E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley'den ayı piyasası uyarısı---

Morgan Stanley'den ayı piyasası uyarısı

Morgan Stanley'den ayı piyasası uyarısı
05 Nisan 2022 - 13:24 borsagundem.com

Dev Wall Street bankası Morgan Stanley küresel piyasalarda son haftalarda görülen toparlanmalara rağmen yakın zamanda bir düzeltme dönemi gerçekleşmesini bekliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’in 5 büyük bankasından biri olan Morgan Stanley’nin ABD Hisse Senetleri Baş Stratejisti ve Baş Yatırım Sorumlusu Mike Wilson ABD borsalarında S&P 500 Endeksi’nin Nisan ve Eylül ayları arasında en azından %13 düşebileceğini söyledi.

CNBC’nin haberine göre, Wilson Pazartesi günü yaptığı açıklamasında küresel piyasalara ilişkin “Ayı piyasası rallisi olarak adlandıracağım şeyin tüm özelliklerine sahip” uyarısında bulundu.

Borsa uzmanı ayrıca geçtiğimiz gün %2 oranında yükselen teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi’ni diğerlerinden ayrı tutuyor. Endeks son üç haftadır %13’ün üzerinde yükseldi.

Morgan Stanley baş stratejisti, “Nasdaq bu noktada 200 günlük hareketli ortalamasına geri dönerek tekrar direnişe geçti. Savunmada kalmak için iyi bir zaman zira gördüğünüz üzere döngünün geç bir evresindeyiz” dedi.

Wilson ABD Merkez Bankası’nın sıkılaştırma politikalarının artırdığı resesyon risklerinden ve enflasyondaki yükselişten endişe ediyor. Baş stratejiste göre söz konusu riskler hisse senetlerinin tahvillerden daha kötü performans göstereceği bir ortam yaratabilir.

Borsa uzmanı, “Bu yıl bir resesyon olacağını düşünmüyoruz. Belki gelecek yıl bu olabilir. Bu sebeple borsalar savunmacı biçimde işlem görecektir” ifadelerine yer verdi.

Borsaların en büyük ayı piyasası savunucularından biri olarak öne çıkan Wilson, S&P 500 Endeksi’nin yıl sonunda 4.400 puanda kalacağını öngörüyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre eğer S&P 500 Endeksi yılı söz konusu seviyede bitirirse 4 Ocak tarihinde ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesine göre %9 düşüş kaydetmiş olacak.

Savunma yatırımları

Wilson pazartesi günü paylaştığı araştırma notunda savunma yatırımlarını iki kat artırdıklarını açıkladı. Baş stratejist, “Büyüme odaklı varlıklar, hisse senedi yatırımcıları için yükselen faiz oranlarından da daha büyük birincil endişe kaynağı haline geldi” dedi.

Morgan Stanley yetkilisi piyasalardaki tercihlerini kamu hizmetleri, temel tüketici ürünleri ve sağlık sektörleri yönünde kullanıyor. Borsa uzmanı daha önceki bir röportajında da savunma odaklı hisse senetleri yönündeki tercihlerini vurgulamıştı.

Wilson 24 Ocak’ta verdiği röportajda piyasalara ilişkin, “Gerçekten yapıcı olmam için 4000 puan aşağısına gelinmesi gerekiyor. Bunun da gerçekleşebileceğini düşünüyorum” demişti.

Ancak borsa uzmanı Pazartesi günkü açıklamasında FED’in faiz oranlarını çok hızlı ya da çok sert artırmaması halinde ayı piyasası görüşlerinin tonunu azaltabileceğini söyledi.

Wilson ayı piyasası görüşlerine değinerek, “Dışarıdaki enflasyon göz önüne alındığında muhtemelen bu ihtimal masadan kalkmış gözüküyor. Ancak bu tür bir gelişme piyasaların biraz daha ileri gitmesini sağlayacak gerçek bir iksir olurdu” dedi.

Wilson şirket bilançolarının beklenenden daha yüksek gelmesi ihtimalini piyasalar için bir joker etkisi yaratacağını söyledi. ABD borsalarında ilk çeyrek bilanço sezonu gelecek hafta Çarşamba günü itibariyle başlıyor.

Morgan Stanley yetkilisi piyasalara ilişkin karamsar öngörüleriyle ilgili, “Eğer yanılacaksak bu bilançolar nedeniyle olacaktır. Finansal koşulların yeniden rahatlaması sebebiyle değil. Toparlanmaların sebebi bilançolarda yıl boyunca bilançoların yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmamalarından kaynaklanacaktır” ifadelerine yer verdi.

BlackRock borsalardaki yeni dünya düzenini açıkladı

 

Elon Musk’ın hamlesi Dogecoin’i yükseltti

 

İkinci çeyrekte borsaları neler bekliyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)