E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley: Küresel borsalardaki ralli gerçekleri göstermiyor---

Morgan Stanley: Küresel borsalardaki ralli gerçekleri göstermiyor

Morgan Stanley: Küresel borsalardaki ralli gerçekleri göstermiyor
14 Nisan 2022 - 10:57 borsagundem.com

ABD borsalarında S&P 500 Endeksi son bir ayda %10’luk bir yükseliş yakalayarak düzeltme bölgesinden kurtuldu. Ancak Morgan Stanley’den Lisa Shalett bu rallinin gerçekçi olmadığını belirtiyor


BORSAGUNDEM.COM
– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Morgan Stanley Servet Yönetimi birimi Baş Yatırım Müdürü Lisa Shalett yatırımcılara yol haritalarını belirlemek için hisse senetlerinden çok tahvil piyasasındaki gelişmeleri izlemeyi öneriyor. Shalett Çarşamba günü paylaştığı bir müşteri notunda hisse senetlerinde son dönemde görülen direncin “iyi niyetli düşüncelerden ve yüksek likiditeden beslenen bir ayı piyasası rallisinden başka bir şey olmadığını” söyledi.

Shalett açıklamasında, “Oynak bir ilk çeyreğin ardından ABD hisse senetleri ve tahvil piyasaları farklı hikayeler anlatıyor” ifadelerine yer verdi. MarketWatch’un haberine göre Shalett açıklamasında tahvil piyasasındaki ani düşüşlere dikkat çekiyor. ABD tahvil piyasasında son dönemde getirilerin artmasıyla birlikte tahvil fiyatları düştü. Bununla birlikte yatırımcılar uzun ve kısa vadeli tahvil getirilerinde görülen dengesizliklere de odaklanıyor.

Ancak tahvil piyasalarındaki bu görünüm S&P 500 Endeksi’nin son dönemdeki performansıyla aynı doğrultuda değil. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, geçtiğimiz gün %1,12 oranında yükselen endeks son bir ayda %10 oranında yükselerek düzeltme seviyesinden kurtuldu. Dow Jones verilerine göre endeks Çarşamba günü kapanış itibariyle 3 Ocak’taki son rekor seviyesinden %7,3 uzakta işlem gördü.

Teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi faiz oranlarının agresif bir şekilde yükseleceği beklentilerinden yıpranmış olsa da Çarşamba gününü 19 Kasım 2021’deki rekorunun yaklaşık %15 gerisinde tamamladı.

Shalett bu direncin ABD Merkez Bankası’nın (FED) “yumuşak bir iniş” tasarlama kabiliyetine olan aşırı güvenden kaynaklanabileceğini belirtiyor. Ancak FED bilançosunu daraltma planları da dahil olmak üzere önümüzdeki süreçte finansal koşulları önemli ölçüde sıkılaştırmaya hazırlanıyor.

Morgan Stanley yöneticisi, “Bu tür agresif sıkılaştırmalar, FED'in politika uygulamasını son derece karmaşık hale getirecektir. Tarihsel örneklerse, merkez bankası ekonomiyi yumuşak bir şekilde indirmeyi başarsa bile, piyasaların genellikle çok daha sert bir etki hissettiğini göstermektedir” ifadelerine yer verdi.

Borsa yatırımcıları reel faiz oranlarının yükselmesi ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle Avrupa’da oluşabilecek bir ekonomik yavaşlama veya resesyon tehdidi gibi potansiyel riskleri göz ardı ediyor olabilir. Shalett, “tahvil piyasasından gelen daha temkinli sinyallerin önümüzdeki yol haritasını daha iyi yansıtıyor olabileceğini” düşünüyor.

10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri Çarşamba günü 2019’un başlarından bu yana en yüksek seviyeye tırmanmıştı. 10 yıllık tahvil getirileri Perşembe günü itibariyle %0,03’lük düşüşle %2,666’dan işlem görüyor.

Shalett, "Daha rasyonel bir şekilde fiyatlandırılmak için riskleri bulmaya çalışıyoruz. Yatırımcıların endeks seviyesinde ve büyük sermayeli teknoloji kârlarında piyasa gerçeklerinin etkilerine karşı bağışıklığı olmadığını doğrulamak için bilanço revizyonları trendlerini izlemeleri gerektiğini düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

Gözler merkez bankalarında

 

Küresel çapta stagflasyon endişeleri artıyor

 

ABD'de petrol stoklarının artması fiyatları geriletti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)