E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley Wall Street’te yüzde 15 düzeltme bekliyor---

Morgan Stanley Wall Street’te yüzde 15 düzeltme bekliyor

Morgan Stanley Wall Street’te yüzde 15 düzeltme bekliyor
08 Eylül 2021 - 14:00 borsagundem.com

ABD’nin en büyük altı bankası arasında yer alan Morgan Stanley’nin varlık yönetimi biriminden borsalara ilişkin karamsar bir öngörü geldi. Baş yatırım sorumlusu Lisa Shalett yıl sonuna kadar %10 ila %15 arası geri çekilme bekliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD bankası Morgan Stanley'nin ekonomiye yönelik iyimser öngörüleri, bankanın Wall Street’te yaklaşan bir düzeltme konusunda uyarılarda bulunmasına engel olamadı.

MarketWatch’un haberine göre Morgan Stanley Varlık Yönetimi Baş Yatırım Sorumlusu Lisa Shalett Salı günü paylaştığı piyasa notunda, “Sorun şu ki, piyasalar özellikle de Mart 2020'deki dipten bu yana %10'dan fazla bir düzeltme gerçekleşmemesi sebebiyle mükemmellik için fiyatlandırılıyor ve kırılgan hale geliyor” açıklamasında bulundu. Bankanın küresel yatırım komitesi hisse senetleri piyasasının yıl sonuna kadar %10 ila %15 arasında bir geri çekilmeye maruz kalmasını bekliyor.

Shalett açıklamasında, “Endişe beri karşı karşıya olduğumuz endişe verici gelişmelere rağmen Ağustos ve Eylül ayının ilk birkaç günü boyunca ABD hisse senedi endekslerinin yeni günlük ve ardışık rekorlara etmesi ve endişe duvarını tırmandırması endekslerin gücü açısından yapıcı değil” ifadelerine yer verdi. Endeks fonlarına elde edilen kârları örnek gösteren Shalett, endekslerin Kovid-19 sebebiyle hastaneye yatanların sayısında yeniden görülen yükselişi, tüketici güveninin düşmesi, yüksek enflasyonu ve ciddi jeopolitik değişimleri umursamadığına dikkat çekti.

Morgan Stanley baş stratejisti yatırımcılara ekonomik döngüden yararlanacak yüksek kaliteli hisselere özellikle de finans sektörüne doğru bir yeniden dengeleme hamlesi yapmayı ve aynı zamanda tüketici hizmetleri, sağlık hizmetleri ve temel tüketici ürünleri sektörlerinde düzenli temettü ödeyen şirket hisselerini aramayı tavsiye ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Morgan Stanley raporunda dikkat çekilen bir diğer konu da teknoloji hisselerinin piyasa beklentilerinin dışında hareket etmesi. Raporda ekonomik döngüden yararlanan ve düşük sermayeli hisse senetleri gibi piyasanın diğer alanlarında fiyat-kazanç oranlarında düşüş görülmesine rağmen dev teknoloji hisse senetleri fiyat kazanç oranlarındaki yükselişle bu geçiş sürecine meydan okuduğu belirtiliyor

Shalett, "İşletmeler ve piyasalar durgunluk, toparlanma, onarım ve genişlemeye doğru ilerleyen döngünün içerisinde hareket ederken, hisse senedi getirileri politika yapıcılarının aksine kâr artışından giderek daha fazla güç alır. Faiz oranlarının normalleşmeye başlamasıyla birlikte fiyat/kazanç (P/E) oranları sıkışmaya başlar" açıklamasında bulunmasına karşın dev teknoloji hisselerinin bu yolu takip etmediğine dikkat çekiyor.

Dev bankanın varlık yönetimi birimine göre bu durum hisse senetlerinde tehlikeli derecede aşırı değerlemelere sebep oluyor. Morgan Stanley'nin piyasa notunda ‘sermaye harcamaları ve işgücü piyasalarının güçlendirilmesine yönelik sağlam beklentileri’ gerekçe göstererek ‘ekonomik görünüm için umutlu’ olduğu belirtilmesine karşın, Shalett, bankanın küresel yatırım komitesinin hisse senedi piyasalarındaki değerlemeler konusunda giderek daha fazla endişe duyduğunu belirtiyor.

Ünlü stratejist Eylül korkularına rağmen borsalarda hedef yükseltti

 

Bireysel kripto yatırımcıları neden zarar ediyor?

 

Küresel risk iştahında kısmi zayıflama görülüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)