösterdiği zayıf performansı gelecek ay da devam ettirebilir. Morgan Stanley Baş Stratejisti Mike Wilson S&P 500 Endeksi’nin gelecek ay ayı piyasasını görebileceği uyarısında bulundu

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Morgan Stanley'nin en üst düzey ABD hisse senedi stratejistine göre, S&P 500 Endeksi ABD Merkez Bankası'nın (FED) agresif para politikası ve yükselen enflasyon korkuları arasında keskin bir geri çekilmeyle karşı karşıya. Morgan Stanley Baş Stratejisti Mike Wilson’a göre endeks haftalar içinde ayı piyasasına girebilir.

Mike Wilson, geçtiğimiz hafta hem portföy savunma hisselerinde hem de enerji ve ham madde gibi döngüsel hisse senetlerinde oldukça karamsar performans görüldüğünü söyledi. Baş stratejiste göre bu tablo yatırımcıların ekonomik yavaşlamanın yaklaştığının farkında olduklarını gösteriyor.

Wilson, “Bu durum bana son safhaya girmekte olduğumuzu gösteriyor ki bu iyi bir şey. Belki de gelecek ay veya daha sonraki aylarda bu ayı piyasasından sonunda kurtulabileceğiz” ifadelerine yer verdi.

Baş stratejist S&P 500 Endeksi’nin Ocak ayındaki en yüksek seviyesi olan 4.800 puandan %20 oranında geri çekilerek devam etmekte olan ayı piyasasını “sonlandıracağını” da sözlerine ekledi.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre, bu büyüklükte bir düşüş, S&P 500'ün Salı günkü kapanış seviyesi olan 4.296 puandan yaklaşık %9 oranında düşmesi ve 3.900 seviyesine taşınacağı anlamına geliyor. Endeks yıl başından bu yana %9,8 oranında düşüş gösterdi. Bu arada teknoloji endeksi Nasdaq ise yıl başından bu yana %20 düşerek ayı halihazırda ayı piyasası bölgesinde işlem görüyor.

Bir yıldan uzun bir süredir ABD borsaları için ayı piyasası görüşlerini paylaşan Wilson 2021’İn başlarında S&P 500 Endeksi’nin %10 ila %20 oranında bir düzeltmeye girebileceğini söylemişti. Insider’ın haberine göre, yatırımcılar Wilson’ın son iki büyük öngörüsünde haklı çıktığı gerekçesiyle borsa uzmanının görüşlerini yakından takip ediyor.

Wilson pazartesi günü katıldığı bir podcast programında, “Piyasa bu noktada o kadar çok seçildi ki, bir sonraki rotasyonun nerede olduğu belli değil. Bu tür bir düşüş gerçekleştiğinde, genellikle genel endeksin keskin bir şekilde düşmek üzere olduğu ve neredeyse tüm hisse senetlerinin hep birlikte düşeceği anlamına gelir” ifadelerine yer verdi.

Baş stratejist, hızlı hareket eden bir FED’in ekonomik yavaşlamayı tetiklediğini ve sağlık hizmetleri, gayrimenkul yatırım ortaklıkları ve temel tüketici harcamaları gibi portföy savunması için kullanılan sektörlerdeki pozitif seyrin de çok sınırlı olduğunu söyledi.

S&P 500 için yıl sonu hedefi 4.400 olan Wilson'ın yakın vadede piyasalarda düşüş beklentisinin nedeni, büyümedeki yavaşlamanın hisse senetlerinin işlem seyrini belirleyeceğine inanması. FED politikasının sıkılaştırılması, hızla yükselen enflasyon ve Çin'in sıfır vaka politikası ile Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden kaynaklanan ekonomik yavaşlama işaretleri son haftalarda borsalardaki itici güçler halini almıştı.

Ancak Wilson şu anda %8,5 ile son 41 yılın en yüksek seviyesinde olan ABD enflasyonunun zirveye ulaşması halinde bazı hisse senetlerinin üzerindeki baskının hafifleyebileceğini söyledi. Morgan Stanley stratejistleri konuyla ilgili paylaştığı bir piyasa notunda, "Diğerleri bu tabloyu yükseliş argümanı olarak kullanırken, biz açık bir uyarı göndermek istiyoruz. Ne istediğinize dikkat edin. Birçok şirket için, enflasyondaki bu düşüşlerin hızlı ve keskin olması özellikle acı verici olabilir" açıklamasında bulundu.

Wilson’ın yatırımcılara tavsiyesi ABD hisse senetlerine yeni sermaye ayırmadan önce S&P 500 Endeksi’nin 4.000 puan altında işlem görmesini beklemeleri yönünde.

ABD’de mortgage faizleri yükseldi

 

Cramer: Wall Street’te ralli beklentisi düşük

 

Aktivist yatırımcılardan Buffett’ı kovma planı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)