E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley: İkinci yarının rotasını bilançolar belirleyecek---

Morgan Stanley: İkinci yarının rotasını bilançolar belirleyecek

Morgan Stanley: İkinci yarının rotasını bilançolar belirleyecek
06 Temmuz 2022 - 12:26 borsagundem.com

Yılın ilk altı ayında rekor düzeyde kayıplar veren küresel yatırımcılar ikinci yarı için sağlam ipuçları arıyor. Morgan Stanley strateji notuna göre yılın geri kalanı makro verilerden çok bilanço verileri etrafında şekillenecek

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında S&P 500 Endeksi geçen hafta 1970’ten bu yana en zayıf yarı yıl performansını kaydetti. Morgan Stanley stratejistleri bundan sonraki süreçte bilanço sezonunun önemli bir test olacağını belirtiyor.

Wall Street bankasının Salı günü yayınladığı strateji raporuna göre hisse senetlerinde ileriye dönük getiriler büyük oranda ikinci çeyrek bilançolarına bağlı olacak. MarketWatch’un haberine göre Morgan Stanley Baş Stratejisti Michael Wilson liderliğindeki strateji ekibinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Beklediğimiz ekonomik yavaşlamanın tam ortasındayız. Dahası, Ukrayna'daki savaş ve Çin'in genişletilmiş ‘Sıfır Kovid’ politikası nedeniyle, bu yavaşlama beklediğimizden daha da kötü gerçekleşti. Çoğu yatırımcının da şu anda bizimle aynı görüşte olduğuna ve bilançoların ne kadar düşmesi gerektiğini belirlemeye çalıştığına inanıyoruz. Kısacası, hisse senedi fiyatlarını, ileriye dönük makro verilerden ziyade bilançolarla belirlenecektir.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD’de bilanço sezonu gelecek hafta başlayacak. Bilanço sezonunun ilk haftasında PepsiCo, Delta Air Lines, JPMorgan ve Morgan Stanley çeyrek sonuçlarını paylaşacak.

Morgan Stanley notunda, “Hisse senedi piyasaları bir resesyon onayı gelmediği takdirde yükselebilir ve hatta bir ralli yapabilir. Ancak resesyondan kaçınılacağına dair bir işaret olmadığı takdirde borsaların toparlanması da zor olacaktır” açıklamasına yer verildi. Strateji notunda yumuşak iniş hedefine ulaşılması durumu için dahi bilançoların çok yüksek olduğu belirtildi.

Bu senaryoya göre Morgan Stanley S&P 500 için adil değer hedefini 3.400 – 3.500 puan aralığı olarak belirledi. Ancak ekonomi resesyona düşerse endeks yılın geri kalanında 3.000 sınırına kadar gerilebilir. S&P 500 Endeksi Salı günü %0,2 yükselerek 3.831 puanda kapandı. Endeks yıl başından bu yana %19,6 oranında düşüş gösterdi.

Diğer stratejistler de yatırımcıların bilançoları beklediklerini ve hatta şirket beklentilerinin daha önemli bir rol oynayabileceğini belirtiyor.

LPL Financial’ın Baş Hisse Senetleri Stratejisti Quincy Krosby konuyla ilgili açıklamasında, “Yılın ikinci yarısında piyasaların güçlü bir toparlanma olarak görüp göremeyeceğine dair devam eden ipucu arayışı, şirketlerin ikinci çeyrek bilanço açıklamaları sırasında söyleyecekleriyle başlayacak. Negatif bilanço revizyonlarının artmış olmasına rağmen, kurumsal faaliyet marjlarını etkileyen devam eden kısıtlamalara rağmen, ikinci çeyrek için genel beklentiler şaşırtıcı derecede sağlam kalmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Bununla birlikte, Morgan Stanley, yatırımcıları ekonomik yavaşlamanın bu aşamasındaki şirketlerin farklı yollar izleyebileceği ve yatırımcılara çelişkili sinyaller verebileceği konusunda uyardı.

Wall Street bankasının strateji notunda, "Deneyimlerimiz, daha kaliteli şirketlerin sorunları daha erken kabul edeceği ve kötüleşen makro ortam göz önüne alındığında beklentileri uygun şekilde belirleyeceği yönünde. Ancak bu süreç olması gerekenden daha uzun sürebilir ve bu sefer de muhtemelen farklı değil” açıklamasında bulunuldu.

 

Resesyona dayanıklı 4 sektör

 

Çip krizi sona mı eriyor?

 

Resesyon korkusu piyasaları altüst etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)