E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley küresel büyüme görünümünü düşürdü---

Morgan Stanley küresel büyüme görünümünü düşürdü

Morgan Stanley küresel büyüme görünümünü düşürdü
01 Temmuz 2019 - 13:03 borsagundem.com

Morgan Stanley Trump-Xi zirvesinden ticaret müzakelerinin sürdürülmesi kararı çıkmasına rağmen küresel büyüme tahminini 2019 için yüzde 3, 2020 için yüzde 3.2 düşürdü

Morgan Stanley hafta sonu ABD Başkanı Donald Trump ve Çinli mevkidaşı Xi Jinping’in ticaret müzakelerini sürdürmeye karar vermelerine rağmen küresel büyüme öngörüsünü düşürdü.

Chetan Ahya öncülüğündeki ekonomistler bu ateşkesin ticaret politikasına yönelik Fed’de dahil olmak üzere olası parasal gevşeme politikalarına rağmen büyüme üzerinde ağırlık yapan belirsizlikleri yok etmeye yeterli olmadığı görüşündeler.

Morgan Stanley, 2019 ve 2020 küresel büyüme tahminlerini sırasıyla yüzde 3 ve 3.2 olmak üzere 20 baz puan düşürdü.

Yatırımcılar üzerinde pozitif algı yaratan ABD ve Çin ateşkesi ile ek gümrük vergilerini ertelenmiş ve ticaret müzakelerinin sürmesi kararı alınmış olsa dahi, Morgan Stanley bu ateşkesin, kiritik konulara dair bir açıklık getirmediğini belirtti. Ekonomistler, ticaret savaşının sürmesi ve derinleşmesinin, küresel ekonomiyi resesyona sokabileceğini belirttiler.

Ekonomistlerin 30 Haziran’da yazdıkları notta, "küresel büyümenin yavaşlayacağını öngörüyor olmamızdan da öte sürdürülen gerilimden resesyon riski doğuyor” denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)