E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMorgan Stanley o hisseye niçin sat dedi---

Morgan Stanley o hisseye niçin sat dedi

Morgan Stanley o hisseye niçin sat dedi
16 Ocak 2020 - 17:22 borsagundem.com

Piyasalarda bahar havası eserken Tesla hisseleri için bahar kışa dönebilir. Morgan Stanley yedi yıldan sonra ilk defa Tesla hisselerinin satılmasını öneriyor.

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Elektrikli araba devi Tesla hisse senetlerinde kafa karıştıran gelişmeler yaşanıyor. Vadeli işlemler piyasasında %2.3 değer  kaybeden Tesla Çin'le rekabet etmekte zorlanıyor ve büyük projeleri için yasak dayanak bulamıyor.

Elektrikli arabaların Çin’de büyüyen en önemli sektör olması hisse senetlerini de olumsuz fiyatlandırıyor. Ayrıca, robo-taksi ağının kullanıma sunulması için gereken yasal ve düzenleyici bir ortamın olmaması da firmanın değerlemelerini etkiledi. Tesla’nın hisse senedi fiyatları kasım ayından bu yana iki kat artmıştı. Üçüncü çeyrekteki sürpriz kârları güçlü teslimat yetileri ve Çin’deki fabrikalarının hızla inşa edilmesi bu fiyatlandırmayı etkilemişti.

Morgan Stanley, "Yakın vadeli momentum ve hisse senedi etrafındaki duyarlılık kuşkusuz çok güçlü, ancak sonuçta momentumun sürdürülebilirliğini sorguluyoruz." dedi. Analistler fiyat hedefini 250 dolardan 360 dolara çıkarken, bu yine de çarşamba günkü kapanışa göre %30'luk bir düşüş anlamına geliyor.

Tesla, Perşembe günü piyasa öncesi işlemlerde %2,3 değer kaybetti ve hisse senetlerini üst üste ikinci kez kayıp verdi. Hisseler bu yıl Çarşamba gününe kadar %24 değer kazanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)