E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley: Wall Street tahvil krizini kolay atlatacak---

Morgan Stanley: Wall Street tahvil krizini kolay atlatacak

Morgan Stanley: Wall Street tahvil krizini kolay atlatacak
24 Şubat 2021 - 12:25 borsagundem.com

Tahvillerdeki verim oranlarında görülen yükseliş bir süredir ABD borsalarında yatırımcı endişelerini arttırmıştı. Ancak Morgan Stanley Baş Stratejisti Matthew Hornbach tahvil fiyatlarının etkisinin geçici olduğunu düşünüyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları enflasyon korkularından kurtulmuş olabilir. CNBC’nin haberine göre ABD bankası Morgan Stanley Makro Stratejiler Küresel Başkanı Matthew Hornbach kurtuluşun geç dahi gelmiş olabileceğini düşünüyor.

Hornbach’in yaptığı araştırma ABD Hazinesi verimlerinin borsalarda uzun vadeli etkiler oluşturmayacağını zira bu düşüşün hisse senetlerindeki zayıflıktan kaynaklanmadığını belirtiyor.

Baş stratejist açıklamasında, “Faizlerin yükseldiğini görmüyoruz. Faiz oranlarının üç ayda 150 baz puan yükseldiği 2013'teki gibi bir kademeli öfke nöbeti görmüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ancak ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın Salı günü Senato Bankacılık Komitesi önünde verdiği ifade borsalardaki gerginliğin bastırılması konusunda harekete geçirici bir etki yarattı. Yorumlarının hemen ardından, Dow 360 puanlık büyük bir geri dönüş sahneledi ve günü yaklaşık 16 puan daha yükselişle kapattı.

Hornbach FED Başkanı’nın açıklamalarını "Powell, son altı aydır yükselişini izlediğimiz faiz oranlarının doğası nedeniyle yükseldiğinden gerçekte bir sorun yaratmadığından bahsetti" ifadeleriyle yorumladı.

Baş stratejist toparlanma sürecine gösterge olarak tahvil verimlerindeki yükselişe karşılık Kovid-19 vaka istatistiklerindeki iyileşmeleri, üretim verilerini ve yeni bir tarihi korona virüs destek paketi beklentisini sıralıyor. Salı günkü kapanış itibarıyla gösterge 10 yıllık Hazine tahvil verimleri %1,34 seviyesinde gerçekleşti. Bu oran geçtiğimiz 4 haftaya göre %24’lük bir yükselişi göstermekle birlikte geçtiğimiz yıla göre %9’luk bir düşüşü işaret ediyor.

Hornbach konuyla ilgili açıklamasında, “FED ayrıca piyasalara yaptığı olağanüstü desteği devam ettirmesi gerektiğinin farkında. Sadece bu hamle bile kısa vadeli faiz oranlarının daha uzun süre sıfıra yakın kalmasını sağlıyor. Bu iki faktörün birleşmesi verim eğrisinin yükselmesi ve uzun vadeli faiz oranlarının %2’ye gelmesi konusunda baskı oluşmasına neden olabilir” dedi.

Baş stratejist 10 yıllık ABD tahvillerinin %2,5 seviyesine gelene kadar bir sorun oluşturabileceğini düşünmüyor. Hornbach, “Bana kalırsa hisse senetleri piyasaları da dahil olmak üzere riskli varlıklarda farklı bir tip reaksiyon görebilirsiniz” açıklamasında bulundu.

Enflasyon riski borsaları gölgeledi

 

Küresel borsaları çöküşten kurtaracak üç sebep

 

Altında rekor yılı mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)