E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley’den sabit faiz öngörüsü---

Morgan Stanley’den sabit faiz öngörüsü

Morgan Stanley’den sabit faiz öngörüsü
20 Kasım 2020 - 10:49 borsagundem.com

Dün gerçekleştirilen PPK toplantısından piyasa beklentilerine paralel güçlü faiz artırımı kararı çıkmasıyla Morgan Stanley raporunda faizlerin bu yıl ve gelecek yıl sabit kalabileceği belirtildİ

Morgan Stanley, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararına ilişkin değerlendirme yayınladı. Kurum raporunda Merkez Bankası’nın politika faizi ve efektif fonlama oranını aynı hizaya getirerek piyasa beklentilerini karşıladığı belirtildi.

Faiz artışıyla ağırlıklı ortalama fonlama maliyetiyle bir hafta vadeli repo ihalelerinin faizi arasındaki fark neredeyse kapandı.

Bankanın enflasyonu kontrol etmek için para politikasını sıkı tutacağı yönünde güçlü bir mesaj verdiği belirtilen raporda faizlerin bu yıl ve gelecek yıl sabit kalması bekleniyor.

Ayrıca, enflasyonun yukarı yönlü sürpriz yapması durumunda daha fazla faiz artırımı ihtimali de göz önüne alınıyor.

Bankanın efektif fonlama faizinin çarşamba günü itibarıyla hâlihazırda yüzde 14.80 seviyesinde olmasından dolayı sadece sınırlı bir ek sıkılaştırma yaptığı belirtilen raporda, buna karşın daha geleneksel bir politika çerçevesine doğru adım atılması ve şahin bir sözlü yönlendirmede bulunulmasının asıl önemli unsur olduğuna dikkat çekildi.

Dolar 7 TL’ye kadar çekilebilir

Dolar/TL kurunda 2020 yılsonuna doğru 7 seviyesine kadar çekilme olabileceğini savundu.

Merkez Bankası swap faizini yükseltti

Borsa İstanbul haftayı rekorla tamamlar mı?

Dolar 7 TL'nin altına düşer mi?

Rabobank: Faiz artışı TL'de carry iştahını artırabilir

Yabancı ekonomistlerin faiz yorumları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hurdacı20 Kasım 2020 21:19

    Yarın bu ülkede her an olumsuz bir şeyler olabilir . Kim derdiki berat gidecek . Hem demedi mi at izi it izine karışmış . Acaba ALLAH sonumuzu hayr eylesin  derken ne demek istedi. Ne biliyor ilk fırsatta o faizler yine indirilecek. Gelde dövizini sat 

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ20 Kasım 2020 15:51

    İYİ GAZ VERDİNİZ DÖVİZİ UÇUZLATIP ALTTAN ALTTAN TOPLAMAYA BAŞLADINIZ BİLE.BAK BUGÜN DÖVİZLERDEKİ ARTIŞ % 1 YAKLAŞTI.BUNLARIN ALLAH BİR DEDİKLERİNE İNANIN GERİSİNE İNANMAYIN.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU20 Kasım 2020 11:27

    ben inanmıyorum % 15 faize kimse tav olmaz.o zaman sabit döviz politikası da olması lazım ki bunu kime kabul ettireceksiniz.% 30 olur ise faizler belki millet tatmin olur.