E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMorgan Stanley'e likidite güvencesi Asya fonlarından---

Morgan Stanley'e likidite güvencesi Asya fonlarından

Morgan Stanley'e likidite güvencesi Asya fonlarından
20 Ocak 2020 - 12:32 borsagundem.com

Yükselen borsalar piyasa devlerini güvenli liman arayışına sevk ediyor. Risksiz ve yüksek beklentili Asya hisseleri Morgan Stanley'nin odak noktası oldu.

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Morgan Stanley’nin en büyük fonu piyasa risklerini yönetmek için nakit zengini Asya hisselerine yatırım yapıyor.

Wall Street firmasının Japonya dışındaki bölgedeki hisse senetlerine odaklanan Asya Fırsat Fonu, son bir yıl içinde emsallerinin %99'unu geride bırakarak %44 oranında geri dönüş aldı. 2016 yılında kuruluşundan bu yana fonu yöneten Kristian Heugh, portföyün bilançolarında düşük borç veya net nakit olan düşük değerli şirketlere odaklandığını ve bunların birçoğunun tüketici sektörlerinde bulunduğunu söyledi.

Heugh, "Sürdürülebilir rekabet avantajlarına sahip yüksek kaliteli şirketlere odaklanarak ve bunları kendi değer tahminlerimize göre indirimli olarak satın alarak yatırımcıların sermayesini korumaya çalışıyoruz." dedi. Heugh’a göre çalışılan şirketlerin isimleri konusunda ihtiyatlı davranıyor. Zira şirketin kendi hesaplamaları ve sermaye dağılımında bir sonraki büyük fikirleri için bu tedbir önemli.

Çin, Aralık ayı sonu itibarıyla varlıkların %57,7'sini oluşturan 1,5 milyar dolarlık fonun en büyük ağırlıklı ülkesi. Heugh, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin, 2019'daki yavaş büyümesine rağmen bu yıl da önemli bir odak noktası olmaya devam edeceğini söyledi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)